March 01, 2011

::HANI::

T_____________T



dah lama tak dapat tengok seri drama melayu yang BERKUALITI
saya ulang
BERKUALITI



lately asyik disajikan dengan drama-drama melayu yang ntah merepek jiwang karat terlampau
pergi balik kisah orang kaya-kaya
cinta yang taksub gila
yang kita tengok pon kita dah boleh tahu ENDING cerita macam mana
hmmmmmm!~



selepas NUR KASIH melabuh tirai
ini cerita yang berjaya menyentuh hati saya
titiskan air mata saya
yang tarik kaki saya suruh balik dari office dengan kadar paling cepat dari hari biasa



::HANI::


ini barulah drama melayu yang berkualiti
cerita masyarakat yang penuh realiti
banyak pengajaran
yang kadang-kadang ada episod drama ni yang buat aku takot nak tengok
tak terdaya nak berimaginasi kalau-kalau aku ditempat Umu Hani
diambil kembali nikmat pandangan mata
dunia yang cerah bertukar gelap gelita
SubhanaAllah
T_______________T



HANI dah melabuh tirai sekejap tadi
episod akhir yang sungguh menyayat hati



aku menangis sebaldi tadi
sedih gila part dia pelok Al-Quran
dengan jubah serba putih bersih suci



dan paling tak tahan
bila di saat-saat akhir hembusan nafas terakhirnya
dia dianugerahkan Allah untuk dapat melihat dua raut wajah kesayangannya
Ibu dan ayahnya
Ya Tuhan
T_____________T
sedih gila



sungguh halus sususan penceritaan drama ni
pengakhiran yang paling sempurna
penerbit yang hebat
pengarah yang superb
barisan pelakon yang malatop
T______________T



p/s: habis cerita je, terus telepon mommy sebab sedih sangat. mommy cool gila. pergi bantai gelak sebab saya sedih tengok muvie.








2 comments:

Balqish Jaffri said...

betul2!!!balik2 typical malay style yang kite dah tau ape akan jadi!

i pun hampir nangis jugak..tp cover.heheheh

Eima Jer said...

balqis:

saya tak cover dah..
memang basah je pipi ni...
=,=