July 03, 2009

My Internship TAMAT!


Ok.
hari ni last day aku kat Pejabat Daerah dan Tanah Seberang Perai Tengah, Pulau Pinang.
yeah!!


aku berjaya menamatkan internship aku seminggu awal dari classmates aku yang lain.
hahahaha
bravo bravo!
=)


cakap pasai farewell partu utk aku.
jumaat lepas agik dorang dh buat.
tak pegi makan pizza ke hape pon..
tapi makan durian sampai lebam kat opis..


dengan aircond yang sejuk gila vavi.
bawak plak masok durian belambak2..
memang farewell party paling cool lah.
naseb la sume staf dalam unit aku ni hantu durian.
kalau x, memang mati mengejut mcm tu je la.
hahaha bayangkanlah durian klu kena aircond canekan bau dia kan?
hehehehe
=p


masakan berkaitan durian pon turut di bawa masok.
mentang2 bos besar gi kursus 3 hari.
pesta sakan ayah2, mak2 n kakak2 aku kat cni.
=p


memang hari makan sedunia laaa jumaat lepas.
seawal 8 pagi!!
aku yang diraikan ni memang qado makan durian gila vavi la wei..
xsilap aku 3 biji kot aku hentam!
hahahaha
malam tu mmg panas la!


dan pic kat atas tu ada la sedikit cenderahati dorang bagi kat aku.
yang pastinya bukanlah set body shop.
tau plak dorang body shop tu menatang apa.
veteren dah sumenya.


apa-apa pon aku sangat terharu bila setiap dari mereka tampil memberi ucapan untuk aku.
masing2 doakan yang TERBAEK untuk aku.
doakan kejayaan aku.
support aku suruh sambung pengajian ke peringkat phd.
omg.
omg.
omg.
aku mmg sebak n terharu.
dorang semua sgt2 penyayang.
aku rasa macam hidup dalam 1 keluarga.


jutaan terima kasih wahai kalian.
jasa anda semua tidak pernah akan saya lupakan.


ok.
seterusnya.


kat bawah ni aku pastekan pic2 insan-insan yang akan aku rindu sehabisnya intern aku kat cni hari ni.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ok.
ni la penyelia aku.
[[En. Harun Bin Hashim]]
aku panggil beliau CC.
cc ni stand for Chief clerk laa.
omg.
penyelia aku ni tersangatlah sengal, sporting, funny n openminded.
sumpah karakter beliau sangat tak sama dengan usia beliau yang hampir mencecah 60.
sangat lawak!
Very knowledgeable.
dan yang pasti beliau adalah MANCHESTER UNITED DIE HARD FAN!!
hahahahaha
sangat senang nak mintak cuti.
sure lulus punya.
memang TERBAEKlah cc aku ni.
sumpah sayang n hormat dia sangat!!

dah la muka beliau comel macam elmo..
=)



ok.
ni plak Kak Leha, Ayah n Ustaz (paling hadapan).

Kak Leha ni orang kampung aku.
hehehe tapi sumpah aku tak kenai.
hahaha terbaek!
beliau adalah pengurus makanan terbaek kat unit ni.
hahahaha klu ada sape2 nk buat makan2 sket, slalunya kak leha akan handle smpi bab hidang.
lalalalalala...
kopi kak leha mmg terbaek!


-Ayah-
ayah adalah seorang yang handsome!
tgk la..
dh tua pon still maintain handsome kan?kan?
dan yang paling aku pasti.
beliau ada seorang anak teruna bujang yang sangat2 la hensem!
sumpah tak tipu!

ayah ni sangat2 lawak.
kwn baik kepada penyelia aku.
dan yang paling buat aku rindu kat dia, dia ni sangat2 la prihatin.
=.=


-ustaz-
dah nama ustaz.
of coz la alim sket.
ustaz ni best sbb suka buat kenduri tea time!
hahahaha
=)

dari kiri: Kak Leha, Kak Som dan Kak Mah

-kak som-
ni adalah anak mami aka chombi sebenar.
hahaha klu bergosip mmg sebijik mcm dalam filem anak mami.
seorang yg sgt2 happy go lucky.
funny.
comel.
kecik molek.
dan seperti ayah, beliau mempunyai bilangan anak lelaki teruna bujang trang trang yang agak ramai.
hahahahaha =)


-Kak Mah-
partner aku bila borak bab fashion.
sangat pakar bab2 kasut crocs.
hahaha juga mana2 sale di penang ni.
merupakan technical support daripada syarikat Ilaunch bagi pembangunan sistem e-tanah di sini.
cool.
ada anak yg sgt comel!
n suka lanje aku makan.



dari kiri: Kak Faezah & Kak Sha


-Kak Faezah-
masih bujang.
kakak yg agak nerd.
anak yg sgt baik.
sangat kecik molek n kurus.
tapi cool.


