June 17, 2009

Annoying

sekadar tatapan percuma


aku paling benci dengan LELAKI yang suka sembang tinggi plus penipu besau!!

sebagai contoh------> seorang mamat poyo yang bekerja sebagai pembantu am rendah di opis aku ni.


tadi mamat ni mai menempek tempat aku sambil berborak2 kosong.
aku yg mmg pandai berlakon sweet ni layankan je la walau tekak dah naik kembang!
tapi kali ni aku xbleh blah laaa dengan penceritaan yang dia sajikan kat telinga aku.
sumpah nak muntah wei.


aku tak boleh blah bila dia kata dia ada 6 biji lori 2 bas persiaran.
lepas balik keja, dia akan handle syarikat lori2 dia tu.
pastu weekend lak bawak lori.
in fact:
ada ke tauke lori bawak lori merata semenanjung malaysia??
knape??
xmampu ke nak gajikan pekerja?
kata lori ada 6 bas ada 2.
takkan kot?
dah klu tauke lori bas segala, pasai apa hang mai jadi kuli kat cni lagi.
oh lupa.
dia cakap dia jugak ada bukak tapak parking.
1 hari income rm5k-6k.
mak aiii...
stakat kat summit yang memang nak lingkup tu, dengan bayaran parking rm2 leh plak income kau sampai rm5k-6k sehari?
dah tu,kenapa nk mai jadi kuli kat cni lagi kalau dh banyak sgt income??
adoi laaaa


dan paling xbleh blah bila aku dapat tau dari staff yang lain, dia bukan owner syarikat lori tu tapi driver lori ja pon.
owner tu kwn baek dia.
share 1% pon xde dlm syarikat tu.
annoying gila la!


seterusnya.
masuk bab kawen plak.

aku saja gatai tanya dia.
" abg dh banyak sgt duit pasai apa tak kawen lagi??xkan la xde org nak?"
dengan pantas dia jawan dengan hidung kembang kempisnya.
" relax dulu. abang punya rumah baru ja siap."


mak aiii.
ada rumah sendiri la plak.
dia cakap kat aku dia baru buat rumah dekat tengah bendang (sawah) atas tanah mak dia. cantik rumah tu. rumah batu 2 tingkat. siap semua dah. siap ada pagaq tinggi lagi.
ya la, nak buat rumah tgh2 sawah mmg benteng pagar kena tinggi takut ular masuk rumah.
dia cakap lagi.
rumah dia tu dah siap pastu semua perabot siap dah dia beli.
lengkap gila la.
bakal bini dia just cuci kaki ja masuk.
tak payah beli apa dah.


aku pon gatai la tanya.
" wahhhh, untungnya dia. brape kos nak buat rumah tu sume??"


lalu dia pon jawab dengan lagak pandainya.
" rm30k je. perabot sume p la dalam 40k"


in fact:
jap, aku ni budak Land Development.
tak payah la nak tipu sangat.
kalau kau buat rumah batu 2 tingkat punya luas sampai ada 5 bilik siap dengan pagar batu keliling tanah plus perabot bagai xkan la 40k je.
kat kampung aku pon rumah yang kau maksudkan tu p 100k plus2.
ni kan kat penang ni!
super annoying!


cerita diteruskan lagi.


sambil2 main game, sbb dia tak mau blah lagi.
aku tanya la dia lagi.
" bakal wife keje ape??"

dengan kembang hidungnya dia jawab...
" gf abang cikgu. anak mami. manja."


in fact:
ni aku pon xtau betoi ke x.
tapi bila dia dah blah, aku tanya la staf lain.
dorang sume kata aku ni rajin melayan.
gf dia bukan cikgu tapi keje kilang ja pon.
mak aiii!
ni memang super duper annoying punya orang!


