June 03, 2009

Pink leb-leb Yang Sangat Comel Laa Konon

Semalam hari aku letih bukan sebab kerja tapi sebab banyak makan. boleh x mcm tu?? dah agak lama aku tak makan malam, smalam diet aku punah ranah.
makaseh abah untuk nasik goreng sotong yang sgt2 syurga tu.
memang 5 stars la eima kasik abah.
teruskan usaha.
hahaha lagi membuncit laa aku.
hahahaha mana x nya, b4 melantak nasi goreng tu aku dh blasah laksa dah.
takmo nasik la konon, tup2 kerahan utk makan berlaku pada jam 10 malam ok!
ni la abah bf aku, kalau masak memang sama style macam arwah abah aku sbb memang akan kerahkan semua orang makan.
kau tengah diet??
hahahaha lupakan.
memang kena makan jugak.
orang tua, hati ni halus.
abis bab makan.

now aku nak story pasai hal colour pink semalam tu.
agak 18sx okey.
tak suka??
hehehe sila2 la bersurai.

ceritanya macam ni, malam ahad lepas aku rendam baju.niat memang nak basuh sedozen baju aku tu sbb macam biase la stok dah habis la.
hahaha
(dah, 2 harkat sudah gelak!)
tapi disebabkan aku penat menjaga kaunter semakan pilihanraya kecil dun Penanti seharian ahad tu, aku punya migrain menjelma lalu membawa aku ke tilam lalu tido sampai ke pagi.
terbiarlah baju yang aku rendam tadi dengan niat suci murni mahu menyental baju2 tersebut.

keesokan paginya,
tak payah nak tipu la kalau kau nak cakap kau bangun seawal jam 4 pagi semata2 nak basuh baju kan??? sure la penipu besau!
aku bangun lewat gila.
pukul 6.45 baru bangun lihat dunia.
dengan baju tak iron lagi, dengan subuh tak lagi.
masuk keje pukul 8.
memang pagi yang indah ok!
baju yang aku rendam 3 baldi semalam??
hahahaha jeling tengok pon tak.
usahkan nak basuh.

dalam kereta ondaway nak pegi keja, baru aku hengat yang baju aku tak basuh lagi tapi dh rendam.
tapi aku masih cool sebab aku sangat yakin aku dah asingkan semua baju tu ikut type kegemaran aku.
means, 1 baldi utk baju jenjalan, 1 baldi utk baju kurung n 1 baldi lagi utk ehem ehem nye stock.
tak payah cebek mulut tu.
aku malas.
so wut??
xnak buat bini ke?
apa aku kesah..

.sambung balik.

berbalik kepada baju yg aku rendam itu.
balik je keje, setibanya kat rumah tanpa mempeduli housemate aku yang dok potpet2 bercakap tu, aku terus tukar uniform dan bersiap sedia nak berjuang basuh baju.
maap, aku guna berus ok!
bukan mesin basuh rm2 lagi
=(

15min kemudian.
1 baldi settle.
ala, baju kurung je pon, nak sental sangat buat apa.
ni kira aku pompuan paling stylo la abad ni basuh baju guna berus lagi ok.
yang sebenau, ongkos kurang nak antar dobi.
dan kemalasan nak balik rumah mertua pinjam mesin basuh.
hahahaha
dah.
cukop melalut.
sambung balik.

masuk baldi 2 iaitu baju jenjalan aku.
paapppp mata aku terpana dan terkesima bila aku tengok dalam baldi tu ade unsur2 kale pink.
aku dah cuak.
bila aku selak helaian demi helaian..(betui ke helaian??)
perrgggghhhhh wut da helll yarrr..
abes baju aku turun kale.
demmnnnn!!
dah la banyak baby t kale puteh dalam tu.
sure kompen kompiden kena la kan!
memang fuck ok.

dan,
yang paling aku tak bleh terima bila baju kesayangan aku pon turut mengalami kecelakaan.
baju tersebut sangat banyak kenangan.

