December 15, 2009

Semak

Insyaallah bila marah entry mesti aku tulis sampai abes..
bukan save as draft pastu sambung esoknya
tak pon lansong xsambung lalu jadi sampah dalam draft
hahahahaha



aku tak la marah sangat
cemburu pun bukan
tapi SEMAK
paham tak SEMAK??



dengan siapakah anda semak??



dengan perempuan gedik jiran boyfy yang boleh dikategorikan sebagai BITCH yg masih menjaga aurat ye la kot!
heh.
nak aku describe lagi detail kau??





" mak cerita si bitch (aku yg letak nama dia) bagitau mak dia yang hubby tak cakap dengan dia sebab hubby merajuk jeles cemburu marah sebab dia balik kl cepat-cepat jumpak boyfriend..kira hubby jeles laa n tak suka dia balik jumpak boyfriend..apehal plak nak jelez..gf hubby kuar dgn kwn-kwn laki pon hubby consider je tak cemburu bagai..dia sape lak nk kita kena jelez bagai!"




heh.
aku berdesing-desing irama lagu akon feat david sexy chick la kan
tu belum kira brapa miligram taik telinga yang dah cair
tinggai tak menitik je lagi
ape kau gile langau lalat nyamuk la pompuan sedap-sedap buat statement macam tu
dah tu maen taktik kotor
bagitau si adik boyfy yang mak kau mengasuh pastu siap pesan
"oooppssss jangan bagitau mak nab tau"
dah tentu la si kecik tu akan copy paste dekat mak dia
memang cilakak la prangai kau kan
cakap je la terus terang kau n mak kau memang nak sangat-sangat bagitau mak nab tu yang anak mak nab kononnya kemaruk kat kau tapi kau tak layan lalu merajuklah mamat tu bawak diri taknak sms taknak call taknak balik penang sesama tak semua-semua laa kan




hahahaha
aku tak tau apa motif kau
aku ni bukan jenis cemburu
stakat nak kawan-kawan sesama jiran tetangga takkanlah aku nak suruh si ajie pilih aku atau kau kot
tu ace keje gile sewel meghoyan namanya
lansung tak cool
tapi bila aku dah bagi muka kau nak kepala
aku bagi hati kau nak jantung
aku bagi penampar nanti taknak lak kau mintak penendang?
heh.
bila jumpak aku kau angkat kening sombong taknak salam taknak apa
tapi bab sms laki aku boleh plak ayat manja bagai mintak tolong nun tolong ni dah macam adik kau dah takde nak tolong
apa niat?




dah tu.
4 tahun aku tak pernah tau jiran rumah hubby ada anak dara sebaya tapi tup-tup hubby kuar kereta baru parking depan rumah terus-menerus sms datang bertanya khabar tiba dengan secara tiba-tiba dan hampir secara pukal wtf!
kau perempuan jenis apa wahai b@#$h??





dan.
hari ni kau buat statement membunuh rumahtangga macam tu plak kan?
memang kau suka nak tempah cop sliper adidas bunga padi lekat muka kau sekeping dua kan?
kan?
kan?



aku semak dengan spesis pompuan macam ni
aku semak dengan nyamuk murah macam ni
aku diam sbb aku hormat kau jiran tetangga bakal suami kahkahkah
tapi jangan bagi aku rasa rumah bakal suami dah mcm kat tepi JALAN TAR lorong gelap lorong kecil lorong hitam sbb wujudnya spesis perempuan murah macam kau!
tolong ea
tolong jangan bagi aku rasa




Allah dah anugerah kau lelaki yang sangat baik
sila belajar hargai
jangan ada sifat tak tahu bersyukur
dan lagi
jangan ada sifat keji suka tengok rumahtangga orang musnah sebab kau
jangan
sangat keji kau macam tu





Allah hantarkan sahabat yang betul-betul nak bersahabat bersaudara dengan kau
tolong la hulurkan keikhlasan sebenar sesama saudara jiran tetangga
janganlah nak ambik kesempatan macam-macam
bila susah cari bila senang diam
bila sekeliling perasan prangai buruk kau
pandai pusing cerita yang si hubby merajuk marah cemburu manje la konon kau nak balik keluar jumpe pelok sayang bf kau
heh
sumpah jijik!!





aku marah bukan sebab aku cemburu
aku marah sebab kau buat cerita yang boleh jatuhkan maruah bf aku
dah gile kalau ada gf yang boleh SUKA boleh tersenyum bila senang-senang perempuan jijik macam ni tabur fitnah yang menjatuhkan kedudukan bf kau sebagai lelaki
yang paling penting sebagai bf aku!
hahahaha
heh.





aku sangat harap kau baca blog aku
entry aku
biar lepas ni kau boleh amek wuduk muhasabah diri cepat
kau kan bitch yang masih menjaga aurat
diam-diam berisi
senyam-senyap boleh jadi duri
dan.
sila jangan tunjuk muka depan aku
sumpah aku tarik tanya macam2 kau nanti





to readers
aku tau dahi korang berkerut tak paham apa aku maki
heh.
telan je la wei
aku tak pandai nak buat ayat detail cerita hal-hal hati
aku memang suka maki makian amalan syaitan bila aku marah
so??

sekian.



p/s: entry marah kena tujukan khas kat tuan empunya diri..perlu di detailkan mcm di atas. nanti takot ada yang terasa walau tak sepatutnya terasa. kahkahkah =p aku cuba mengelak sebarang pertelingkahan. niat baek wei.





Eima Jer: To Ana Drunbella..here cotton on..yang lain sila google =)







9 comments:

kile rohizad said...

huhu..
jiran sebelah rumah yg ttibe suke kt bf u tu ye..
sabar2..

buibui said...

huhu..yess2..suke tulisan2 yang macam nih, jujur dan tulis macam apa yg nak kite cakap..huhu.. macam miyul la, cakap men lepas.. yeaaa..miyul support eima!! YES!!!

Eima Jer said...

kile:

yes my dear...
hehehehe babe, bila nk lepak??
karok ke se das dua.. =p

Eima Jer said...

buibui:

hehehehe makaseh miyul..
tu laaa..bila kita accept to b a blogger, haruslah ready nk trima pape kritikan kan..
=p

kile rohizad said...

huhu..anytime skrg boleh..sementara xbp nk bz lagi ni..

Eima Jer said...

kile:

jom karok..
laud speaker...
=)

Cik Puan Drunbella said...

kalau ak lah eima oi ;

"dendam sampai mati"

hahahaha :D haa ak da google da cotton-on thu.

Cik Puan Drunbella said...

"oooppssss jangan bagitau mak nab tau"

die sengaja bwat trick jak thu. mmg dalam ati nk suh adik ajie btaw kart mak nab.

cehhh.. itu pompuan begitu politik. tahi lah cakap kart die. celek kart jari dan hidu, die ada bau tak? bau itulah yg menggambarkan isi ati dan perut die sekarang.

sekian terima kasih.

Eima Jer said...

bella:


hahahaha sbb tu aku benci dia start dr mula agik...
instinct aku neva lie laaa...