August 03, 2009

Eima Jer Tu Dah Final Year Rupenya...Hahahaha

ok.
buat julung-julung kalinya aku turun padang untuk aktiviti club.
sebab ape?
sebab aku dah SENIOR.
hahaha mestilah poyo sket tunjuk muka kat junior.
hahahaha sgt pentipu!



LADS CLUB
-Land Administration & Development Society Club-


ni club untuk course aku.
club yang tak la sehebat MPP mahupon JKM mahupun PMI mahupun club Polo.
hahahaha
club yang tidaklah sehebat Fan Club Mawie World wtf.
heh.



tapi dah nama pon club course aku kan.
perlulah poyo membanggakan dirikan,
walau baju club tetiap tahun sure nak bagi sesat saiz besar kedabak kan.
aku yang renek rendang ni tak ke dh macam pakai baju si kuman??
hahahaha


tapi I tetap bangga u dengan LADS Club okeyyy!



kenape tetibe je smangat club berkobar-kobar ni??
hahahaha alaaaa..
I kan Final Year Student.
senior kot!
perlulah poyo sket konon-konon chentakan club.
heh.



oklah.
disebabkan kepoyoan gua (gua dh pulak, jap sy jap I jap gua jap aku..hadoiii) sebagai pelajar final year lalu hadirlah gua sabtu lalu ke majlis yang sampai sekarang gua xtau ape nama majlis tersebut.
heh.
nak tanye takot presiden kacik hatikan.
jadi gua amek keputusan pendam perasaan je.
walaupun pada majlis tu gua jadi inFormal MC.
gile seksa pendam perasaan ni.
seyes beb.
gile cool-kan gua??


so.
awal2 lagi gua dah mentioned gua memang tak tau majlis apekah gua hadirkan diri sabtu lepas.
dah tu, tak payah nak kecik hati kalau gua tak calitkan ape2 nama majlis tu.
gua sayang LADS Club kan.
forsure gua xkan nak letak nama majlis tu dengan nama bukan-bukan.
'No Name Program' pon gua tak sanggup nak panggil.
tu semua boleh mencalitkan rasa bangga gua kat club course gua.
boleh jatuh kreadibiliti gua as final year student.
haish!!
ape gua merepek ni??
hadoii!



-Detail-

Tarikh: 1 August 2009
Masa: 7.30 pagi hingga 1.00 petang
Tempat: Tasik UTM (xpayah mintak detail nama tempat ni, sumpah gua tak amek hal)




ok.
yang baju purple konon-konon cool tak nak tengok camera hp I tu Lecturer course I. Puan Salfarina yang memang cool plus laser tapi bukan loser.
heh.
kire majlis yang I pendam nak tanye nama majlis tu ape under beliau la.

pastu muka-muka yang besepah menyemak camera hp I yang cantik tu of coz la clazmates I kan yang memang gile glemer pastu sangat pantang bile tengok I pegang camera ke ape.
sumpah cepat-cepat gerakkan langkah nk pose macam-macam.
Penat I nk layan tau.


kalau bukan sebab dorang ni AJK yang sebok2 buat majlis yang i pendam nak tanye nama majlis apekah itu.
so, nak tak nak I kuatkan jugak diri I amek pic dorang.
dah tu suka-suki invite i jadi informal mc tapi just suruh I potpet potpet bagi hadiah kat orang.

omg!
sumpah I terkilan sebab i jadi MC pastu i dah kehilangan peluang nak dapat Cabutan Bertuah tu.
tapi I pendam je.
sumpah i terliur sangat tengok hadiah cabutan bertuah tu ade kole air plastik yang memang jadi idaman I since skolah rendah lagi.
I terkilan.
heh.



hahahahaha
ok tipu.
I ikhlas jadi MC untuk majlis tersebut.
I kan Final Year student.
senior kot.
memang haruslah buat keje-keje cool macam tu.
barulah nampak poyo kan.
hahahahaahaha



ok.
i admired wanita ni act.
sebab dia cool.
pastu sangat suke bagi kitorang keje yang banyak gile babi.
I memang admired semua lecturers yang suke bagi keje banyak2 ni.
I mmg suka cabaran.
hahahahaha
ok.
I tipu lagi.


I admired dia sebab dia cool.
tak pilih kasih.
adil saksama.
pastu gile susah nak hengat nama I.
I memang akan admired dengan lecturer yang berjaya buat I kechik hati sebab tak hengat nama I.
sumpah I admired!

euw!

baeklah.
I tempek sket muka presiden club ni.
tu la Saudara Zulkifly.
kami panggil dia 'Zul-Y'..
perlu ok huruf Y kat blakang tu.

