June 16, 2009

Dilema Si Sengkek

Penang Island

ok.
smlam aku pi Penang.
masuk QueensBay Mall.


Sumpah, aku tekanan gila tengok slingbeg baru from MNG. macam haram punya lawa dan macam iblis punya stylo mylo milo ais. aku tau, bila time aku ada duit nanti, beg tu sure sold out!! grrrrr leh bagi aku pinjam 190rm x?? sekarang! gua kata sekarang!


Wei, aku tengok beg aku nak p kelas sem nak masuk ni. cilakak punya style! Bf pon ngah sengkek sambil buat muka malas nak layan aku. cetttt. aku tau beg tu musti sold out gak bila aku bukak sem nanti. tak pon bila aku ada duit, nak p cari beg tu kat JB tu kirim salam la wei. Fashion tak up-to-date lansong! boleh bagi aku rompak duit korang tak barang rm170?? cilakak kau roxy..rm10 hngget dah la. mampu gak aku beli. tak pin bagi diskaun 80% ke bagi student yg dapat result exam baik. hahaha kan bagus. naik smangat semua student kat mesia ni.
macam kena suarakan lak kan Pak Najib.
=p


jeng jeng jeng.
smlam aku tak gatai mata pon p tgk sliper baru sbb dah ada sliper yg bertahta di hatiku.
style wooo.
tapi ade ke duit??
adidas pon patot buat diskaun kat student yang result gempak ni.
mau sekotak aku foto copy result aku.
eh jap.
gempak sgt ke result kau??
hahaha cukop2 makan je pon.
=p


lagi satu.
nape jeans levis skrg ni macam haram je design dorang ek?
xde lansong nafsu aku nak beli.
ala, tuk raya laaaaa
yg style sume kau bantai buat skinny.
wak lu!
aku ni pendek!
dah tentu la kaki aku tak panjang runcing mcm idaman sume jejaka metrosexual itu.
bodoh punya levis!
hahaha perlu ke tukar ke jeans lain??
guess mungkin??
dalam dilema ni.
raya nak dekat dh ni.
bayar posa pon lum start agik.
saje je pending.
tunggu bulan Rejap.
lagi berganda pahala.
=p

eh jap,
yang kau sebok berdilema bagai ni.
kau ade ke duit eima oi??

jawapan ikhlas:
takde!
nak beli baju Pdi pon kena wait sale 70%.
=(


aku dalam dilema skrg ni.
bila n bagaimana mahu cari duit lebih banyak.






9 comments:

slay said...

kamu neh tah bile lar nak kaye ek..
asek sengkek jer manjang..
camne lar nak jadi cam blair wardolf neh..heh.. =)

faRra.. said...

btOl..btol..btol..bl la kau nk kaya eima..meh la join aku wt biznes selendang n baju, dpt duit ko blh bli beg n sliper tue..cian kmu..nape la kmu nie bkn Blair woldorf..tp jgn lak jd little J ek..hahahhahah

Eima Jer said...

slay:
ntah la..
aku pon xde idea..
subjektif sgt!
hahahaha

farra:
ok set.
agak baik bisnes tu =)

Drunbella said...

hahaha :D sian hg kempunan. ak pung dok sengkek gak neh. klo dak bley hulur skek kart hg tp apakan daya. nasib xmenyebelahi hg. chewah ^^

Eima Jer said...

bella:
ang wei ana..
aku xdak la sampai nak meminjam berhutang segala bagai sbb nak bershopping..
huhuhu =p

Drunbella said...

hihihihi ;) oke lah thu. bknnye hg xbyr. tp thu lah. banker pun nga sangap wit. hahahaha :D

fairuz said...

orang pompuan ni manjang shopping bende² macam tu je kan...duit banyak² tu ade buat sedekah tak? haha

Anonymous said...

psst....eimajer...kalo ada duit nnt n trasa nk beli skinny levis tu beli la... then bg la kat jim...ok x?? hahaha

Eima Jer said...

Bella:
hahahaha xde hal la babe..
aku slalu senak teramat time2 nk submit sume asemen tu.. ado laaa
hari2 lain ok je =p

Apai:
aku bersedekah senyuman =)

ajim:
cettt..
tau la kaki kecik..
tp bukan runcing tapi cacat..
hahahahaha =p