February 17, 2010

Another Stage Of My Life

sumber: google image


woah
lately ramai kawan-kawan terdekat sebok buat kerja kawen, kerja merisik, kerja bertunang
semuanya buat aku sungguh jelez!!



apsal ea
masuk je tahun 2010
aku mula rasa aku sangat tua
perlu move kepada stage hidup yang baru
perlu lakukan perubahan besar dalam hidup
perlu ubah macam-macam
dan macam-macam jugak aku fikir



kerja yang bagus
aku nak hidup di KL and Lembah Klang, bukan lagi di Penang seperti yang diidamkan dulu



aku mula terpikir pasal property
how nak jadi kaya cepat
nak sediakan semua facility untuk future family aku



aku mula galak gatai nak kawen
nak bina keluarga
nak lahirkan baby yang comel
nak jadi isteri kepada suami tersayang
dan sangat mahu menjadi ibu


seusia 24 tahun ini
aku dah mula rasa aku banyak buang masa
aku dah mula menolak nak buat benda-benda gila yang terlalu enjoy
aku mula mahukan hidup yang lengkap dan sempurna
dan untuk semua itu
aku sudah bersedia dan sungguh tak sabar untuk bekerja
perubahan apakah yang sedang aku alami ni
=.=



dan bila memikirkan boyfie yang masih belajar
honest
aku unhappy
T_________________________T



bunyinya sungguh kejam
tapi mungkin sebab aku terlalu excited nak move to another stage of my life kot
dan kalau boleh aku nak Ajie dengan aku
sama-sama move
tapi beliau masih perlu berada pada peringkat aku berada sekarang
dan tempoh itu agak panjang



semoga rasa excited aku ni tidak memakan diri aku sendiri



alhamdulillah
realiti hubungan aku dan Ajie kembali normal seperti dahulu
segala salah faham yang berlaku dalam hubungan kami sudah dileraikan dengan sempurna
biarlah insan-insan terdekat je paham apa yang aku cuba sampaikan
ini soal sensitif hubungan aku


ya
aku sudah mula boleh meletak kembali harapan dalam hubungan aku ni
tapi dalam masa yang sama aku perlu jujur
'jauh hati' tu masih membeku dalam hati aku
semoga ia jugak akan turut sama terlerai suatu hari nanti
semoga!
amin




kepada Ajie's Bestfriend
-BEB-
Slamat bertunang yay
saya sungguh happy dan sedikit jeles melihat kamu mula meniti jalan-jalan bahagia yang sebenarnya!



kepada my bestfriend Joe dan pasangan
Selamat membina masjid
tak lama lagi tu
I'm waiting for ur invitation card
tak sabar nak jenjalan Kuala Terengganu



kepada bloggers yang mula membuat persiapan nak bertunang berkahwin bagai tu
good luck yay
saya sentiasa doa yang sempurna sahaja untuk majlis kalian
^______________________^




Eima Jer: saya? oh ho doakan saja perubahan hidup yang bakal saya lalui nanti sempurna. walau hanya kehidupan sederhana, kesempurnaan tu cukup buat saya tenang.

6 comments:

Cik Puan Drunbella said...

misi aku lagi 5tahun utk capai matlamat 10tahun couple.
harini tunang, harini jugak akad nikah.
esok kenduri.
yeahh.
jimat kos dan masa.
>___<

Shahira said...

;)
hehehe it's good for u eima sb da pk ke arah itu.
huhuhu.
ade jodoh insya allah tak kemana.
yaa cik bella.
leh je bwt cmtuh.
:D :D :D

Cik Puan Drunbella said...

hihihihi.
mari kita berdoa.
=___=

Eima Jer said...

bella:
hahahaha gile lama..
klu aku jadi ang..both dh keje, aku dh start setup duit dh nk kawen..
=) jgn buang ms dgn benda bukan-bukan dah..
hehehe


sha:
hehehehe tp kadang2 buat otak i serabut!

Cik Puan Drunbella said...

kami memang dari dulu dok kumpul duit.
tapi takkan itu pun nak canang kat org kan.
diam-diam sudah.
canang dok berenjoy itu diharuskan.
wakakakaka.
>___<
baru nampak macam happening berchenta.

Joe Tahir said...

thanks eima for the wish :)