Hmm Zul-Y ni sumpah tak admired I.
hahahaha nak jatuh cinta kat I lagilah I xpernah harap.
sebab I ni sangat baik n dia ni kurang baik dari I.
hahahaha
apsal pecaya.
I tipu lagi la.

Opsss
baji ijau yang presiden pakai tu salah satu baju club yang I maksudkanlah.
sumpah macam baju kelawar kan kalau i pakai.
hilang sume ke-stylo-an I ok!
heh.

ni apek n amoi tahun mane ntah I snap.
tak payah tanye I ni junior I tahun brape.
I kan Final Year student.
hilanglah kepoyoan I kalau sebok nak kaji dorang ni junior I tahun brape.
lagipon 2 be honest, I nak jaga hati dorang je amek pic ni.
sebab dorang macam buat muka kesian menagih I amekkan pic dorang.
I kesian.
heh.


tapi yang baju hijau tu I kenai.
sebab dia clazmate I.
I memang kenai clazmates I je.
harus kenai clazmates I je sbb sama tarafkan.
junior-junior ni tak setaraf I ok!
ketepi!
heh.

hahahahahaha

ni plak pemandangan junior-junior I yang mestilah kurang stylo pada I.
hahahaha

Pic ni bukan I saje amek dari pandangan blakang.
tapi ade sebab.

bagi I, final year students je yang boleh pose-pose over dalam camera I macam kat bawah ni.
hahahahaha
gile bongkak ayat aku!



ok.
yang pakai selendang ala-ala yuna tu nama nye YUNIRAMAYANTI BINTI TONO @ Yuni.
saje je I highlight nama dia.
sebab I memang admired dia.
I jenis jujur.
Kalau I admired some1 tu I memang tulus mulus cakap I admired dia.
lagipon dia kan clazmate I.
memang setaraf la kalau I nak admired dia.
lainlah kalau dia junior.
memang diharamkanlah I nak admire-admire ni.
heh.


adehhh.
dah gambar last ni baru I tersedar.
ape motif entry I ni.
nak menempek gambar ke nak share experience I join aktiviti club course I ni?



baeklah.
sebelum terlambat.
majlis ni misi visinya adalah nak dekatkan student senior dengan junior tahun 1.
biaselah.
nama pon junior tahun 1, memanglah kau kene polishkan sket kepala hotak dorang ni.
bagi cool n stylo sket macam aku.
hahahahaha



ok.
majlis ni lebih kurang ala-ala orentasi course aku la.
ade fasi pastu ade plak baby junior yang masih-masih blur nak mulakan langkah kat UTM ni.
baby junior yang masih cari kelas tak jumpe.
baby junior yang masih takot-takot nak ponteng kelas.
baby junior yang gatai sunggoh mulut tu panggil aku 'kakak'.
heh.
baby junior yang sedang menahan ketakutan melihat ketebalan KANUN TANAH NEGARA 1965 yang perlu dibeli mereka di MPH jusco taman U yang mana akan menjadi kitab mereka hinggalah hembusan nafas terakhir.
hahahaha tu la baby juniors saya.
heh.


dan senior yang bernama Eima Jer ni memang tidak terlibat dengan kerja-kerja sebagai fasi kerana sedar diri tidak layak dan bakal menghitamkan hati baby juniorsnya nanti.
lalu senior yang bernama Eima Jer ni hanya melibatkan diri sebgai Informal Mc dan berborak-borak kosong sambil membuat proses scan men-scan baby juniors yang comel-comel untuk dihantar laporan kecomelan tersebut kepada 2 orang sahabat karibnya a.k.a clazmmates yang jambu dan masih bujang untuk tindakan lanjut mereka.
=p


walaupun ni kali pertama senior yang bernama Eima Jer ni meng-involved-kan diri dengan program club sebosan sebegini.
senior tersebut tetap rasa enjoy.
sebab senior tersebut sudah berada di tahun akhir.
yang mana perlu kelihatan poyo dengan baby juniors.
hahahahahaha
ok.
aku tipu lagi.


walaupun majlis ni nampak simple tapi tetap berjaya calitkan kenangan manis untuk aku.
dan di tahun akhir ni aku harapkan aku terus bersemangat dan berminat men-join-kan diri dengan semua aktiviti-aktiviti faculty, kolej mahupun LADS Club.
tahun depan dah takde.
tahun depan dah sebok pikir hantaran nak bertunanglah.
nak kawenlah.
nak bercerailah.
nak beranaklah.


sume tahun depan.
adoiii.
hahahahahahaha



Lastly.
Well done AJK!
U did it very well.
simple but nice.


dan.
thanx lot to minah senget bernama aza ni sebab sudi jadi partner MC aku pada pagi itu.
I love diz pic!



ok.
dah abes.


sebelum bersurai.
dont take it too serious okeyyy..
sekadar memperbanyakkan kemerapuan dalam penulisan aku.
just it!


