January 11, 2009

Al-Kisah Nama Aku Yang Lansong Tak Glamour Lagi Masyur...

Yess...
My 2nd posting...

Malam tadi mmg HEAVEN gile tidoq. Dengan sejuk nyaman lak tu, ditambah lak kipas yg aku pasang no 2 ja tu, mma layan abes la kenyenyakan aku tidoq. Tapi, kebahagiaan itu hanya sementara saja bile aku dikejutkan dgn deringan handset aku yang agak best ringtonenye (aku mmg seorang PENGGEMAR cut mp3)kire2 jam 6.30pg mungkin...

Telefon Tanganku : neno neno neno neno
Eima jer : berbicara dlm hati ( adoyai, nape lupa nk
silet without vibrate lak smlm..grrrrrrr )...haa helo
awat???

Mas Ajie : ni RAHIMAH BINTI YUSSOF oi, bangun keh.. smayang subuh..dh nk abes waktu dah..apa nak jadi la anak dara sorang neh..cane nk buat bini..bla bla bla bla

Eima jer : Ha la...nak bangun la neh...sapa soh ngorat kalau xmau wat bini...syok no boleh beletiaq pagi2 buta..huh! macam orang tua!!
(perbualan tamat)

Lalu pastu aku bangunlah bersolat subuh dgn redhanya...
pas solat, aku bermuhasabah diri jap..
tetibe teringat lak perbualan aku kat tepon tadi. Tu la chenta hati aku, prangai mcm org tua2 klu dapat beletiaq (membebel) kat aku. Dan perangai dia yang mmg xboleh nk kikis walau aku try nak kikis byk kali dah adalah penggunaan nama penuh aku bile memulakan sesi bebelan..Haish!!! kalau nama aku glamour xpe gak. Ni style nama zaman bile ntah..

Seperti yang diMENTIONEDkan di atas, tu la nama penuh aku dalam ic, lesen dan sebagainya. Gile OLD SKOOL kan nama aku??? Seyes, aku slalu kene bahan je dgn kawan2 aku. Antara ayat-ayat durjana mereka adalah seperti berikut:

1. Mak ai, nama RAHIMAH..haram tak style lansong!! Baek nama mak aku lagi update........................> ni paling durjana

2. Weh, tak budget dowh nama ko RAHIMAH. Tak macam tuan dia..hahahaha simpati simpati..........>
ni bawah sket pd durjana

3.
Laaaa RAHIMAH CHAWDRY..hengatkan MAHIMA ChAWDRY tadi........>
ni keperlian tahap mencabar keimanan!

4.
Eima, nama penuh ko xpadan dgn gaya ko..pakai nk stylo je tp nama gile old skool..hahahaha .............>
ya tuan, kuatkan kesabaran hambamu ini..

Act, banyak lagi. Xmuat space nak aku describekan. Cukoplah sekadar 4 ayat yang mmg durjana itu....
Tapi secara kebenarannya, aku xpenah amek hati pon dengan kawan2 aku tu. Tu sume gurauan over dorang je. Lagipon tu hakikat ape..

Sebenar-benarnya, nama aku nih ada sejarahnye yang tersendiri. Menurut mak aku la kan, masa dia mula-mula menunjukkan tanda-tanda mula mengandungkan aku seperti muntah serta mual tak tentu hala ditambah pula mula mengidam nak makan mcm-mcm, abah aku dah siap pikir nama untuk aku dah. Mak aku kata, abah siap tulis dalam buku 555 (peberet book abah aku) dia. Mak aku mmg lansong tak di beri kesempatan nak letak nama anak-anak dia. Semua secara rasmi jadi tugasan abah aku. Dan setelah diputuskan, abah aku nak letak la nama aku NURUL ZAIMAH BINTI YUSSOF sebab mak aku kata masa tu ada budak kampung area rumah aku tu nama zaemah dan beliau berambut sgt panjang. Lagipon dengan confident nya abah aku dapat merasakan dia akan dapat anak pompuan dan terakhir mungkin. Maka, tertulislah alreadynya nama aku dalam buku 555 kesayangan beliau yang disimpan rapi selama 9 bulan 11 hari..

9 bulan selepas tu..
tanggal 11 November 1986, jam 7.30pg lahirlah aku kat dunia ni. Abah aku bukan main suka lagi sebab jangkaannya sangat tepat iaitu anak perempuan. Ye la, atas pada aku sume abang. Abah aku dah bosan dengan kebuasan mereka mungkin..

