May 09, 2009

KENAPA "MADU"????


HONEY is MADU =)

Hahaha kali ni aku bukan nak cite pasai hal-hal berkaitan madu asli seperti di atas sebab aku bukannya ada share kat mana-mana kilang madu =p

Tapi,
Aku nak cite mengenai seorang makhluk renek yang aku gelar sebagai MADU.
Act, dah lama aku nak story pasai c renek ni tapi tak penah ade kesempatan serta aku terasa malas-malas kuku. Hahahaha tapi bila pikir sangat ramai yang salah anggap dengan nickname yang kami berdua gunakan iaitu MADU, so aku rasa patot aku cite realiti sebenarnya. So, pada kawan-kawan aku yang selalu tanya aku soalan "Kenapa MADU???Hehehe tau la hampa berdua pernah .....ttuuutttt bla bla bla" tu, boleh la aku suruh mereka-mereka ini mai jenjalan blog aku dan baca entry ni. Kan Maduku kan? =p

Before aku bebel panjang ungkap segala sejarah lampau yang ada, mai aku paste jap muka si renek comey yang aku gelarkan sebagai MADU aku ni.. Maaf kepada tuan badan andai pic ini sememangnya burok. Lalalala aku grab secara rakus di friendster kamu.

Photobucket
p/s: Kan aku dah kate dia renek rendang cam aku =p

Photobucket
p/s: on her 23rd bufday =p

Kenapa MADU???
Ingin aku TEGASkan kepada sesiapa yang mengenali dan mengetahui sejarah kami, perkataan atau kata nama khas 'MADU' ni lansong kami be2 tak amek dari hal-hal silam yang menimpa aku dengan dia. Eh?? menimpa ang ka madu?? Bukan ang yang bagi aku kene timpa ka?? Hahahaha =p
So, kepada pihak-pihak yang ade berfikiran macam tu, sila hapuskan file tersebut dari simpanan urat saraf otak anda.........Ini telah diWARTAkan


Act, aku pon tak hengat sangat detik-detik aku boleh baek dengan MADU ni tapi yang aku pasti sure la dengan bantuan friendster serta ym yang sangat berleluasa kehebatan pengaruhnya 2,3 tahun lepas. Tapi sehingga ke saat ni, aku akui aku memang sayang dan sangat senang dengan kehadiran beliau dalam hidup aku. SANGAT!


"NURULIHSANIAH"
Imbas balik nama ni dalam hati aku 4,5 tahun lepas Allah saja yang tau betapa aku BENCI pemilik nama ni, ,means MADU aku ni laaa. Kami bermula kisahnya dengan penglibatan boyfren aku ketika itu (kini telah selamat jadi xbf =p) ke dunia scandal setelah beliau melangkah ke alam politeknik Seberang Perai, Penang. Tak perlu la sebut nama beliau. Bukan glamour pon. Hahahaha =p

Dengan jarak aku dengan mista boyfrenku ketika itu adalah agak jauh iaitu aku di UTMKL, Jalan Semarak dan beliau di PSP, telah membawa beliau ke kancah penghinaan bagi seorang lelaki bergelar boyfriend Eima Jer. Hahaha ayat apakah ini? Hantam saja lah Labu! Maksud aku memasang scandal la dan scandal tersebut adalah si manis di atas laaaa. Tapi tak silap aku, tak sempat kot dia ngorat abes-abesan dah kantoi dengan aku dah. Hahaha =p

Ya Allah, tuhan je la yang tau betapa sakitnya hati aku kat minah di atas ni. Dah tu, Comey plak. Kalau ada kat depan mata aku masa tu, arwah dah minah ni. Tapi tu la, naseb aku tak jumpak dia sebab tu umur dia panjang sampai hari ni. Grrrrr...

Dan........
Aku hengat lagi, tengah-tengah aku dok betengkaq maha dasyat dgn mista lelaki yang dimaksudkan dalam cite ni, boleh lak minah ni telefon nak cakap dengan aku. Ado laaaa...Memang percubaan berani mati tui!!

Tapi,
Aku tau dia nak mintak maaf kat aku sebab sakitkan hati aku sebab dia pon tak tau yang c lelaki yang dia rapat tu dah bekurun abad dah dok bechenta dengan aku. So, memang aku tak salahkan dia la sebab dia tak tau. Naseb aku tak beperang berpedang dengan dia sebabnya sejak hari tu even madu dah mengambil jalan mengendahkan kami berdua, hubungan aku dengan si mamat ni pon memang dah tak leh nak go on. Asyik gaduh jaaaaa sampai la menuju ke jalan yang penuh bahagia bagi aku skrang la iaitu "CLASH"!!!

Maka...
Terputus la hubungan aku dengan mana-mana makhluk di poli tersebut termasuklah madu. Tapi tu la, Allah nak kami berkawan rapat kot. Ntah kenapa aku teringin sangat nak sapa madu kat friendster dan alhamdulillah sapaan aku disambut baek oleh beliau. Start tu kami berkawan baek dan baek dan sama-sama menggila meghoyan menggaban bersama-sama sampai la ke hari ni. Gile wei kalau dipikir-pikir balik aku boleh kawan baek dengan musuh yang memang aku rasa macam nak bunuh-bunuh serta siat-siat kulit beliau ketika kejadian hitam tersebut berlaku. Walupun bukan salah belia

Tu la kesah disebalik perkenalan kami.
Tapi tu la, bila orang tengok kami sangat baik di fs...
Kehairanan mula laaaa timbul. Ramai yang anggap aku ni pelik n bla bla bla esp dikalangan kawan-kawan aku la. Tapi ape aku kesah??? Dah putus dah pon!! Nape aku nak kena tambah musuh?? Cukop la yang mana dah dok ada.

Dan.......
Kehairanan tu lagi bertambah-tambah bila melihat penggunaan kata nama khas iaitu MADU di setiap conversation kami bedua.

Adakah perkataan "madu" itu wujud kerana kami hampir-hampir dimadukan???

Hahaha jawapannya adalah sangatlah TIDAK BETUL!!

Siapa beliau itu yang suka-suki berjaya madukan kami?? Orang laen mungkin..Tapi bukan kami..Kan madu kan??

"Madu" tu adalah penggunaan kata nama khas yang timbul dan aktif digunakan dengan hanya melibatkan kami berempat -Madu+Hubbynya&Aku+Hubbyku-
Memang lansong xde kaitan dengan sejarah kami.

So, kepada pihak-pihak terlibat..
Jangan laaa nak pikir bukan-bukan okey..
Past is past

To: MADU
Hope our friendship wil never end.
Hang GILA terokkkkk....I Likeeee!!

p/s= Slalu2 mai lepak rumah aku okey madu. Leh p jogging. =p

5 comments:

Anonymous said...

syaitan laknatullah buat entry pasai aku..dasar vavi nek viva kaler pink

Eima Jer said...

Hahahaha hye iblissssista...
ni maknanya aku SAYANG ang madu oit!! Hahahaha =p

fairuzmokti said...

eh, aku pun nak berskandal dengan kau la camni..hahahaha

Anonymous said...

aku syg kamu jugak eima..muaxxxxx

Eima Jer said...

fairuz: Hahaha baru ko nak realize yang aku ni BAEK ke??? Lalalala nk scandal dgn aku ke dengan madu aku? =p

madu: cik anonumous wei..leave ur name bleh x iblissista?hahahaha