December 13, 2009

Masa Yang Dihabiskan atau Dibuangkan

[[sekadar mencapap]]



cuti semester aku kali ni adalah hidup seorang pelajar yang menghabiskan setiap saat cutinya secara nomad.
dalam erti kata lain tidaklah berada disetempat tapi sentiasa berpindah randah membawa bontot ke merata hala
heh.



cuti semester kali ni jugak si penulis mengupdate attitude kurang sopan dengan menjadi si anak kampung yang sudah lupa daratan lupa lautan lupa kampung halaman bila mana si penulis lansung tak menjenguk kampung halaman tercinta.
ini hebat.
lansung tidak mengupdate rindu pada amcik serta si comel qistina
haishhhh
lansung tak goyah iman dek pujukan kurang manja cik nuyun serta rakan-rakan skolah yang lain untuk pulang berjimba di kampung.
ini memang hebat!
lansung tak rindu kat jabatan pulau pinang tapi gile kemaruk nak makan nasik kandaq line clear
lansung tak rindu Sg.Semambu tapi sampai 6, 7 kali kau ulang pegi Midvalley pelahap laksam penang kat jusco tu dengan niat melepaskan gian mengidam laksa penang sebetui2nya penang
penulis jugak lansung tak heran tak dapat berhari raya di kampung halaman sambil pulun makan sup daging korban bagai seperti setiap tahunnya
hebat hebat
hebat sungguh si penulis mengupdate mode lupa daratan lupa kampung halaman beliau
heh.






cuti semester sekangkang kera tempohnya ni penulis habiskan dengan mengupdate hidup secara nomad
berpindah randah dari PJ ke Subang ke Serdang ke Nilai ke Klang ke Damansara sampai kadang-kadang baju tu aku tak keluar pon dari beg sbb nanti nak kena packing lagi kan
tapi sumpah penulis tetap bahagia
menghabiskan masa bersama keluarga terchenta
mengusik anak-anak buah sampai diorang naik muak jengkel bebal tengok muka kau pergi berambus laaa maksu kuar dating ke hape asek kacau kami nak online myspace add lelaki2 comel kiut bagai
heh.
penulis jugak sangat bahagia melayan kerenah anak-anak buah yang gile pemalas tapi kuat melantak nak mampos sampai mana aku dah terpaksa jadi chef maksu yang berwibawa masak dan masak sementara si ibu amek peluang goyang kaki senyum riang hilang 1 beban di dapur.
heh.
takpe.
dah penulis katakan penulis sangat bahagia




walau kondisi kesihatan penulis sepanjang cuti semester ni kuranglah baiknya
semedang tepeleot lembik pitam muntah cirit birit demam bagai
tapi penulis tetap mengupdate muka ceria excited bila mana kakak-kakak tercinta mengupdate pelbagai aktiviti di dalam rumah yang kadang-kadang kurang kena dengan jiwa raga
hahahaha kecuali masak memasak
entah kenapa penulis sangat suka masak sepanjang cuti semester ni
sudah bersedia mungkin
=p
bersedia untuk apakah??





satu yang sangat penulis perasan pada cuti semester kali ni
penulis sangat menikmati setiap saat cutinya
tak pernah merungut bosan walau kadang-kadang hampur 4x kena basuh berak anak buah yang memang gile busuk kaw punya bau taik beliau
takpe
penulis tetap rasa comel
penulis jugak menikmati waktu siang sepanjang cuti semester ni bila mana penulis sangat slalu bangun pagi seawal subuh
hahahahaha tapi kalau skali bantai tido boleh bawak sampai ke petang
sekian.





cuti semester kali ni jugak mensajikan rezeki yang agak murah buat si penulis bila mana terpijak Iphone 3gs ketika menikmati kecantikan keseksian Megan Fox as Jennifer
lalu lansung takde hati nak pakai hp tu sbb touch screen bagai yang sumpah menyusahkan aku lalu dijuai pada harga yang sangat menguntungkan!
hahahahaha
dan sebagai habuan aku kena bambu dengan mak n kakak-kakak semalam sebab amek barang orang siap kau juai bagai
padan muka!
lalu dengan slumber hubby amek duit tu tukar sport rim kereta
ok?
hahahahaha






dan yang paling penting
cuti semester kali ni hati penulis sangat tenang menjalani hidup sehari-hari
rasa annoying rasa semak rasa serabut semua menghilang seketika tapi still harap akan hilang sampai bila-bila
heh.




dan hari ni
penulis kembali ke utm tempat pencarian ilmu sehari-hari





'layankan je lah'
tu je yang mampu penulis katakan
mendalam maksudnya tapi penulis malas nak ulas
biar hati saja yang bercakap
biar hati je yang merasa
biarkan saja
tengok lihat ushar dan gelak dalam hati ok?
bukan siapa boleh tahu walau ada yg nak amek tahu
dah biasa
'hidup ibarat roda' dalam bahasa peribahasanya
dah biasa lihat
dah biasa tengok
dan sekarang masa untuk membiasakan merasa
'your turn'
heh.



'sila terima!'
bila cuti semester secara realiti dah tamat tapi fantasinya masih berjalan seperti biasa
'sila rasa terharu!
bila utm adalah universiti pertama yg sangat teramat sungguh bersemangat bukak semester seawal mungkin
'perlu lagi bersyukur!'
bila mana perlu menjalani kehidupan kampus kafe kolej seperti biasa setiap hari sampai kau rasa lebam dengan tangga fakulti yang memang takde perkhidmatan lift
dengan hostel kau yang tak pernah bertukar-tukar nama kolejnya
dan dengan lauk-pauk kat meranti n arked 13
heh.
'dan perlu belajar terima'
jugak dengan hal yg satu lagi tu
hahahahahaha





to all my clazmates
walau malas menggunung bebal seguni bosan selori dengan kehidupan beban seorang pelajar ni
aku tetap sangat rindu korang semua yang sweet manis gila sengal senget senet cool hot n spicy tu!
tunggu aku esok
walau takde beg p skolah yang baru
walau takde selipar baru
walau takde baju kurung baru (penah ke aku buat baju kurung baru tiap naik sem baru??)
walau muka tetap tak cantik macam biasa
walau tak 4 flat
aku tetap smangat nak PERGI KELAS ESOK!!





haissshhh apsal takde smangat nak masuk semester baru semester akhir terakhir ter-last skali ni?
heh,
sebab aku SEMAK kot
hahahaha
abaikan
mari lihat mari rasa






selamat datang semester akhir!!
aku update mode student utm skrg!!!
sekian
=)





Eima Jer: Cotton-on...hmmm macam dh sgt jatuh cinta dgn kau. wait aku balik. banyak aku nk hambek n bayar! =p












7 comments:

fairuz said...

kau ponteng. tak nampak kau kat fak...mana kerajinan kau nih? haha

Shahira said...

yes utm.
c u in march!!!!

Cik Puan Drunbella said...

cotton-on thu menatang apa?

Eima Jer said...

fairuz:

babe..aku datang la tadi..walau kls xde tau..heh

Eima Jer said...

shahira:

in march??
hmmm dtg nk grad je la tu...
adoyai..
=( jelez!

Eima Jer said...

drunbella:

cotton-on tu 1 of new brand kat mesia..comel n cntk..mcm topshop mng bagai laa...

Cik Puan Drunbella said...

oh. thanks fer da info =)