Love You Classmates!!!



Eima Jer: Aku harap sangat UTM xkan cuti H1N1 tu. sumpah banyak gile keje nak kene settle. 6 minggu je wei tempoh nak siapkan thesis 1.. before raya dah nak kena submit draft. hmmm tapi jauh di sudut hati aku tetap harap kalau ditakdirkan nak cuti biarlah pada 1 ramadhan nanti. cool ok dapat lepak umah seminggu buka puase dengan family. =)


8 comments:

slay said...

hehe.dah lame aku tak drop komen kat sini kan?oraet,ari ni aku nak komen sepanjang bab 1 tesis aku.kekekeke..

~kau la manusia plg bongkak dan takbur yg penah aku jumpe hanya disebabkan mendapat title "senior"!!haha ado laa...berapa kali kamu nk ulang la..dah macam menang "miss universe" laks..

~oh puan salfa tak ingat name kamu ye.apsal dia asek nak panggil name i eh??agak konfius disitu.. ;p

~tak sangke ada perasaan mengharap agar tuan presiden LADS tu admired kat kamu.hakhakhak.

~*merujuk pic apek yg kamu tak kenal tu* 2 dari kiri tu dak tahun 3.yang 3 org lagi maybe thn 2 atau 1 kot.

~u admired yuniramayanti?kenapa kenyataan yg sebaliknya ada didalam mesej i yg diterima daripada nombor eima jer?? =p

~[proses men-scan baby juniors yg comel2 untuk dihantar laporan kecomelan tersebut kepada 2 org sahabat karibnya a.k.a clazmmates yg jambu dan masih bujang untuk tindakan selanjutnya] >> ayat ni memang tak bleh blah ok! hahaha.. mane report tersebut?? =)

~wah byk plan taun depan?tak jemput pon..hoho..

p/s : kenapa takde gambar aku dalam sume pic tu?musykil2.. oh ya.harap maaf atas bebelan yang agak panjang ini.sekian bab 1. ;)

fairuz said...

apsal kau tak letak gambar gadis² tahun satu? sebab dieorang lagi cun daripada kau kan...muahahaha...

aku pun senior gak. tapi takde la rakus sangat dengan title senior tu. kau tu macam desperate je nak bagi budak² junior tau akan kewujudan kau..wakakaka...

Eima Jer said...

fairuz:

bengeng la apai...
ko ni xleh sket aku nak merepek..
nak jugak bawak ke alam serius!

dh tgk cara ayat aku pon poyo nak mati..
surelah aku merepek!
bongerks la kau..


hahahaha kau dah buat entry khas awal2 sem..
bagi la chance aku lak..


desperate nk bgtau dorang aku senior???
hahahaha kau ni..
kan entry ni imaginasi ja lebih..
adoiii!!!

Drunbella said...

kesian eima. rinih ak xnk nyakat. cukup lah sekadar enchek fairuz menyakat hg. agege ^^

Eima Jer said...

bella:

sumpah aku tak heran kau nk nganjeng aku wei..
aku tau jauh disudut hati kau..
kau admired aku!
hahahahaha

fairuz said...

nampaknya ci bella meberi peluang kepada aku..hahaha..

rilek²..aku pun saja nak nyakat kau...tak boleh biar kau punya entri lagi poyo..muahahaha...

Eima Jer said...

fairuz:

hahahaha sekadar pelbagaikan penulisan aku je...

kang entry leleh kau bising..
=p

Eima Jer said...

Slay:


cettt..
komen mengalahkan entry I..
sumpah I tercabar!

hahaha report tu, i KIV dulu laa..bagi hati u betoi2 empty hati ong betoi2 no more budak skolah baru la proceed balik kan..
hahahaha

lagipon u both kan dh bankrupt..
hengat profesyen I sebagai EJEN PENCARI JODOH tu xpayah bayar fee ke??
hahahahaha =p


I tak berminat nk buat kontrak kasih sayang bla bla bla wtf!
hahahahaha