November 18, 2009

Dari Eima Jer Untuk Nuyun Blair Waldoft

video



ok.
dalam facebook aku dh tempek.
saje la nk tempek dalam blog plak.
aku memang suke semakkan blog aku dengan cerita-cerita kasih sayang
sebab aku memang suka berkasih sayang!
=)





cerita pasai BFF
ramai yang cakap bff ni slalunya refer kepada sorang je bestfriend korang.
ye ke??




aku pon agak kompius
sometime sampai membawa kepada conflict diri
sebab aku ada 11 bff
hahahahahaha
bukan 1 yay
tapi 11
ayoyoyo




bagi aku bff ni adalah kawan-kawan aku yang mana friendship kami ada sejarah tersendiri
dan.
hubungan persahabatn tu tak penah putus walau ke pelosok mana kami pergi
kami berjauhan
kami terpisah
kami membawa haluan masing-masing
tapi kami tetap bersatu di dalam hati




ni bukan soal nk jaga hati semua
tapi ini berkaitan komitymen yg dah kau bagi kat satu2 persahabatan tu
bagi aku
bff tu bila sekian lama tak jumpa tak menggila sesama
aku akan pelok mereka-mereka seerat-erat yang boleh
aku akan ada rasa nak cium mereka-mereka dengan begitu banyaknya
aku akan rasa sangat-sangat free dan tenang bila aku dengan mereka-mereka
aku akan rasa aku sangat kuat menempuh dunia tiap kali mereka-mereka bersama aku
dan.
aku akan menjadi sangat sebak bila tibanya masa perlu berpisah ke haluan masing-masing semula.
tu yang aku rasa kat sume bff aku
rasa yang sama
perasaan yang tak pernah berubah
kasih sayang yang makin bertambah-tambah
kepercayaan yang tetap kukuh aku pahat dalam hati





tapi tu tak bermakna aku tak sayang kawan-kawan baik aku
kawan-kawan sekeliling aku.
aku sangat menghargai kawan.
kawan adalah antara insan terpenting dalam hidup aku
aku tegur aku ikhlas
sumpah tak pernah ada niat membodek niat mendengki niat cemburu ke hape
semuanya untuk ke arah kebaikan
walau ada seketikanya aku sering disalah anggap
aku terima
asalkan aku tahu niat aku di mana





hakikat dunia
putaran hidup
realiti kehidupan
kita perlu akur perlu terima setiap insan pasti ada sahabat karibnya





to all my friends
to all my besties
to all my bff
I LOVE U GUYS!!
a lot




entry merepek ni di bawa oleh penulis dari pelusuk bilik tidurnya yang gelap yang sangat dipenuhi mood tido.
its mean
entry tamat.
sekian.



2 comments:

Cik Puan Drunbella said...

oit.
11 thu ak tersenarai tak?

cik EPAL said...

i love you too..heheh ;)