June 01, 2009

Less than 10 days...memang punca la wei

pagi je indah.
macam yg aku kata tadi.
tapi mai pukul 10 je, cacamarba dah hidup aku kat sini.
sucksss!


aku mulakan hari isnin aku dengan penuh smangat pagi ni.
nak check result.
nak cari maklumat berkaitan tajuk kertas seminar yang aku pilih.
" Sistem E-tanah dan Kebaikannya kepada Pejabat Daerah & Tanah Seberang Perai Tengah"
yeah.
semua pasti berjalan lancar!


Aku mulakan dengan membuat rujukan kepada Mr.Rathakrishnan iaitu pegawai yang bertanggungjawab ke atas sistem e-tanah yang sedang dibangunkan di pejabat tanah seluruh pulau pinang.
Hahaha lain aku tanya lain dia jawab.
dah la aku tak paham sbb dia cakap laju gila nak mati.
tapi nasib dia baik hati dan nak tolong aku dapatkan maklumat yang dok ada kemas kat putrajaya nun.
nak harap aku p email mintak sendiri??
mampos doang tak layan.
settle,
just wait dia forward email bagi aku.


Keluar je dari bilik Mr.Ratha tadi.
Paappp aku dapat panggilan hangit dari UTM.


Pn.Mimie:
Hello Rahimah, saya ni Pn.Mimie dari pejabat fakulti.


Eima Jer:
Ye puan, saya bercakap (formal gila). Kenapa puan??


Pn.Mimie:
Ni awak oit, awat yang susah sangat nak call awak ni??awak guna no yang mana satu?? cakap kat saya??


Eima Jer:
Errrrrr...errrrrr pasai apa puan?? ada problem besar ke?? (sambil buat2 blurr)


Pn.Mimie:
tak besar bagi awak tp besar bagi saya. Ni cik adik oi, kenapa tak faks lagi borang A1 & borang B1? kan saya dah bagitau masa taklimat hari tu. Dah tu saya tepon awak tak pernah dapat. awak pakai no yang mana ni?

Eima Jer:
Laaaa, saya tak faks lagi. Bukan lupa tapi tak tau. hehehehe esok leh faks?? saya tak bawak fail tu hari ni. saya pakai maxis. puan xde no maxis sy ea?

Pn.mimie:
saya takde. bagi cni cepat!
saya nak awak faks hari ni jugak. p balik amik borang tu n faks.
saya nak kena faks balik surat pemberitahuan kat penyelia awak.

Eima Jer:
Bgtau apa???

Pn.Mimie:
Haaaaaaa bagus awak tanya.
Pn.salfarina akan datang melawat awak 11 Jun ni jam 9 pagi.
Dah siap belum kertas seminar awak??
tajuk pun tak send lagi.
mesti tak buat apa lagikan??
haaaaa tu yg saya pulun cari awak nak bagitau ni.
awak antara yang terawal yang akan buat presentation.
harap bersedia.


Eima Jer:
guuurrrrlllppp..guullrrppppp
biar betoi??
awai gila nk mai??
memang tepat skali saya tak buat apa pun lagi.
mati la saya puan...


Pn.Mimie:
Ha la, lain kali tukar lagi no tepon banyak2 kali.
rasakan.
tak tido la kamu.
ada 10 hari ja lagi.
saya doakan sempat la ea.
ingat ye.
11 jun
9 pagi
nanti formal letter saya akan faks kat penyelia awak.
tapi faks cepat borang a1 & b1 tu.
after lunch hour saya nak.
good luck


Eima Jer:
Errrrrr...eeerrrrrrr
doa saya hodup lagi puan.
makaseh.
cam perli ja bunyi tu.
ok2, jap lagi saya balik p amek n faks.
i'll call u bila dah faks.

.talian mati.


LESS THAN 10 DAYS

CUKOP KE WEI????


Aku baru buat pengenalan.
maklumat pon tak cukop lengkap lagi.
mati la wei.
ado laaaa....
aku hengat ujung bulan.
tak pon awai bulan 7.
skali lagi 2 weeks jaaa.

memang leh buat aku sempot!
=(


pas je letak tepon aku terus masuk bilik A.D.O (Pen.Pegawai Daerah) yang kiut miut tu. macam2 aku dok pulun tanya pasai tajuk kertas seminar aku. haaa baru nak kalut eima oit!
nasib la dia tak busy hari ni.
fuh! lega..
sesi interview dgn dia berjalan lancar dan menjawab segala pertanyaan aku.
dia pon banyak bagi tips dan yang paling tak boleh blah!
dia nak join skali tengok aku present depan lecturer aku nanti.
damn laaa!
lagi la aku kecut!
dah la tak buat apa lagi ni.

sambil buat muka kompiden aku pon cakap laa
" ye ke cik mar?? hehe saya sangat alu2kan kalau cik mar ade masa nak tgk saya present nanti. yang mana salah, boleh bagi saya teguran dan tunjuk ajar"

mak aiii, ayat tak boleh blahhhh.
berunsur skema dan manis2 bodek.
hahahahaha

Eima Jer:
errrr cik mar, saya nak keluar rehat awai boleh??
saya nak balik rumah amek borang yang nak kena faks.
pihak utm nak hari ni jugak.
boleh x?

Cik.Mar:
Okey2. Balik skrang pun xpe. Nanti lunch hour jalan jem.

Eima Jer:
Makaseh cik.mar
kalau camtu saya g skrg la.
(yesss, leh ngulor)


.sesi perbualan tamat.

balik la aku ke rumah dengan kadar yg segera.
kesian kau wahai bf kena datang jemput.
tapi yang bestnya dalam aku dok risau keja tak siap, borang tak faks lagi, boleh lagi aku g jusco dengan si senet tu membuang duit sekejap.
hahahaha apa la nak jadi dgn kau wahai eima jer oit!
insap seminit.

macam skrg la.
sempat lagi aku tulis entry.
hampeh
hampeh

3 comments:

jalak lenteng said...

bley punyer..10day tu kire lame tau..

Impossible is nothing..hehehe..(pinjam chelsux punyer motto)..

nway..I ade kawan yg esok ade presentation, mlm tu baru buat 1 slide jer..end up dgn A-..kalu 10 hari?..

no problemo

fairuz said...

alaa...ciput je present tu...takdehal punya.. 10 hari tu lambat lagi..rilek² dulu la...hahaha..

Eima Jer said...

jalaks:
haisshhhh..jaga2..
kat bawah u tu die hard fan chelsux tu..
hehehehe =.=


apai:
wak lu xde mende sgt.
seminar paper ni rumit kau tau x..
dah la 1.0 spacing
huhuhu =.=