August 19, 2009

Sekitar Dua Minggu Ini- PART 1

baeklah
Lets bygones be bygones!
kuat eima!

bak kata Mak:
"Allah takkan uji hambanya dengan dugaan yang hambanya tak mampu nak tanggung. Mak yakin adik kuat. Doa mak sentiasa mengiringi hari-hari adik. Ingat pesan mak, jangan berdendam, jangan membenci, jangan simpan amarah tu..biar orang buat kat kita tapi jangan kita buat kat orang.."


oklah.
lupakan sejenak hal panas sedang melanda hidup aku sekarang ni.
hal yang memang menggemparkan semua lapisan kawan-kawan aku.
hal yang mengejutkan semua ahli keluarga aku.
hal yang sampaikan ada segelintir kawan aku menampar-nampar muka sendiri sebab masih tak percaya dengan apa yang sedang berlaku.
tak juga lupa yang menitiskan air mata sebab sama-sama merasakan keperitan itu.
eh jap.
sejenak???
adoiii..sumpah aku nak LUPAKAN SELAMA-LAMANYA.
jenak-jenak ni tak nak
=p



act sekitar 2 minggu ni banyak jugak benda happy yang berlaku dalam hidup aku.
means janganlah KAU rasa aku ni bersedih bermuram durjana 48 jam sehari mengenang KAU.
aku tidaklah selemah itu.
tidaklah seLOSER itu.
stylo tu kene maintain
=p



PART 1 ni aku nak share wonderful day aku bersama clazmates cayang 12 jam before kejadian panas berlaku.
=p



o8 Ogos 2009
10 pagi - 9 malam
Bantang Bekok, Mersing





ok.
tarikh dan masa di atas merupakan masa-masa happy yang Allah takdirkan untuk aku pada hari itu.
dari malam sebelum tarikh dan masa ini aku sangat-sangat happy bersama senet-senetku yang sengal bermasak-masakan untuk persediaan berpicnic keesokannya paginya.
malam yang sangat ceria sambil secara pukal memasak spaghetti enak buatan beramai-ramai sambil dipantau oleh chef terkemuka KTF iaitu saudari Pekja bukan nama penuh.
hahahahaha
dan malam yang indah jugak mengenjoykan diri secara pukal jugak beramai-ramai memasak nasik lemak yang sangat berlemak-lemak untuk disedekahkan lemaknya ke pelusuk badan.
ok.
nasi lemak pon sedap.
Cik Yuni yang handle tau.
=)
tapi tetap dipantau oleh chef terkemuka.
aku??
macam biase.
jadi badut membuat orang tertawa dan berketawa sambil buat2 busy.
sungguh happy malam itu.



-Sabtu itu masanya pagi-


pentipu besau kawan-kawan saya bila kata nak gerak ke bekok seawal jam 8.30 pagi.
heh.
subuh pon bangun pukul 7.
dengan semuanya tak tapau kemas lagi.
memang janji melayu ayu la.
sumpah tepat jam 10.30 kot baru bergerak lenggang lenggok masuk ke kereta masing-masing memulakan perjalanan.


dah la bertolaknya lambat.
driver import pon tak boleh pakai bila mana kami sesat hampir 60km dari tempat berpicnic.
apa la khai!
tu belum kire berapa juta behenti kencing.
adoi!




dan sekitar jam 12 tengah hari maka sampailah kami ke sana.
jom layan pic.
tak boleh banyak2 sangat cite.
chapter 1 thesis aku belum sempurna.
esok sudah mahu dihantar.
=)



ini lokasi berpicnic kami.
hmmm sumpah biase-biase je tempat ni.
tak adventure sangat waterfall ni.
mamat hensem pon agak kurang.
=p



ok.
ini senet-senet yang telah berdaftar.
abaikan si seluar merah tu.
dia memang macam tu.
suka kale merah yang sejuta batu dh nmpk dia dah.
haish!
=.=


