May 07, 2009

INTERNSHIP Yang Sangat Bosan =(


Masuk hari ni, dah hari ke4 aku menjalankan internship aku...kat mana??? hahahaha tempat yang paling membosankan kat dunia ni iaitu di PEJABAT DAERAH & TANAH SEBERANG PERAI TENGAH, PULAU PINANG..

Ado laaaaa.....
Dah la Pejabat Tanah, pastu kompem2 la xdapat elaun...mmg hari2 aku datng cni juz nk perabeh mana duit yang ada...pepaham la bila dah pejabat tanah kan..sure la staff sumenya tua2 belaka...sangat bosan okey!! lelaki2 macho??? huh,xpayah dok mimpi laaa nak jumpak wei... =(


Tapi, secara positif thingkingnye, pejabat tanah adalah tempat terBAEK untuk internship program aku..ye la, aku kan Ijazah dalam Pentadbiran n Pembangunan Tanah..sangat cocok dan sepadan la wat intern kat cni makcikkk oit...hahahaha =p


Act, dalam 4 hari ni sangat banyak benda yang aku blajaq..sume related sgt dgn apa yg aku dok mengadap dalam kelas tetiap semester. Sangat best n pengalaman yang sangat berharga buat aku..Cuma yang tak bestnya aku xdapat pape elaun n staff kat cni sangat segan(malu) nak bagi aku kerja sbb ye la aku dah la xdapat elaun pastu nak soh buat keja mcm2..Tapi hakikatnya aku sgt tidak kesah..Bukan sebab aku sgt rajin tapi sebab aku sangat BOSAN sepanjang hayat aku kat cni...Uwaaaaa tolong laaa bagi aku pape kerja....


Lagi satu, mereka2 kat cni takot sket nak bagi aku settlekan pape keje sbb kat cni urusan sume pnc..hal2 pasai tanah orang ni bukan boleh silap daftar..nanti xmasai mai parang pedang sume datang serang pejabat tanah..hahahaha =p so aku banyak dok RELAX la kat cni sambil mengHADAP pc yang internetnya sume page dia nak block ni..hahahahaha =p


Disebabkan KEBOSANAN ni jugak laaa aku continue activ in blog balik..hahaha ngah bosan, sume benda leh jadik nak buat...ngeeee hope pasni blog aku xbesawang lagi...Chaiyokkk eima..ceriakan page kamu =p


Hmmm nak story sket pasai tempat intern aku neh..Aku ditempatkan di Bahagian Tanah iaitu di Unit Pendaftaran..Maybe aku kat cni dalam sebulan kot before diswitch ke Unit Hasil dan Unit Pembangunan...Insyaallah, sepanjang aku kat cni, aku akan pastikan aku akan BLAJAR sume selok belok tanah ni... ajaaaaa!!! =p


Mengenai staff kat cni..buat masa ni semua staff kat unit ni sangat2 super duper happening n friendly...Sume xbekira nak ajaq aku macam2...Sentiasa ada masa nak jawab sume soalan yang aku tanya..Alhamdullillah, aku mai kat tempat yang betoi... Dengan keRAMAHan yang aku ada, pergaulan aku dengan sume staff kat cni sgt2 baek..jap je kami dh close..siap leh sembang pasai bola n politik lagi wei dengan Pendaftar...Hehehehehe =p makan kat cni pon murahhhhhh n sedappp =) dan yang paling PENTING, leh p makan bebila masa kamu suka!!! Hoooreeeey =)


Tapi, aku jarang kuar makan luar waktu lunch hour..
babe, kita trainee kot!! kena jaga nama baek UTM terchenta...hahahahahahaha =) lagipon, awai sgt kot nak buat prangai..lalalalala take a time =p


Aku sangat2 harap internship aku berjalan dengan LANCARnya sampai abes..Aku dh xnak timbul sebarang konfliks mcm intern lepas..damn laaaa!! STRESS okey...So, 1st week lagi aku kene jadi very n very good person =p...Btw, esok aku ade training netball dgn staff kat cni..nex week ade friendly dgn jabatan polis...wei, aku TAK PENAH TAU maen netball ok!! masak la aku esok..nak tolak, aku ni intern..nanti orang kata aku macam2 lak..Tapi seyes aku tak tau maen...Game paling aku BENCI adalah netball..Uwaaaaaaaaaa training afta ofpis hour kot...ganggu masa dating aku ok!! =(


Apa nak buat..LAYANkan je la wei...semoga aku sukses esok..hahahaha =p amalan pekerja sehat di Pejabat Tanah...hahahahahaha =) ke arah pentadbiran dan pengurusan tanah yang sehat!!! lalalalala!~


p/s: Aku sgt terharu dengan keikhlasan hati CHENTA HATIku menghantar dan menjemputku pulang setiap hari... I LOVE YOU HUBBY... U r da BEST bf i ever have... =) siap pakej bekpes yang ditapau oleh bakal MERTUAku lagi...terharu n sgt terharu... =p

2 comments:

Drunbella said...

MAMPUIH KALO HG YG MEN NETBALL.HG BOLEYH LONCAT2 KA?KUT SATG TERAPUNG DI AWANGAN KUT.HAHA :D DAK PUN XMAMPU NK LONCAT TERUIH.MASALAH BERAT BDN BERLEBIHAN~

Eima Jer said...

babi la makhluk atas ni..