January 24, 2010

Panas

weekend aku minggu ni sungguh terisi
sampaikan penat tak terkata
kalau boleh tido pagi tadi takmau bangun-bangun
dah tu lepas lunch petang tu bantai lagi tido sebab sangat letih
sampaikan isu Aduka Taruna pon sumpah tak sempat nak amek tahu
just baca-baca kat twitter je
=p


Isu Aduka Taruna:
aku taknak komen pape sebab tak tahu hujung pangkal. bloggers punye pemikiran ni memang subjektif. baek jangan masuk campur. hehehe



cuma berkaitan pemikiran manusia ni
aku memang sangat berminat untuk lihat, baca, fikir dan tafsir sejauh mana kematangan, kebijaksanaan dan keprofesionalan seseorang tu melalui penulisan mereka


berdasarkan link-link yang aku dapat from twitters and facebook
sangat suka baca komen-komen si pengkritik
ada yang ayatnya superb mantap tak terkata
ada yang merapu menggaban penuh maki hamun
campur tangan isu-isu politik
isu melayu yang dilambung-lambung balik
kat situ dah nampak melayu ni sangat suka berpecah untuk sesuatu yang tak pasti lagi




kalaulah bukan melayu yang baca semua caci maki ni
fuhhh pasti mereka-mereka ketawa sinis



pasti tak pasti isu Aduka Taruna ni
kita tunggu dan lihat
diam jangan cakap apa-apa
sebab aku bukan pengikut setia entry beliau
jadinya aku tak boleh nak nilai jenis penulisan beliau
lainlah kalau gdsjht punye entry
semua aku khatam abes
makanya kalau isu mcm ni naik, aku dah boleh paham apa yg sebenar-benarnya penulis sedang sampaikan
sebab aku sangat sudah paham akan cara penulisan beliau
sama jugak macam hal di atas
jangan terus menghentam tanpa kita tahu akar umbinya dulu
tak tahu baik diam
diam tu lebih baik
hehehehe


p/s: bila melayu dah bertelagah sesama sendiri, pasti akan di campur-adukkan isu politik kau umno aku pas kau BN aku PKR bagai. mula naik isu melayu bila nak maju bla bla bla. haishhhh



Eima Jer:
Tak kenal maka tak cinta. tak khatam entry makanya jangan berkata apa-apa =p. isu ni isu sensitif, skali lagi aku tekankan aku hanya menyentuh isu pemikiran pengkritik melalui penulisan mereka dan isu melayu berpecah bergaduh bagai. bukan isu berkaitan Aduka Taruna. tak cukup info untuk hal itu. =)





4 comments:

Apit said...

x suka manusia hipokrit..

[z@ck] said...

rasanya aku ketinggalan pasal blogger Aduka Taruna tu..
T_T

Myaby said...

tu la.camna leh terjumpa plak...aku berjalan-jalan terjumpa pula blog anda.

:)
:)

aku add link url ko eh. ngeh3.

Eima Jer said...

apit:

maksud ang aku ka?

zack:
hahah google je, sumpah bersepah u jumpe..cuma original entry tu dh di delete

Myaby:
boleh-boleh..
makaseh wei..