ini barang-barangan makanan untuk dimengkedarahkan di sana nanti.
=)
serta bikini suit di dalam beg itu.
hahahaha ok tipu.
kalau nak pakai bikini suit mana boleh makan nasi lemak.
kantoi la saya nanti
hahahahaha =)


kan saya kata.
masa yang diambil untuk berhenti kencing itu memang memakan masa yang agak lama.
sebab tengah dok q pon leh lagi pose.
opppssss abaikan kelurusan dan kerapatan kaki saya tu
itu bukan cara saya menahan kencing.
sunggoh tidak stylo begitu.
memang saya sopan begitu la.
haish!
grrrrrrr


ok.
Pekja chef terkemuka dan Cik Mar gile.
dah.
ade mar je I malas nk komen banyak.
semak.
hahahahahaha
=p


ini pasangan yang sedang berbahagia.
=)
Khai dan Cik ana


setiap entry aku lately sure minah ni ada.
tak tahu kenape.
dan jangan tanye aku kenapa beliau menghadiahkan pose sebegitu rupa.
sungguh pelik!


saya lapar.
=.=


makan time!
all our foods dat day
yummy!


omg.
ini kuah speghetti yang menjadi igauan sy setiap malam.
hanya dari tangan Pekja sahaja menjadi pilihan hati saya.
sedapnya ya Allah, Dia ja yang tahu


sedapkan?
saya dh kata dah.
saya dah rasa dah
memang sedap!
cepat je jadi taik!


=p

=p


ok.
ini suprise bufday cake buat Cik Yuni dan Cik Fiza





ini bufday gurls nya...


ini pensemak kameranya
=)


dah.
malas tulis dah.
layan je pic.
heh





jap2.
ini kena komen.
sumpah macam itik pulang petangkan?
hahahah credit to Mar
=)
molek ke die molek ke die


ok.
mari pulang.
sungguh enjoy!



Eima Jer: Dan malam itu.. aku dan kau berpisah... alhamdulillah ya Allah, aku tetap bersyukur Kau pinjamkan aku kegembiraan siangnya dan aku Redha Kau hantarkan ujianMu pada sebelah malamnya. Dah..dah..dah Hati..sudahku bilang pergi..pergi kau wahai hati yang penuh nama beliau. pulanglah setelah kau bersih kembali. pergi!



To: KAMU
Thanx sebab sudi secara jujur bercerita perihal kamu bertukar-tukar no telefon dengan MULAN..berbalas-balas sms dengan dia..sesungguhnya hati saya sangat sakit hingga membuahkan perasaan benci saya untuk awak. tidak bolehkah mentipu saya sedikit demi menjaga hati saya yang sememangnya dah rabak ni?? heh.



5 comments:

slay said...

sepatah kata drp aku,

khai - lelaki melayu terakhir.keh3.

sekian. =_=

Eima Jer said...

slay:

bukan stakat lelaki melayu terakhir tapi HAWT STUFF gile tu...
hahhahaahahaha =p

yOnnA said...

eima,i baca part last skali saja! MULAN????????????????? omg omg omg omg omg omg omg!! *&^$#@!! diorg contact balik? kat sana serupa mcm tak pernah kenal ja. what the hell?

fairuz said...

khai..hmmm...macam biasa, dia sorang je laki...hahaha...lelaki melayu terakhir di SGT...

Eima Jer said...

Yonna:

yeppp..
tak kesahlah kan nak contact balik ke hape tapi jagalah hati I sama kan??
memang I xde hak sudah, tapi I memang tak boleh blah dengan minah tu..

dan yang mensakitkan hati lagi..
bukan pompuan tu yg cari dia..
tapi dia yang hegeh2 cari no fon pompuan tu..
past is past konon..
wtf!

dan sampai hati cerita kat eima...
sumpah kejam!
T-T

dats y I decided i need 2 get out from his life...
Sbb ke depan nanti bila I tau dia rapat balik dgn pompuan tu, I akan lagi sakit..
=(