May 13, 2009

RABUN

Aku Dan Rabun


Tetibe je aku terasa macam sangat penat dah kena pakai glasses. ..

Tetibe je aku terasa macam nak ubah style aku sket. Yang tak perlukan pemakaian glasses. Leh?

Tapi,
Aku tak suka pakai lense sebab leceh!
Aku tak suka benda-benda yang leceh. Lagi satu aku sangat menyampah nak tengok mata aku yang sembam terokk sebab pemakaian glasses yang sangat lama. Yaaa aku hanya boleh menanggalkan glasses ni hanya untuk aktiviti tido je. Dan hasilnya, mata aku memang sembam laaa. Nak pakai lense pon macam dah takde nafsu! Grrrr


Knapa aku rabun ea?
Kenapa mata kawan aku sume sehat ja..
Sedangkan aku bukan hantu tv pon, jembalang internet pon bukan, pontianak segala game yang ada kat computer ni pon tidak! Dan aku bukan pelajar pintar skolah yang asyik merenung buku 28 jam. Dan mak abah aku jugak sangat sehat mata mereka hingga ke hari ini. Begitu jugak siblings aku yang laen. Adoi, kenapa aku yang laen? Anak angkatkah aku ini??Anak angkat dato' mana? Leh jugak aku mintak mini cooper sebijik bila dia mai ngaku dia tu bapak aku. Hahahahaha


Penat wei,
Aku rabun since aku standard 6 lagi. Tapi aku maen-maen ja pakai glasses macam biskut. Jap aku pakai, Jap aku tak mau. Aku hanya akan pakai glasses masa aku dalam kelas sahaja sebab masa tu mata aku tak la seterok mana. Rabun-rabun ayam ja. Tapi, bila tabiat tu aku teruskan hingga ke tingkatan 5, mata aku memang totally out lol. Memang rabun aku jadi semakin teruk dan bila aku buat pemeriksaan mata untuk glasses yang baru spasel edition utk spm nye exam, paaaappppp power mata aku dari 200 jadi 800. Mak aiiiii!! Memang nak xnak aku kena gak pakai glasses fultime! Nyampah tui... grrrrrr


Kepada yang sedang rabun-rabun ayam tu, jangan la memain pakai spec wei. Pakai la slalu, maybe tak kan jadi seteruk aku.

Dan,
Kalau jodoh aku ada dengan buah hati pengarang jantung aku tu, ntah apa la naseb anak aku nanti. Sebab bf aku tu pon memang dok rabun dah. Beliau lagi la terok sebab hampir 1 family adalah pengguna glasses yang tetap. Aku harap sangat mata anak aku akan sehat sejahtera tak macam ibunya. Yela, orang slalu cakap kalau ibu tu rabun, potensi anak mereka nak rabun tu sangat tinggi. Tapi kalau dua-dua parentsnya rabun plus nenek plus mak sedra plus bapak saudara pakat suma dok rabun, how my child???

Korang,
Ade petua tak nak bagi hilang sembam mata aku???selain tempekan timun dan tomato dan sengkuang dan bla bla bla yang remeh itu??



8 comments:

jalak lenteng said...

ape masalah nye ngn rabun tuh..ok jer..style ape kan..hahaha..eima pnye bacground blog ni MU betol la..fan2 yg len nak tgk blog eima pn malu..LOL

liniey said...

hey. nice blog... besaukan sket tulisan leh tak. Aku yang tak rabun pun leh jadik rabun!

Tau ar nak suh aku rabun skali masuk geng ko ngan ajie!

Eima Jer said...

jalaks:
Alaaa satu je pon pic MU tu..nape nak malu lak..buwerks!! Nakmo remove!

Onni:
Hahahaha baek la cik wanda..next entry aku besaukan!

Joe Tahir said...

wah2...notice eima tulis psal anak2 ni..hint ke? hehe

Eima Jer said...

hahaha hint la sangat...
joe tu, blajar dah aebs..
bila lagi?
ngeh3

fairuzmokti said...

aku rasa elok kau mula makan sayur dengan banyak. tambah lagi selalu lah memandang ciptaan Allah iaitu tumbuhan hijau. jangan asyik pandang lelaki kacak macam aku ni je. kadang² tak mengapa..hehe..

lagi satu, jangan bagi mata terbeban sangat dengan pengcahayaan yang kurang atau berlebihan. kasik ngam² je...

Eima Jer said...

aku rasa aku rabun sebab jarang dapat tatap wajah ensem ko kot apai! hahahaha =p

nex sem nak try tatap muka ko 28 jam la..
kot2 mata aku baek..
lalalala!~ =p

liniey said...

plis la apai~