-Kak Sha-
heh.
ni adalah manusia yang paling aku akan rindu lepas ni.
omg.
omg.
omg.
kak sha ni punya sengal, aku tak tau nk story mcm mn.
aku tgk dia je aku dh nak gelak.
dia ni mmg sgt3 funny ok!
slalu buat aku gelak.
partner aku minum nescafe ais dalam opis seawal jam 8 pagi.
omg
dia sangat baik.
tak suka akan kerja beliau.
hari2 suruh doa dia dapat KPLI.
hahaha dah kawen tapi macam umur 18 tahun je prangai.
mmg lawak laaa.

kak sha ni jugaklah yang tumpangkan aku gi kerja sejak senet p serdang.
aku sure akan rindukan dia gila vavi nanti.
=(


dan.
aku juga aku merindui kehegesan penyelia aku yang sengal tu.
macam2 dia buat tau.
contoh mcm pic kat bawah ni.
ado laaa.
pening aku dibuatnya.
n sakit perut2 dok pulun gelak.
=.=
Photobucket
shawl ijau tu dia baru dapat gift
tu yg cewi gila vavi.

Photobucket
ni pandangan dari tempat aku.
hegehkan beliau?

Photobucket
ni plak paksa aku amek pic dia konon2 sebok serius bekerja..
hahaha lakonan semata ok!
=p


aku jugak akan merindui kesedapan laksa di kantin mahkamah sebelah opis aku ni.
sumpah sgt sedap!!


Photobucket
yummy!



dan.
sehabisnya internship aku ni.
maka sesi berdiet aku pon sudah bermula dengan seriusnya!
sudah bulattt!
perlu kecilkan kebulatan itu.
ukur lilitnya jugak mungkin.
=p
.
.
.
.
.
.
.
sesi makan-makan tak hengat dunia sudah pun berakhir
.
.
.
.
.
.
.
Photobucket
di hari meraikan senet dpt smbg blajar.
oh.
siakap stim itu sungguh heaven!
.
.
.
.
dan hasilnya
.
.
.
.
Photobucket
aku yang bulat!



sekian.
bersurai!
=)


Eima Jer: Hmmm sedih ada happy pon ada nak abeskan internship aku. btw, aku dah mula rasa puing-puing excited nak balik utm! hahahaha =)




14 comments:

Drunbella said...

tudung tetap herot~

Drunbella said...

sat sat...gmbQ yg atas skali thu ak tgk hg mcm sebaya dgn opismate hg jak...hahahaha :D

fairuz said...

satu je..kem salam kat KAK FAEZAH tu ye..hehe :)

sha89 said...

hahaha..wahh mkn durian pagi2...petang2 cnfem perut xkn lapa ek hehe :)

wahh srius sane sni smua cite durian...aku pun mkn durian x ingt dunia...mlm2 panas cm ade dlm bilik wap je...adess~

haaa sgt2 best nmpk nye...xdela bulat pun....biase je..isk2~

vidadarisakura said...

punya best farewell makan durian.heee

Eima Jer said...

bella:

adehhh..
kot mn pon hang kata kat aku, aku tau hang admire kat aku..hahahaha

Eima Jer said...

fairuz:

elok la tu..
dia single..
umur br sm kau!

eh..kau xsm baye aku ke?
laaa aku muda lagi =p

Eima Jer said...

sha:

hahaha biase2?
bulat ok!!!

a'ah..
mmg terbayar la sume nafsu durian aku hr tu..
hahahaha =)

Eima Jer said...

vivi:

hey sweetie yang COMEL..
(aku tau kau suka word 'comel' itu)

hehehe mmg cool..
tapi pening bau durian plus aicond pon cool nk mati gak..
=)
tp s long s perut rs syurga je..layannnn

jalak lenteng said...

sopan je nampak cik eima jer..tapi bibir drogba still menyerlah tuuuhh..

fairuz said...

kem salam tau...aku suka yang single single nih...auww...hehe

Eima Jer said...

jalaks:

emir bungurks!!

Apit_UTM said...

awat ustaz tu cm xpnah amik gambaq ja..haha..ka hg buat superimpose..hihi..gmbq dol pun ada gk..interframe..gambaq ak bila g nk masuk dlm nie?

Eima Jer said...

apit:

hahahaha dol p gather main futsal dgn korang bukan ajak aku..
=)
cane nk amek pic dgn ang..