Aku dilahirkan di Hospital Besar Parit Buntar, Perak dan bukan melalui bidan seperti mana kakak2 dan abang2 aku yang lain. So, proses pendaftaran nama agak cepat perlu diselesaikan. Disebabkan pertama kalinya abah aku digesa berkaitan pendaftaran surat beranak anaknye, abah aku bertukar menjadi seorang yang kalut dan gelabah. Habis sume sifat cool serta garang terlampau dia tu hilang ntah ke mana. Hasilnya, bila pegawai berkenaan mintak abah aku isikan form utk surat beranak, dia dah lupa dah ape nama yang nak sangat dia letak tu- merujuk kepada isi kandungan buku 555 dia tu la....

menurut penceritaan mak aku lagi.... maka, pihak menguruskan tanye lah abah aku.." pakcik, nak letak nama anak pompuan pakcik ni ape? saya nak tolong lengkapkan borang".. Ntah kenapa dengan abah aku time tu, dia sudah terlupa nama NURUL ZAIMAH itu.. " Ntah la anak, pakcik pun dah lupa..ada tulis dalam buku tapi lupa plak nak bawak buku tu.." Dalam keadaan gelabah dan kalut itu, lalu kedengaranlah irama lagu nyanyian RAHIMAH RAHIM dikeroncong radio yang berada berhampiran abah aku...Ape lagi, dia pon mula membuka mulutnya.." Hmmm xpe lah anak, letak je nama anak pakcik ni RAHIMAH BINTI YUSSOF, lebih kurang lah dgn nama yang nak pakcik letak tu.."

Maka, berdaftarlah aku sebagai RAHIMAH BINTI YUSSOF.. Adoyai la abah aku neh, dia tak tengok ke kalender tahun tu. Zaman-zaman tu nama anak orang semua dah moden.. Mak aku cerita lagi, balik je rumah abah aku dok gelak sorang-sorang..Ye la, dia baru sedaq yang nama aku tu agak old skool bila aku dah besar nanti..Tapi ape leh buat daaaa, sudah didaftarkan....Yang mak aku ni lak, da siap panggil aku ni dgn nama nurul dh siap..tp skali surat beranak yang aba aku bawah balik xde lansong pangkal nurul..hahahahaha

Secara teorinya plak, aku rasa aba aku ni jenis yang simple. Mana tak nye, nama kakak n abang2 aku sume sempoi2 je..Pernah skali tu aku tanya mak aku..

Eima Jer: Mak, nape la nama adik ni old skool sgt...Mak ni xstylo laa..tgk kawan adik kat utm tu..mak abah dia lagi tua
pada mak n abah..dah tu jawa pekat lak tu..kampung jugak..tp mak tau pe nama kawan adik tu??? AZA ELLIANI tau mak..double "L" lagi...

ibondaku: Alah..musti kakak dia yang letak nama tu..bukan mak ayah dia..

Eima Jer: Bukan kakak dia mak, tapi JIRAN sebelah rumah dia..berfikiran jauh jiran dia tu..kan mak??

Ibondaku : Dah tu, bukan salah mak la...Sape suroh JIRAN dia tak duduk sebelah rumah kita..Kalau tak, bukan stakat double "L", double "Q" pon mak leh letak kat nama adik tu...hahahaha

Mak ai, leh tahan jugak kesengalan mak aku ni...relax je beliau mengeluarkan kata-kata pujangga sebegitu..tp ade benar jugak...uwaaaaaaaaaaa nape la jiran aku tak macam jiran ko aza oit!!

Muhasabah diri:
Tapi, aku tetap bersyukur dengan nama yang mmg dah ditentukan dan ditetapkan ALLAH utk aku. Meaningnya sangat bagus.."PENYAYANG"..yess, aku mmg sgt penyayang orangnya.. Kepada arwahyarham ayahandaku, jutaan terima kasih atas nama yang cukop indah maksudnya..Kepada ibondaku, terima kasih atas jawapan sengal itu, sesungguhnya anakanda tidak akan bertanya lagi soalan sebegitu rupa..

