January 20, 2010

Kadang-kadang

sekadar gambar hiasan [originally by Eima Jer]


tadi after berborak gossip menggossip
aku sempat muhasabah diri


aku tetibe rasa macam sangat takut orang sekeliling aku salah faham niat aku
maksud aku
kalau borak tentang sesuatu
berkaitan cinta contohnya
aku selalu kaitkan dengan kehidupan sebenar aku
dengan setiap inci pengalaman yang dah aku lalui yang aku kaut


kadang-kadang lepas je cakap
aku akan terpikir balik
tak ke orang rasa annoying?
tak ke orang rasa aku nak tunjuk bagus?
tak ke orang terpikir aku je bijak pandai berpengalaman bagai?


risau jugak
memang lumrah alam yang manusia tu secara fitrahnya sangat suka cari dan mempersoalkan kekurangan orang lain
tapi aku just nak pihak-pihak yang pernah berkomunikasi dengan aku secara live mahupun tidak
aku takde niat lain ye
sekadar memberi pendapat tapi dalam masa yang sama aku cuba kaitkan dengan realiti kehidupan dan pengalaman yang dah aku tempuh
sekurang-kurangnya pendengar boleh timbang yang mana baik yang mana buruk
kalau yang aku ceritakan tu adalah kesan atau pengalaman yang buruk, cuba diperingkat awal elakkan
jangan bagi apa yang dah aku rasa, korang plak rasa
dan kalau apa yang aku kongsikan tu pengalaman yang baik-baik dan positif terpulang nak ikot ke tak
aku takde niat apa-apa tau
walaupun people keep misunderstood me


aku bukan pakar cinta
aku bukan si peramal kehidupan
aku bukan bijak pandai
sekadar manusia yang cuba berkongsi pengalaman hidup beliau
agar sahabat-sahabat sekeliling mendapat manfaat yang baik-baik sahaja
ikhlas
betui-betui ikhlas


Eima Jer: Kadang-kadang niat kita baik, tapi klu soal nasihat-nasihat orang bab cinta ni aku slalu jadi mangsa orang salah faham. last-last aku yang kena! sungguh ntah hape-hape. btw, tadi aku berdiskusi mengenai cinta jugak. takotlah pisang berbuah 2x. baik aku explain siap-siap sebab aku dah penah kena!



3 comments:

ijad said...

selamat tahun baru...

Cik Puan Drunbella said...

hihihihi.
kesian hg.
beselah thu rahimah oi.
mulut bacin.
^___^

yonna said...

tak.tak fikir mcm tu pun :p HAHAHA thanx eh tarbiah semalam. i rasa kalau kena betoi kat orang dia.lg berkesan kott

oopsss :p