July 21, 2010

1 Bulan 21 Hari



1 Bulan 21 hari aku bergelar pekerja di sebuah company swasta
property firm
-end-




selama 1 bulan 21 hari inilah
hari ini hari paling PALAT
paling TAHI
sampaikan aku terasa mahu menjerit biar 1 office tu diam terkejut terpinga
mahu lontarkan segala tekanan segala stress segala 'tahi' yang bersarang dalam hati busuk aku
ya.
hati busuk
sebab aku tak berjaya untuk BERSABAR!




kau boleh timbunkan aku dengan bebanan kerja yang banyak
ya
silakan
aku mahu sahut cabaran itu
akan aku cuba buat sehabis baik



tapi boleh jangan kau sajikan PELBAGAI MOOD untuk sehari-hari aku bekerja?
boleh tak?
Diploma aku bukan untuk sebarang himpunan stress orang
Ijazah aku bukan untuk menghadap sikap 'moody' pelbagai spesis orang
T________T



hoih!!
semua orang kira kanan depan belakang nak pulun MOODY hari ini
memang PALAT
memang TAHI
aku yang paling benci orang moody ni tak payah kau tanya
memang hangin satu badan
geram membebal dalam hati
sampaikan dah tak mampu aku berlakon happy
berlakon selesa
berlakon senang dengan situasi
fuckup!




dan
paling aku tak boleh blah
'tahi' nya hari ini
semua orang moody sampaikan isu toilet pon timbul memanaskan telinga
payah bila kita berlainan adat
berlainan kaum
berlainan cara hidup
spesis aku spesis basuh berak
spesis kau tidak
makanya tolonglah paham
penggunaan air di dalam toilet bagi kegunaan spesis-spesis aku pastinya keutamaan
bukan tisu
takkan la toilet tak boleh nak basah dengan air??
kau gila ke ape??
fuckup!
tahi kot semua ni




semua orang pakat nak moody
sampaikan isu aircond buat aku hampir bertengkar bergaduh
makcik
kau tak mandi ke datang kerja??
asyik panas je 28 jam?
kau tahu tak apa itu SEJUK?
jangan sellfish boleh??
kalau aku ada kuasa
tahu tak apa aku nak buat??
aku nak bakar je aircond tu
biar kau rasa betapa panasnya hati aku tiap kali kau main remote aircond tu suka hati kau
tahi la
aku ni dah macam-macam sakit menyerang
tak paham
tak nampak?
tak dengar ke?



betul
memang betul
kalau kau nak timba ilmu pengalaman semua
kau cari company melayu
anak melayu memang akan tolong anak melayu
kalau kau nak cekap pantas
kau perlu tabah
dengan segala diskriminasi
selagi tak dipijak
terus berjuang
kadang-kadang persaingan itu membina kemajuan
semoga!




aku masih tabah
cuma kali ini agak marah
itu je!




2 comments:

♥ zoe ana ♥ said...

macam boleh agak aje u keje ngan orang camane, sabar! experience tu penting, tebalkan muka pekakkan telinga. be selfish! orang yang selfish aje banyak berjaya sekarang!

Anonymous said...

aku jnis tgn bepeluh. jd kalo aircond x sejuk. tgn bepeloh. ssh wat nk keje.

myb makcik tu jgk cmtu.

kehkeh.