June 04, 2009

Awek Vs Kereta

Alien from Big Apple


meleleh air liur bila tatap gambar di atas.
hmmm apa yang aku nak kongsi hari ni memang ada kena mengena dengan donut yang sangat lazat di atas itu.

semalam, balik je keje senet tu (bf aku leer) ajak aku gi jj.
nak bayar bil broadband katanya.
dengan baju kurung ala-ala ayu gadis melayu ni pon aku redah jugak gi jusco tu.
lupa plak.
Ajaq my besties pon ikot jugak.


dah abes bayar bil, kami be3 menuju la ke big apple utk membeli beberapa bijik donut yang sangat2 lazat tu.
macam biase, alien yang melimpah luah coklat tu jadi pilihan aku.
kitowg tapau je.
wahhh, bayangkan perut aku yang lapar ni sebab tak amek lunch (diet la konon) disajikan pulak dengan donut yang sangat lazat tu memang2 la sangat berbaloi-baloi.
dah settle membuat pembayaran,
kami be3 pon bergerak la menuju ke pintu keluar jusco.


sebab kami decide tak mau makan kat c2, maka berfikirlah akan kami port mana nk lepak smbil menikmati donut-donut tersebut.
yummy!


aku ni dengan penuh keyakinan membuat la usulan yang aku nak makan dalam kereta je. senang. ye la, aku pompuan bukan senang nak makan benda-benda yang penuh dengan coklat melimpah ruah ni. perlu duduk dalam keadaan yang selesa sebab aku tau aku makan sangat comot bila mai bab2 coklat ni.


kebengangan mula menolak dada aku bila usul aku ditolak bulat-bulat dengan alasan yang berbaur aku ni akan comotkan kereta senet tu sebab last week aku makan donut yang sama tapi abes baju aku terkena coklat dari donut tu yang meleleh kuar.
fine!
aku sentap!
aku diam.
wow, sungguh angkuh anda!
grrrr


dan,
lokasi yang dipilih senet tu adalah luar jusco sambil berdiri je.
boleh x terima port yang dia pilih tu??
nampak sangatkan asalkan jangan makan dalam keretakan? kan?
boleh tak ramai2 kata kan?
memangkan?kan?


dan, sesuaikah aku yang dah la ayu pakai baju kurung ni nak makan sambil berdiri mcm mereka be2 tu?? dah tu, last week yang aku makan abes sume comot tu sebab aku makan berdiri la. mana nak pegang handbeg lagi, mana nak pegang donut lagi.
apsal la tak boleh pikir ea???
dia bleh makan dengan penuh kenikmatan je tanpa peduli aku yang sedang sentap ni!
fine!
gile angkuh!


situasi tu memang aku boleh buat 1 rumusan yang lelaki ni sanggup buat apa saja untuk kereta kesayangan dorang tu.
walau awek kat sebelah ni memang sentap gila tapi asalkan kereta tu dalam keadaan baik2 aje, lantaklah kan.
nanti2 ok la.


aku benci bila orang yang aku sayang terlalu pikir yang aku ni childish yang suka makan donut comot2.
nak buat cane,tu memang perbuatan budak comel ape. kan?
aku benci bila orang yang aku sayang biarkan aku sentap tetambah bab2 makanan.
memang aku dah tawar hati nak makan donut tu.
memang aku tak makan sampai ke sudah.
slamat ajaq ada kat c2, kalau kami be2 ja, memang dh lama aku buang donut tu dalam tong sampah. seyes.sebab aku sangat2 sentap!


macam la aku ni budak umur 3 tahun yang bila makan pape semua aku nak bagi tumpah. tolonglah wahai bf!
hahahaha orang memang akan gelak kat aku sbb sentap hanya kerana donut.
biarlah.
tapi aku memang2 terasa hati sangat.
lapar aku yang memang maha dasyat tadi tu, terus lenyap ntah ke mana bila hati dah sentap.
aku sedih sebab aku kalah dengan sebijik kereta ja.
sebab kereta, senet tu buat dekkkk je aku dok tengah sentap!
asalkan kereta dia cantik, kemas n bla bla bla...
opppsssss lupa plak.
kereta barukan..


tapi macam biase,
style aku bergaduh skrg ni dengan senet tu, aku lebih selesa diam je.
sbb bila diam, dia akan jadi serba tak kena.
biarlah.
aku malas nak terang pape.
dia tau sebab apa.

maap,
sajikan korang entry masalah rumah tangga.
tapi seyes, aku terasa hati.
cam nyampah lak tengok kereta tu pagi td.
grrrrrrr
dah.
abes bab rumah tangga.
btw, aku still teringat2 lagi alien big apple tu yg aku tak sempat makan pon.
hahahaha sebab layankan sangat hati yg sentap.
ala, kalau korang pon la kan, nak ke makan lagi??
sure tak kan?

kenapakah bila awek VS kereta, kereta slalu menang???
grrrr nyampah aku!
alaaaaaa, tgk wallpaper hp senet tu dh la.
dh xde pic aku dh pon.
pic kereta kesayangan dia tu la.
grrrrrr skali lagi menyampah!

6 comments:

Joe Tahir said...

alala...kesiannye...tp btul la..liz sesuka hati je wat sampah dlm keta..hangin2...hoho

Al-Kaput said...

aku suke pink twister..
walupun kwan aku kate awex2 je boleh mkn tu..

gua xego..
gua blasah saje..

peace.

sha89 said...

salam...first time msuk blog ni...:)

wahhh..mmg ptut pun sentap..klau aku la..aku baling je donut tu msuk lam kete...bia die plak yg sentap..amacam?? hehe~

Tp srius, tgk donut big apple mmg meleleh air liur..blum mkn lg...xpe2..nnti nk serang big apple :)

Eima Jer said...

joe:
lizzz, joe ngumpat u..sumpah tak tipu =.=

al-kaput:
hehehe lelaki yg brani pakai pink, lelaki yg sejati ok.
makan donut pink??
errrrr jap nk kaji
=.=

sha89:
makaseh jenjalan.
hahaha baling dlm kete dia?
xleh wei, nanti hr2 aku nk g keje sape nak antar-jemput?
hahahaha =.=

fairuz said...

kau belum ade kereta, tak dapat paham perasaan lelaki ni...haha...

kalau kau dah ade sebijik nanti, entah² dia nak pinjam pun kau dah tarik muka agaknya..haha..

tapi kan, donut tu rugi la kau tak makan...haha... kalau aku, lagi banyak aku makan...

Eima Jer said...

apai:

haishhh tu kete aku jugak la kan..
kate sayang
hahahaha