So, terjawablah persoalan dari sesape yang masih samar-samar nak budget nama penuh aku tu.. =)

16 comments:

fairuz said...

lepas ni aku panggil kau zaimah la ye...

haha

Anonymous said...

philippines free dating [url=http://loveepicentre.com/]greatest dating profile[/url] singles vacations http://loveepicentre.com/ new rap singles

Anonymous said...

breast and lilypads [url=http://usadrugstoretoday.com/products/cialis-professional.htm]cialis professional[/url] coronary heart disease nutrient requirements http://usadrugstoretoday.com/products/accupril.htm ucla medical center california http://usadrugstoretoday.com/products/ophthacare.htm
smoking cessations [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/anti-herpes.htm]anti herpes[/url] medical video of rectal exam [url=http://usadrugstoretoday.com/products/brand-tamiflu.htm]pictures of the great depression dust bowl[/url]

Anonymous said...

http://online-health.in/benicar/benicar-hct-tablets
[url=http://online-health.in]drug free poems[/url] interference drug patent [url=http://online-health.in/azathioprine/azathioprine-overdose]azathioprine overdose[/url]
drugs to prevent sleepiness by inhibition of adenosine http://online-health.in/beclomethasone
[url=http://online-health.in/benadryl/benadryl-active-ingredients]advair canadian drug prescription[/url] mccreary county ky stamps out drugs with prayer [url=http://online-health.in/bactrim/bactrim-details]bactrim details[/url]
genaric cialis http://online-health.in/biaxin/is-biaxin-the-same-a-pennicillin
[url=http://online-health.in/beconase/taking-azulfidine-and-trying-to-conceive]info on the drug byetta[/url] state of colorado health insurance [url=http://online-health.in/benazepril/amlodipine-besylate-benazepril]amlodipine besylate benazepril[/url] shoppers drugs [url=http://online-health.in/aristocort/aristocort-hydrocortisone-cream]aristocort hydrocortisone cream[/url]

Anonymous said...

countries of electronic travel authority http://livetravel.in/airlines/deltal-airlines cancelation insuance for travel
[url=http://livetravel.in/airline/midway-express-airline]az travel[/url] crocodile jewelry travel case [url=http://livetravel.in/cruises/tauk-cruises]tauk cruises[/url]
well hung will travel http://livetravel.in/tour/new-york-ellis-island-tour
[url=http://livetravel.in/airlines/american-airlines-3714]travel packages kuala lumpur samui[/url] nest indepenent travel [url=http://livetravel.in/vacation-packages/affordable-mexico-package-vacation]affordable mexico package vacation[/url]
lesson plan travel brochure setting http://livetravel.in/travel/airstream-1973-travel-trailer-electrical-information
[url=http://livetravel.in/tourist/harassers-to-tourist-in-jamaica]sew travel jewelry bag[/url] travel flights europe [url=http://livetravel.in/inn/hilton-garden-inn-staten-island]hilton garden inn staten island[/url] travel brochure for tropical rainforest [url=http://livetravel.in/plane-tickets/military-discount-for-plane-tickets]military discount for plane tickets[/url]
travel agent fams [url=http://livetravel.in/flight/lufthansa-flight-information-toronto]lufthansa flight information toronto[/url]
free japan travel guides http://livetravel.in/tourism/educational-tourism
[url=http://livetravel.in/lufthansa/seat-14a-on-usair-flight-on-a-boeing-767]travel disount for military[/url] huntsville al travel agency [url=http://livetravel.in/motel/exterior-corridor-motel]exterior corridor motel[/url]
[url=http://livetravel.in/vacation-packages/turks-caicos-vacation-package]turks caicos vacation package[/url] life journey travel agency [url=http://livetravel.in/flight/mv-22-flight-profiles]mv 22 flight profiles[/url] travel to durham nc [url=http://livetravel.in/tour/wine-tour-weekends]wine tour weekends[/url]
travel central europe [url=http://livetravel.in/map/boston-subway-map]boston subway map[/url]

Anonymous said...

myspace fashion http://topcitystyle.com/accessories-men-underwear-type5.html black anne klein diamond bezel watch [url=http://topcitystyle.com/bordo-outwear-color140.html]kelly interview shoes[/url] fashion institute of design and merchandise
http://topcitystyle.com/-maxi-skirt-roberto-cavalli-category100.html fashion jewelery wholesale [url=http://topcitystyle.com/pecci-outwear-brand16.html]nicole richie clothes[/url]

Anonymous said...

