August 05, 2009

Sedih Itu Garam Hidup


Entry ni mungkin entry sedih.
sebab I mmg tengah bersedih ape.
=(

tapi cam comel plak kertas dinding kat atas ni
rase mcm nak gigit makan-makan je bintang tu.
hahahaha


kamus:


kertas dinding= wallpaper
(hahaha tlg jgn gune bahasa aku..sumpah tak betul..aku main saje2 translate..mind u!)


baeklah.
amek mood sedih kembali sebab masa entry ni sedang ditulis, mood sedih I macam dah makin kurang je.



ok.
pagi I hari ni dimulakan dengan mood sedih.
bukan bukan
tido I pon dh dimulakan dengan mimpi yang sedih.
walau mimpi, sumpah mempengaruhi hari I jadi sedih.


dah-dah
I xnak cite pasai mimpi I.
nanti ade yang akan cakap I childish la berperasaan la mimpi pon nak layan la bla bla blurp blurp blurp eerrggghhhh alhamdulillah.



ok.
pagi I dimulakan selewat jam 9 pagi.
tu pun sebab ade makhlus halus bernama Kak Farah yang datang ketuk pintu bilik I lalu menjagakan I dari mimpi sedih tadi.
ok.
I sedih.
Sangat sedih.
Sedih sebab tetibe sign out dari plot mimpi I.
sedih sebab ade orang kacau kenikmatan tido I yang bergulung comforter dari malam ke pagi.
sedih sebab pagi yang cerah sudah menjelma.
sedih sebab kena paksa diri pergi kelas.
sedih
sedih
sedih


ok.
I pendam perasaan lagi.
act I akan, perlu dan harus sedih sebab I terkantoi subuh untuk hari indah pagi ni
=(
comforter menang tapi Eima Jer became a Loser sbb kantoi subuh.
sangat sedih!



hati yang tercalit rasa sedih teramat ni dihamburi dengan kekalutan yang serba mega kalut bila I tengok je jam.
omg.
sudah pukul 9.15am
saya masih di katil
masih bergulung
masih memikirkan mimpi sedih malam tadi.
sedangkan kelas akan mula bermula(ade ke perkataan mula bermula??heh. layan je la cam sedap lak) pada jam 10 pagi nanti.


Eima Jer yang memang agak punctual ke kelas ni.
memang mula menggelabah biawak rusia la bilamana memang kompem I akan lambat ke kelas hari ni.
dan I jugak akan jadi orang yang terakhir di antara my clazmates yang dapat menatapi new hair style of our lecturer.
sumpah I sedih!
sumpah I rase I macam ketinggalan ke belakang sangat bila I ni adalah orang terakhir.
Its all about fashion dear!
fashion!
heh.
I terkilan



ok.
I bejaya jugak hadirkan diri ke kelas pagi tadi.
walaupon ondaway nk ke kelas tu niat I dh bercampur aduk dah either nak masuk bilik kuliah ke atau ponteng je sambil lepak2 kat bawah baca kes-kes mahkamah utk next kelas.
baca kes mahkamah??
wtFun!


tapi ketebalan iman membawa jugak jasad Eima Jer ke ruang kelas sekitar jam 10.35 pagi.
ok.
due kelas 10 hingga 11 pagi sahaja.
It was my 1st time berade di situasi tersebut tapi sumpah I tetap cool ok!
1st time???
hahahaha okey okey I tukar statement ni.
bukan my 1st time.
bukan bukan.
dah2 clazmates, jangan nk bakar I plak sebab statement tu.
=p


tapi.
sumpah I sedih tau masuk kelas lambat.
1.5% je pengisian yang I dapat.
I sedih
sangat sedih.
tapi di sebalik kesedihan tu, I happy jugak sket sbb tak perlu count down bila la nk pukul 11.
sebab baru je duduk dh nak abes kelas.
tapi I tetap sedih ok.
betul I sedih
=p


Next Class please!

oklah.
I sedih lagi sekitar jam 11 pagi.
tak abes-abes I sedih tau.
ok.
last week subject Law of Landlord & Tenant ade tutorial or test yang I kurang pasti statusnye.
abaikan.
dan pagi ni I dapat resultnye.
sumpah ni serious I sedih.
sebab among I dengan Ong n Syafiq (my besties), I ynag mark paling rendah.
I dapat 4 je.
Syafiq dapat 5
Ong lak dapat 5.5

sumpah i benci!
sumpah I sakit hati!
sumpah I dengki!
sumpah
sumpah
sumpah!!


dan dalam I dok sedih2 tu, datang plak statement berbaur perli konon-kononya pelik dari lecturer I.
" You guys be3 discuss same2 tapi mark lain-lain plak kan??"
omg
I dah tau dah
betui..I dh tau dah
tuju kat I
sekian!

I sentap!
=(


4/6 tu sangat sedikit bagi I.
I sedih!
=(


tapi I malas jugak ni nak study cases tu lagi.
adoiii
tapi sumpah I akan paksa.
Mak, maaplah
anak mak ni otak bukan enjin turbo.

