January 17, 2010

Ayam Dan UTM



semak duduk UTM ni bila mana hari-hari aku kena mengadap semua resepi masakan yang berunsurkan ayam


entry ni lebih berbentuk rungutan tentang rentetan penambahan berat badan je
bukan nak kondem UTM tempat kau kutip ilmu
sumpah takde
hehehehe I kan follow twitter UTM, its mean I memang sangat sayang utm lah
sekian



aku merupakan antara perempuan pelik jugaklah. kenapa aku cakap mcm tu?? sebab kalau aku merajuk la contohkan, sekiranya bf bagi aku hadiahkan sekotak coklat mahal semahal-mahalnya pon, oh itu bukan suatu yang menggembirakan aku.
aku bukan penggemar coklat!

dan aku jugak bukan penggemar jajan dan aiskrim.tak dapat makan coklat, aiskrim jajan bagai untuk temph setahun sikit pon aku tak kesah.sumpah tak jadi kudis.tak caye? datang bilik aku selongkah semua stock-stock makanan aku. kau akan jumpe maggi yang kadang-kadang berdebu sebab aku jarang makan sangat, kau akan jumpe biskut oat IKO yang memang too healthy dan tak sedap bagi sesetengah orang, dan kau akan jumpe milo 3 in one yang kadang-kadang keras sebab dah masuk angin tak diusik makan.
pelik kan?
satu lagi, aku ni bukan suka sangat makan buah. apetah lagi jus buah. jarang-jarang sekali aku order.


makanan harian aku, cukup sekadar dapat makan nasik untuk lunch dan before malam. tak bekpes pon tak jadi masalah. tak supper lagi la tak jadi masalah. aku insan yang jarang melalak lapar tengah-tengah malam tringin makan coklat keropok jajan mcd kfc bagai. cukup dapat makan nasik 2 kali sehari.


tapi, kekerapan dan kuantiti nasik itu terpaksa aku kurangkan sebab aku dah gain weight!
ya, sejak datang UTM Skudai ni
adoiyai!
adakah disebabkan pengambilan ayam yang terlalu berlebihan?


datanglah ke sini wahai kawan-kawan
anda akan melihat sajian ayam pelbagai resepi masakan yang memang nampak enak tapi rasa sama saja.kahkahkah
utm ni kadang-kadang aku rasa macam ada reban ayam 1 hektar keluasannya
ayam-ayam yang disajikan semua montok-montok belaka
sampaikan aku pon dah makin montok
heh.



ikan takkan takde wei??
jawapan aku??
hahahaha mari-mari kawan-kawanku sekalian sekali lagi ke utm
kau akan disajikan dengan barisan ikan jaket a.k.a cencaru yang macam dah ada kembar sejuta ekor kat dunia ni sebab sama je muka ikan ni aku tengok setiap hari.
masakan yang sama
susunan yang sama
rasa yang sama
lansung tak segar



nak ikan lagi besar?
yeah, utm ada kolam ternakan ikan air tawar mungkin berkeluasan 2 hektar kahkahkah
sebab ikan patin yang disajikan untuk para pelajar memang abes besar abes molek abes memukaulah
macam ikan jaket tadi
masakan yang sama berserta susunan yang sama
tak payah tanya aku rasa macam mana sebab aku tak makan ikan air tawar
sekian.



oh ikan frozen yang lansung tak sedap tak segar
yang wajah kalian sama sahaja aku tengok di setiap kafe sekeliling utm
macam mana nak makan ikan??
dan macam mana ayam tak menjadi pilihan hati jugak?
dah la montel, digoreng diadun seperti resepi semulajadi kfc yummy
sudahnye, ayam jugak santapan lunch aku setiap hari


tu belum aku cerita menu masakan lauk-pauk ni kat kafe kolej aku yang sama sekata je setiap hari selama 3 tahun aku kat sini
susunan pun sama tak berubah tau
dan tetap memprovidekan resepi ayam yang montel-montel belaka



seriously
aku bukanlah penggemar ayam sangat
buktinya, tiap kali balik hometown or rumah kakak aku, aku memang akan tolak habis-abisan resepi berunsurkan ayam
tekak ni nak seafood je
nak ikan best-best je
ayam ni memang taknak lansung la



tapi bila kembali jejak je kaki kat utm ni
ayam jugak jadi pilihan
demn la!!



macam mana nak kurus mantap melentik macam Megan Fox ni?
oooopppssss over lak!!


ayam oh ayam
aku taknak jadi ayam daging wei



11 comments:

Cik Puan Drunbella said...

terima jer lah kenyataan yg hg thu mmg stok ayam daging.
hahahaha.
^___^

fairuz said...

tu la..lama gak aku tunggu kau nak transform jadi macam Megan Fox...hahaha...

at least, boleh aku gedik² sket dengan kau..hahaha

iamsoeffinghot (SO WHAT??) said...

haha.btol la.
mase i second yr kt utm, i gmok sgt sbb asyek mkn ayam goreng kt arked meranti tu

cik EPAL said...

meleleh air liur tengok gambar ayam tu :)

slay said...

nak ikan ker?
joging2 p tasek tu, bawak la joran sekali.try pancing kot2 dpt sekor 2. =p

Eima Jer said...

bella:

hahahaha ayam daging okey lagi pada ayam hutan tak cukup zat mcm ang..hahahaha

Eima Jer said...

apai:

Ouuussshhhh sbb tu aku malaih nak transfer jd megan fox..penat nak layan ang dok mai manja2..hahahaha

Eima Jer said...

iamsoeffinghot:

oussshhh nice nickname huh..
i pon nk ckp 'iameffimgstylo"kahkahkah

thanx for drop by..
hehehe utm jugak kah?
ayam goreng meranti paling sedap kan kan kan..

Eima Jer said...

cik epal:

hye si manis..makaseh jenjalan..ngeh3 i google je ayam tu..cedapkan??

u peminat ayam jugak ke?patot pipi cam belon!

Eima Jer said...

slay:

sudahku bilang aku tak makan ikan air tawar..

hmmm jap en.slay, tau ke beza ikan air tawar n ikan laut?kahkahkah ikan pon xmakan!!

Cik Puan Drunbella said...

tak cukup zat tp org dok buru kut. benda rare kan. hahahaha ^___^