create a girl adult http://xwe.in/blowjob/interracial-blowjob
[url=http://xwe.in/orgy/husky-orgy]joven ninas xxx[/url] water base lubricant [url=http://xwe.in/shemales/go-go-shemales]go go shemales[/url]
extreme adult videoz http://xwe.in/orgasm/orgasm-around-the-world
[url=http://xwe.in/shemale/hung-shemale-masturbate]really sexy christina aguilera[/url] teen titans comic hentai [url=http://xwe.in/thongs/granny-thongs]granny thongs[/url]
hentai laws http://xwe.in/gay-boy/gay-baths-new-york
[url=http://xwe.in/fetish/bizarre-boy-fetish]ebony anal galliaries[/url] free sexy adult picture gallery girl share [url=http://xwe.in/gay-anal/gay-picture-slide-show]gay picture slide show[/url]
celeberty porn for free http://xwe.in/gay-boy/free-gay-hentai-games
[url=http://xwe.in/ass-video/misty-may-treanor-ass]free anal blowjob sex videos[/url] triple anal penetrations [url=http://xwe.in/orgy/movie-trailers-bath-lesbian-orgy]movie trailers bath lesbian orgy[/url]

Anonymous said...

free gay movie previews [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-futurama-benders-big-score/18875database/]Futurama Benders Big Score[/url] movie names [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-lifepod/136database/]Lifepod[/url]
movie cast of ford fairlane [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-el-espantatiburones/17819database/]El Espantatiburones[/url] movie title bloody trackers [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-the-family-friend/30564database/]The Family Friend[/url]
gay movie post [url=http://worldmovs.co.cc/full_version-tora-tora-tora/30284database/]Tora Tora Tora[/url] apocalypto full movie [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-hellraiser-ii---hellbound/18930database/]Hellraiser II - Hellbound[/url]
susperia movie [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-robin-hood--disney-classic-/21727database/]Robin Hood (Disney Classic)[/url] anti politically incorrect movie reviews [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-auschwitz-the-nazis-and-the-final-solution/12365database/]Auschwitz The Nazis And The Final Solution[/url]

Anonymous said...

steroid pills side effects [url=http://usadrugstoretoday.com/products/chloramphenicol.htm]chloramphenicol[/url] shaklee vitamin http://usadrugstoretoday.com/products/cefadroxil.htm
zoloft for [url=http://usadrugstoretoday.com/products/fluoxetine.htm]fluoxetine[/url] morphine sulfate medication for dying people [url=http://usadrugstoretoday.com/index.php?lng=it&cv=eu ]candidas infection of human body symptoms [/url] yeast infection picture
free sexual performance anxiety downloads [url=http://usadrugstoretoday.com/products/cordarone.htm]cordarone[/url] taste disorder sodium http://usadrugstoretoday.com/categories/de-la-salud-de-la-mujer.htm
type of medicine in intensive care unit and coronary care unit [url=http://usadrugstoretoday.com/products/flomax.htm]flomax[/url] church health insurance [url=http://usadrugstoretoday.com/products/kamasutra-contoured-condoms.htm ]pics of kids from 11 12 penis [/url] perfect occupational health research

Anonymous said...

appropriate mourning clothes http://luxefashion.us/tommy-hilfiger-shirts-brand97.html single dress clothes [url=http://luxefashion.us/black-tops-shirts-with-colar-color2.html]giada de laurentiis pictures[/url] invented a in which shoes are firmly attached to soles
http://luxefashion.us/-swim-sport-shorts-armani-category89.html diesel shoes women [url=http://luxefashion.us/byblos-women-brand104.html]italian mens fashion designers[/url]

Anonymous said...

in home health care specialist [url=http://usadrugstoretoday.com/products/brand-cialis.htm]brand cialis[/url] blood transfusion inventor http://usadrugstoretoday.com/products/biaxin.htm
disorder causing oversized hands [url=http://usadrugstoretoday.com/products/arimidex.htm]arimidex[/url] sexual medical exams [url=http://usadrugstoretoday.com/products/combivent.htm ]blood diamonds sierra leone child soldiers [/url] reflexology medical history
heart to heart lyrics [url=http://usadrugstoretoday.com/catalogue/r.htm]Order Cheap Generic Drugs[/url] boheimger drug http://usadrugstoretoday.com/products/activ8--energy-booster-.htm
recurrent urinary tract infections in the elderly [url=http://usadrugstoretoday.com/products/norvasc.htm]norvasc[/url] reactive affective disorder [url=http://usadrugstoretoday.com/products/aleve.htm ]signed icart smoke [/url] colorado thunderbirds bantam aaa medicine hat