I sangat harap tutorial tadi I score laaa
risau ok!



dah-dah
abes entry sedih
xkan la sebab 2 markah I nak bunuh dirikan??


jom I buat entry makan-makan free
nak??


ok.
jap tadi untuk lunch time kami sudah membuat langkah kanan ke sebuah restoran baru di ibu kota taman U..
mak aii, ibu kota skali kau bagi.
eh..eh..eh dengar dulu..
maksud saya, ibu kota kepada semua students utm
hahahaha
utm students dan ibu kota Taman U memang seperti aur dengan tebing, kuku dengan jari, katak dengan tempurung, udang dengan galah bla bla bla wtf!
hahahahaha


baeklah.
ini permandangan hadapan restoran baru tersebut.
jam masih seawal jam 4 petang ++.
kepada yang sedang lapar tu cepat la pegi serang makan percuma kat kedai ni.
cepat.
I suruh ni1
cepat!
hahahahahaha


niat kami ber6 nak mencuba rasa lauk pauk di restoran baru ni tanpa niat untuk bermakan free akhirnya membuatkan perkataan PERCUMA jugak.
alhamdulillah.
langkah kanan betui!


dan apa lagi.
dah tuan kedainye menjemput dengan segala hormatnye, kami ber6 pon dengan rasa penuh dihormat mula mengatur langkah, perut, usus besar usus kecil la kan.
makan free wei..sape yang tak nak??
bagitau aku?
pastu makan free tersebut di sebuah restoran baru yang mempunyai susun atur pengcahayaan design bla bla yang sangat cool n cantik.
sape yang tak suka wei??


dan lauk pauk yang ada jugak memang sedap!
bertuah usus besar saya hari ni
ok2 salah.
bertuah usus-usus besar kawan-kawan saya kerana berpeluang menghasilkan sisa buangan dari sumber yang percuma.
=p


baeklah.
saya tukang amek pic.
tapi sbb perut dah lapar, ni je pic yang ada.
layan ea.



gile cool aza makan.
hahahaha





ok.
ni ong.
salah sorang yang tersenarai sebagai besties I laa..
I nk ngumpat dia ni sket.
dulu, masa I baru kenai dia.
sumpah I rase dia ni ntah pape.
annoying gile bila sangat2 sombong n mengelak-ngelak bila I nk amek pic orang sebelah dia.
konon-konon I macam nk amek pic dia sangat.
hello, since I lahir lagi sume orang tak pernah nak lari dari lensa camera I tau.
berkejar-kejar berebut-rebut sampai terpijak-pijak sesame sendiri la punya la xnak terkeluar dari camera I.
tapi mamat ni, leh plak elak mengelak main tarik tali dengan lensa camera I
memang mencabar kreadibiliti I!
I marah ni!
marah gile.


I ape lagi.
1 malam tu i slumber je datang kolej dia.
masuk kolej dia buat xtau.
pastu cari bilik dia n I pegi belasah dia cukop2 laaaa.
ye la.
dia kan dah calarkan maruah camera I.
masa malam kejadian tu.
dia memang terkejut la dengan tindakan I.
sumpah muka dia merah padam pucat macam mayat (dh merah padam cane lak leh pucat lesu weii?? kau agak la! =p)

I warning dia dat night.
jangan suka suki nak jatuhkan maruah camera I lagi dah.
dia memang takot arrr.
gentar abess.
tunduk n angguk-angguk aje.
I cam kesian lak.
Tapi I memang akan keraskan hati bab-bab maruah camera I ni.
nasib la lepas tu dia memang guna betoi-betoi peluang I kasi kat dia hingga ke hari ni.

skrang ni mamat ni jadi gile kamera la plak kan.
pantang hala kamera ja, muka macam kat atas tu la dia bagi.
gile dia hormat camera I.
hahahahaha


sumpah kau LEMBU kalau kau percaya apa aku cakap!!
=p



oklah.
aku penat.
nak tido.

eh, silap silap
nak riadah =)


Eima Jer: Saya jatuh cinta dengan penulisan pemilik nurulism.com...sangat comel =) walau dia adalah kawan blogger kepada insan yang menganggap saya musuh beliau tapi saya cool. saya tetap follow blog si cantik sweet manis american pie ni. anda pon perlu cuba =). penulisan yang sangat menyenangkan hati. beliau sangat berbakat!


4 comments:

fairuz said...

makin lama, kau makin suka merepek.

weii, pegi makan tak ajak aku. ni mesti si khai kan..siot tol..melepas aku...

ingat! acara makan² jangan lupakan aku...hahaha

slay said...

apai : ko kene tukar kos kalo nak join ktorg mkn.hahaha.c khai td pon aku angkat je skali.hoho.

eima :

hurm.tak banyak sangat kot aku nak menyumbangkan komen arini.cukup la sekadar 2,3 perenggan.hehe.

~new hair style of our lecturer.hahaha waklu!nak jugak puji makcik dia sorg tuh.

~ktowg mmg ingat ko xkn dtg tadi.mane tau ko masuk kelas wat muke x besalah jek.

~aik markah tuto pon ko nak letak masok dlm blog ker?aku rase markah tu ade sdikit pengaruh unsur kasih sayang kot.hahahaa.tengok la sape dpt yg plg tinggi. =p

~hoho dok ngumpat ong.ckp kat dier. =p (psst..entry utk i bile lak?)

syaf said...

tumpang lalu...
singgah2 my blog...
http://daniel-syaf7788.blogspot.com/

Drunbella said...

ak xdpt feel lah kesedihan yg hg gembar-gemburkan neh. sori to say. hahahah :D patot menambahkan lagi scene2 yg panas, hebat dan ganas ^^ chewah!