December 18, 2009

Follower oh Follower


JOM FOLLOW BLOG AKU YANG BEST GILE NEH!!
(dengan nada penuh bangga kembang kempis kembang kempis lobang hidung!)
=p



ok.
hari ni aku nak sentuh sket pasai hal followers ni



warning:
entry ni untuk diri aku
ditujukan untuk aku
perihal tentang aku



reason warning:
aku taknak sape-sape terasa ok
sebab semua bloggers ada followers masing-masing






ok.
aku dah blogging hampir setengah tahun
bukan setengah abad
bagi aku
aku sangatlah new beginner yang baru nak blajar explore dunia blog yang memang sungguh kena dengan jiwa aku
penulis yang sangat baru dengan dunia alam maya ni



setengah tahun aku berblogging
followers aku baru 36 orang
ade yang remove aku from list dia pon ada
hahahahaha
tak kisahlah




apa yang aku nak sentuh
apsal followers aku sangat biasa-biasa sahaja??
sedangkan ramai bloggers kat luar sana bersepah beribu-ribu followers berkeliaran ke sana ke mari menikmati entry anda!




macam aku kata
aku budak hingusan lagi dalam dunia blog ni
dan.
cara aku
aku lebih suka followers datang dengan hati terbuka menikmati entry aku
bukan malu alah atas pelawaan aku
"alaaaa abang ensem, follow la i..i dah follow u..minat gile ni dengan u..kahkahkah wtf"
lalu klik follow blog aku
ntah apa aku mencarut haram tak penah hargai
buat apa kan???





kau apsal eima macam nak sangat je orang hargai penulisan kau??
heh.
oh tidak
oh tidak
bukan itu maksud penulis
tak payah nak tipu tak payah nak kelentong klu kau tak suka entry kau org komen
entry kau boleh buat orang senyum
entry kau boleh buat orang berfikir
dalam erti kata lain entry kau mampu entertain kan orang
tak payah nak tipu kalau hati kau tak berbunga bila followers kat blog kau bertambah setiap haru
komen kau bertambah setiap entry
sila jujur
pasti anda gembira bukan??



sama la dengan aku
tapi dalam masa yang sama
aku lebih mengharapkan followers yang betui2 suka penulisan aku
lalu dengan rela hati klik untuk jadi followers aku
biar sket dan jumlah tak naik-naik
tapi cukup buat aku rasa yakin
cukup buat aku rasa smangat untuk menulis



sebab
cara aku sama
aku hanya follow blog-blog yang aku jatuh cinta dengan cara penulisan beliau
yang aku sangat-sangat hargai penulisan beliau
yang memang aku tunggu setiap entry beliau
yang buat aku kagum
tak kisah apa genre
tak kisah apa bentuk penceritaan
yang penting hati aku suka
yang mana mata tak pernah terlepas pandang setiap bait-bait ayat yang dikarang kemas
itu cara aku




dan aku harap
kalian jugak macam tu




to silent readers
jangan malu tinggaikan jejak
kita sama-sama belajar
sama-sama mengexplore dunia blogging ni
sama-sama menghulur
sama-sama menikmati



dan kalau
kau follow blog aku aku tak follow blog kau jangan la letakkan perasaan tak puas hati
aku tak suka simpan entry orang mcm sampah
sebab tu aku tak follow




dah.
kalau pas baca entry ni ada yang nak remove aku dari list korang
ouusssshhhhh
sendiri mau ingat la eima!!
hahahahahaha




Eima Jer: owh Avatar..ada sape-sape nak ajak aku tengok muvie?? sesungguhnya muvie-ing di JB ni sungguh bosan!! =p






2 comments:

yOnnA said...

hahahaha i gelak2 je baca entry u ni sebab pemikiran kita sama, i da removed pun gadget followers tu.
sangat tension tgk sekor2 suruh i follow blog diorg.

bukan mandatori kan???

Eima Jer said...

Yonna:

tau xpe..
mcm bukan nk menulis sgt tp syok kumpul followers..
hahahaha sedangkan kita follow satu2 blog tu sbb kita suka penulisan si penulis kan??



macam i ckp..
i xsuka buat entry org mcm sampah..
follow tp xbaca..
biar sket je followers tp hargai apa kita tulis..


seperkara lg, i ingat lg 1 entry u dulu yang u ade ckp u xsuke bestfrens u tau blog u..
u akn rasa xbebas menulis..
yeah..i rasa yg sama jugak..