Anonymous said...

travel insurance reviewed http://xwl.in/cruise/airplanes-and-tom-cruise football bowl travel
[url=http://xwl.in/tour/tour-harrison]wheelchair and travel[/url] allegro travel fairbanks [url=http://xwl.in/vacation-packages/florida-golf-vacation-packages]florida golf vacation packages[/url]
travel package flight accomadation car hire queensland http://xwl.in/cruise/cruise-june-belize
[url=http://xwl.in/airport/rome-italy-city-map-da-vinci-airport]per diem travel[/url] travel guide for rochester michigan [url=http://xwl.in/hotel/crescent-hotel-spa]crescent hotel spa[/url]
travel arrangements search http://xwl.in/maps/geologic-highway-maps-of-ma travel chess set discount [url=http://xwl.in/flight/hotel-flight-deals]hotel flight deals[/url]

Anonymous said...

earth shoes http://www.thefashionhouse.us/christain-audigier-t-shirt-for-women-black-item2214.html crepe soled shoes squeeking [url=http://www.thefashionhouse.us/g-star-casual-brand42.html]next clothes[/url] how to make your own clothes
http://www.thefashionhouse.us/accessories-accessories-category77.html crazy clothes [url=http://www.thefashionhouse.us/grey-silver-leather-shoes-color38.html]shoes saddle[/url]

Anonymous said...

website designers derby http://topcitystyle.com/dark-grey-sweaters-color16.html men fifty and over fashion [url=http://topcitystyle.com/-wallet-accessories-category78.html]five dollar basketball shoes[/url] toddler boutique clothing shoes
http://topcitystyle.com/richmond-hoody-short-sleeve-zip-jacket-for--item1956.html organic baby clothes [url=http://topcitystyle.com/light-grey-white-shoes-color122.html]vintage retro lamp designers[/url]

Anonymous said...

http://jqz.in/pheromones/sex-pheromones-same-sex
[url=http://jqz.in/paroxetine/fluoxetine-paroxetine-sertraline-citalopram-fluvoxamine]cosmetic drug act pennsylvania[/url] overmedication with prescription drugs and histamine reaction [url=http://jqz.in/zyban/quit-smoking-wellbutrin-zyban]quit smoking wellbutrin zyban[/url]
try three for free cialis viagra http://jqz.in/phosphatidylserine/phosphatidylserine-side-effects
[url=http://jqz.in/viagra/cheap-generic-india-viagra]current issues about pharmacy practice[/url] alternative medicine for acute sinusitis [url=http://jqz.in/permethrin/permethrin-dog-ingestion]permethrin dog ingestion[/url]
european drug regulatory agency http://jqz.in/viagra/viagra-used-to-counter-effects-of-other-medication
[url=http://jqz.in/proscar/proscar-finasteride-mississippi]street drug names[/url] unsafe work drugs [url=http://jqz.in/phosphatidylserine/phosphatidylserine-hair]phosphatidylserine hair[/url] cialis indications interactions [url=http://jqz.in/provera/chances-of-getting-pregnant-on-depo-provera]chances of getting pregnant on depo provera[/url]

Anonymous said...

wife free movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_spirit_lost/]spirit lost[/url] a civil action movie http://moviestrawberry.com/films/film_pillow_talk/ british movie archive
cuckold movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_knots/]knots[/url] movie directing http://moviestrawberry.com/hqmoviesbygenres/download-genre_short-movies/ movie maniacs collectable houses
james bond movie trailer [url=http://moviestrawberry.com/films/film_robert_newman_s_history_of_oil/]robert newman s history of oil[/url] english school 1983 movie
movie review for hildago [url=http://moviestrawberry.com/films/film_wise_blood/]wise blood[/url] free squirting pussy movie http://moviestrawberry.com/films/film_contact/ phantom army movie
basic instinct movie clips [url=http://moviestrawberry.com/films/film_lady_from_louisiana/]lady from louisiana[/url] girl interrupted teaching notes movie http://moviestrawberry.com/films/film_stiletto/ youtube hindi movie