dari manakah datang kale pink sial tu??
hahahaha dari b** pink leb-leb (love) kesayangan aku tu la.
dah macam mana boleh tercampak masuk dalam baldi tu ntah sedangkan pengasingan telah dibuat dan ia sepatutnya berada di baldi ke3.
alaa baldi ehem ehem.
shit la!
mana aku tau kau nak turun kale wahai tutttt!
aku beli kau mahai ape.
10 hengget kat jusco wooo.
tunggu sale tak penah ade sale.
kira mahai la tu kan.
nak pakai lasenza??
kirim salam.
bukan aku kawen lagi pon!

nak tengok hasil seni yang dah kau buat wahai tutttttt??
haaa, mai cni tengok.
grrrr
Photobucket

tau x baju baby milo tu aku baru pakai skali??
tau x baju evelast tu even bukan t-shirt guess ke xoxo ke bla bla ke tapi aku syg t-shirt tu?
dan kau tak kan la tak tau yang baju levis ijau puteh tu sgt banyak kenangan kat aku?

kau tak rasa ke yang kale kuning dengan ijau tu memang tak masyuk lansung dgn kale pink??
yang kau nak derma jugak kale kau kat mereka-mereka itu pasai apa??
dok dalam baldi tu senyap2 boleh tak sambil tunggu dengan sabar sket aku pulang kerja??
grrrrrrrrr
Photobucket
omg!
aku sayang sangat2 baju ni.
umur baju ni dh nak masuk 4 tahun dah tapi tgk aku jaga.
masih shantekk kan??
ye la, sbb aku sayang.
baju ni walau tak la mahai sangat tapi mahai la jugak bagi aku.
bukan harga tapi kenangan tu.
baju ni bf aku hadiahkan sempena sebulan aku jadi bf beliau.
sweetkan??
"30 hari mendapat cinta"
baju ni jugak beliau beli masa kami ber2 1st time gi sunway pyramid sesama.
ye la, baru becintakan?
beliau juga sangat suka tiap kali aku pakai baju ni.
sampai skrang!
mana aku tak sedih weii.
now baju ni dah ada kombinasi kale pink yang sangat2 seni yang memang macam haram!

aku lagi rasa bersalah bila aku bagitau beliau jer, muka memang dah tak bleh blah menunjukkan reaksi kecewa.
haishhh..
memang serrrrrr la kau wahai tuttttt.
aku ingin berpesan kepada wanita2 sedunia sekalian.
jangan la cuci baju guna berus.
korang guna ja mesin basuh or antar dobi.
hahahaha
nope la.
maksud aku yang betoinya,
jangan rendam baju klu tak sure lagi nak basuh bila.
walau dh asing,
kecuaian tu pasti ada.
boleh beli tutttt di jusco dengan harga 10 hengget tak pernah diskaun tu.
tapi pastikan ia bukan kale pink leb leb itu.
harap ja comey
tapi berunsurkan pemusnah!
sekian.


btw, sebelum terlupa.
Photobucket
makaseh Mr.Ajaq untuk perfume yang comel itu.
saya suka bau ia.
thanx gak perfume untuk bf saya.
saya suka jugak bau tu
kamu mmg metrosexual sebenar! mak aiii..hahahahaha agak2 nak kipas wei!..
ngeeeeeee
balik la slalu2 tau kalau leh dapat hadiah best cam gini.
hehehe dapat durian runtuh ke??
pasni lanje saya tiket flight balik jb lak ea??
xde hal kan??
=p

Eima Jer: tetibe rasa cam xperlu lak ayat2 td. kepada yg dh baca, nak buat macam mn. hehehe bukan apa, takot ada yg salah paham lak. aku sekadar berkongsi je. sekian. bersurai.



p/s: ade tak ea cara nk bagi hilang kale tu?? pakai vanish leh x???




6 comments:

Drunbella said...

LOL..hg mmg kreatif oke :D cantik baju2 hg sume thu dengan tompokan pink gitu. hahahaha ^^

fairuz said...

hahaha...

pink itu seksi, tapi ia pemusnah...

lain kali beli hitam. ia menggoda..hahaha...

Joe Tahir said...

rasenye merah lagi hot~ :P haha

Eima Jer said...

kalian di atas:

haishhh...
blushing! ****
=.=

Joe: wahhh ske merahhh...hehehehe

unnamed said...

try rendam dengan air panas baju2 yang turun color tu.
selalunya org buat straight lepas turun color tu.

try la buat. selalunya mmg berkesan

Eima Jer said...

unnamed: ok thanx 4 da info