maaplah.
kau tu dah la xbrape nak hensem.
plus prangai kau yang penipu besau n cakap besar tak tentu hala tu, lagi la kau tak hensem lansong!.
kau tak pikir ke, esok lusa kau kawen mesti kene jemput semua staff kat sni.
dah tu bila dorang sume tanya bini kau CIKGU skolah mana, kau nak letak muka kat mana??
dalam suar bini kau??


ado laaa.
lagi satu, tapak rumah yang kau kata kau buat rumah batu besau 5 bilik 2 tingkat bla-bla tu kawasan rumah bf aku.
dok lalu hari2 aku tak nampak pon bungalow gah berdiri tengah sawah kat area tu?
macam mana tu?
kau buat rumah tu katne?
kerajaan langit ke?


agak2 la nak tipu bhai.
kau nampak sangat2 annoying, disgusting, shit, hell n bla bla bla laaaaa!


aku nampak hati kau baik.
suka tolong org.
tapi tu la.
perlu kikis prangai penipu besau kau tu.
tak pon logikkan sket cerita2 tipu kau tu.
sekian.


Eima Jer: tu la kan org kata, manusia tak sempurna. hmmm ntah la pandangan org kat aku cane plak. hope jap lagi dia tak datang lepak tempat aku lagi la. nanti xmasal meleleh plak taik telinga aku sbb cair dek penipu besau dia tu. hahahaha


p/s: aku slalu gak menipu. tapi menipu bf aku kononnya aku xde duit laaa sambil buat muka kesian dan lapaq. tu je pon.

12 comments:

Drunbella said...

adoi. thu jer ak mampu cakap~

nuyun said...

adoitaiii..mana ada umah 2 tingkat pagaq tinggi segala 30 k ja..hang habaq kat dia kalo nak menipu plan r dulu..hahahaha

Eima Jer said...

bella:
well well west!

nuyun:
hahaha dia buat rumah kat kerajaan langit nun. ayahpin punya kawasan jajahan memang murah tanah, perkakas rumah n fee kontraktor bagai. sume murah! hahahaha

salah 1 pengikut ayahpin ni. =p

jalak lenteng said...

emir pn anoyying jugak..mmg eima suke melayan la..wakakakaka..

slay said...

hahaha poyo abes mamat tuh!
ckp ngn dia, nk menipu g menuntut dgn yg pakar, mcam apek clazmate ko tu dulu..
ini tak, dah buleh buat 1 kisah dongeng dah..

p/s : err emir.. ade btul gak kenyataan yg engkau berikan tuh.. hahahak. =p

Joe Tahir said...

lalu dia pon jawab dengan lagak pandainya.
" rm30k je. perabot sume p la dalam 40k"

haha...rumah mende la 30K...papan pn da mahal...apetah lagi tambah perabot serba serbi...lawak2...mmg stok buat layan ni...

yanalolu'xx said...

hahaha..
ade gak org camtu kat zaman serba serbi moden ni ekh..
poyo iler ouh..

sila kesian sama die..

;p

fairuz said...

tipu kanan tipu kiri...

ade tengok citer tu? aku tak tengok pun..haha

Eima Jer said...

jalaks a.k.a Emir:
hahaha xde lak rasa emir annoying..
dun worry, sgt selesa menjadi kwn kamoo..=p

slay:
aku mmg ske melayan mamat2 annoying mcm ni

Joe:
haa bila org yang mmg dok rumah besaq (bak kata hairi) bersuara...
=p

Yana:
hahaha i told u babe..
mmg mcm haramkan?

Apai:
tak pon..
lebih kurang transformer ea cite tu?
hahahaha =p

sha89 said...

isk2...agaknye die xde modal lain nk ckp...sbb tu duk reka2 cerita..

gilerr annoying!! haha~

klau mamat tu baca blog ko ni...arap2 die sedar la ek

Eima Jer said...

sha89:
hahahaha tau plak la dia nk baca blog bagai ni..

mmg super super annoying gila vavi!

Apit said...

weh, aku nak sembang dgn dia..awat hg x layan g sampai ptg..bleh ak baca n3 ni pjg sket..haha