May 14, 2009

LAKSA OH LAKSA

SEBELUM
Photobucket
SELEPAS


Lihatlah wahai penggemar laksa!

Aku MC a.k.a ponteng kerjalah hari ni. Alasan, aku SAKIT KEPALA macam haram je malam tadi. Super duper sakit sampai bawak ke pagi. Lansong tak mau hilang walau berpapan ubat aku telan ke arah tidoq yang tenteram.


Malam tadi, disebabkan aku sakit kepala yang amat..Acara mengamuk kat bf telah berlaku. Ya la, aku dok sakit kepala soh beliau antar aku balik umah sewa aku, dia plak dok pulun tidoq ja dari petang bawak ke malam. Mana aku tak hangin!


So, jap tadi setelah aku bangun dari tidoq dapatlah panggilan bagi sesi memujuk dr bf aku dengan menyatakan dia mahu membawa aku makan laksa yang sangat heaven kegemaran aku. Aku sangat jarang makan laksa luar sebab aku tak tahan dengan kandungan ajinamoto yang doang hantam masok dalam kuah laksa tu. Selalunya mak aku je yang masak tetiap kali aku balik kampung. Tapi, laksa yang aku gi makan jap tadi memang tak boleh tahan nafsu wooooo dan sangat menepati anak tekak dan tahap kesihatan tekak aku.


Lalu pergilah kami sekeluarga. Maap lah, memang hari ni sesi ponteng-memonteng kot sebab abes satu family ponteng skolah! Har har har.. Bagus-bagus, tak la aku malu sangat!


Bagi aku, laksa ni memang laksa penang piaw!!
Tak silap aku, laksa penang yang piaw mesti ada cucur udang, pes otak udang dan tauhu hiris sebagai perisa tambahan. Ngeee dah yang paling best, laksa yang aku makan tadi up sket speselnya sebab ia didatangkan dengan pakej taburan sambal sotong kering yang memang syurga serta heaven rasanya.



p/s: Wanda c hantu laksa, anda patot datang ke penang. Aku bawak ko gi makan sume laksa yang rasanya sungguh syurga-syurga belaka. =p



Eima Jer: Nanti aku update sate kaw punya dari ladang kambing. Hahaha restoran ni memang di tengah-tengah ladang kambing yang memang takde busuk lain selain busuk kambing. Tapi makanan doang memang superb malatop!!! Haishhh..perlu diet laaa cani, if tak kembang mengembang lagi la aku!

12 comments:

Elsa Soraya Othman said...

uwahhhhhhhhh laksa. tiba tiba mengidam pulak. laksa penang juga ada letak nenas, yummy. sedap!

liniey said...

superb!~ alah.. kau...!
nasi goreng ketam pun aku blom merasa!~

zahirlunatik said...

pekena KFC kat panang ok gak kn

Eima Jer said...

sue:
Yupppssss, hampir terlupa!! Laksa penang ada hirisan nenas..Memang sangat yummy dan harganya sangat murah. baru rm2.50 tau yang spesel. Laksa biasa baru rm1.20..
=p

WandaLiniey: Entry khas utk ko..Kena la datang penang..aku bawak makan nasi goreng ketam, rojak tonggek, laksa, air mata kucing yang superb dan charkuewtiaw baek punya!!!

zahir: hmmm kfc kat penang laen ke rasa depa???

ajaqzfreAk said...

aaaaaa....laksaa!!! tak g makan pon haritu.demmmmm~~

Eima Jer said...

Ngeee...
Sape soh taj ajak mak g..
Padan muka!!
Hmmm kem kan dah abes, mai la balik umah mak =)

fairuzmokti said...

ah kau...biler nak belanja aku..?

Joe Tahir said...

eima!...siyes x pnah mkn laksa camni!x pnah jumpa pn

Eima Jer said...

fairuz a.k.a Apai:
Blanja??? hehehehe boleh jaaa. Mai la penang =) 2 pinggan pon boleh!

Joe:
really?? ala PB bukan jauh pon dengan BM. Mai la, nanti eima bawak p makan. Ajak Lizz skali okey =) Tapi kena awai sebab kui 2 tu slalu abes dah. Dowg bukak nega pukul 11

Drunbella said...

weih babi mkn laksa xajak ak..hg taw ak hantu laksa kan..kart mana weih tmpt neh?ak mau p jgk..gila mcm heaven jak laksa thu..isk....

Eima Jer said...

kuang ajaq bagi aku cap vavi! bontot ang...

Hmmm memang heaven pon..
Kat Kg.Petani..
Mai la umah Dayat, nanti kita p reramai. Gina dengan Kak Bo kan antu laksa mcm ang gak.. =p

Drunbella said...

hahaha :D jgn wiso bkn nk tkena influenza H1N1 pun klo panggey babi.alolo.haa hg tggu nti ak p sana.pekena semangkuk 2 cudap gak thu.nyummy~