March 12, 2010

V3 Samseng Jalanan = MENGECEWAKAN



macam biasa
aku memang sangat berminat nak buat review filem melayu
mari mari dan mari mengomplen




semalam sesi bertemu blogger bermula di U Mall, Giant
ecehh sungguh tak glamor tempat kami berjumpa
takpe
muvie nya MURAH!
dan agak selesa



-V3 Samseng Jalanan-
sungguh GAH bukan nama filem ni
tengok la tag line filem ni
"mati hanya sekali"
pandai crew farid kamil design poster GEMPAK seperti di atas
dan tag line yang memang cool sumpah menarik-narik kau ke panggung!



Honest
aku memang menanti filem ni
sebab expectation aku filem ni mmg gonna b super duper superb dari REMP-IT
barisan pelakon yang mantop abes
farid kamil yang sungguh keterlaluan HAWTnya
aqasha yang memang kita dah tau bakat lakonannya
Bront Palare yang slalu performed well dalam semua filem
Intan Ladyana yang sangat cantik
Lisa surihani yang sangat menawan
semua perfect!








TAPI




barisan pelakon je yang terlebih HAWT
tapi filem ni bagi aku sangat biasa
tak keterlalun kalau aku cakap kat sini
REMP-IT masih 4 kali ganda terbaek dari filem ni


aku cakap bersebab
aku ulas berdasarkan penilaian aku
selepas menonton filem ni smalam



penggunaan LOGHAT UTARA dalam filem ni memang TERBAEK
tu aku tak nafikan
bukan sebab aku orang utara
tapi da way farid kamil cuba ulas kehidupan rempit utara
slalu kita dah didedahkan dengan life rempit KL kan..
dan
beliau sangat HAWT bila cakap utara
bahasa ibonda beliau
back to da basic
hahahahahahaa



tapi dan tapi
mengapakah jalan penceritaan filem ini terlalu SIMPLE??
atau banyak sangat kena TAPIS dengan lembaga??
aku kurang pasti
ye la, filem ni kan tak lepas untuk ditayangkan kan kan kan?



kita pergi kepada 1 watak ke 1 watak


Farid Kamil:
watak dia memang sempurna
biasa la HERO
i love to see da way dia bertumbuk bergaduh dalam mana-mana filem pon
dengan muka garang beliau
memang macho abes!
watak yang dibawak beliau memang berjaya


Bront Palare:
beliau memang seorang perlakon versatile sumpah tak tipu
loghat utara di bawa dengan sungguh baek
watak beliau memang hidup abes


Aqasha:
oh ho mengapa perlu pakai eyeliner abang??
rempit gothic pulok ko??
n ur hair style memang lansung tak cool
sometime dah macam lembut la abang.
auw!
imej yang aqasha bawak dalam remp-it dah perfect n cool sangat dah
why kena ubah??
ok fine
tak boleh blah dan sangat tak puas hati dengan eyeliner aqasha tu



Radhi O@G:
tak perlu sangat hyper active aka terhegeh-hegeh
aku as penonton jadi rimas dengan watak beliau
radhi memang dah natural hyper active
tak perlu ditambah utk lebih hyper active
dah macam beruk la aku tengok
watak beliau FAILED!



Intan Ladyana:
watak perempuan baik berkejaya lembut bagai
memang sesuai dengan beliau
tapi aku pelik boleh lak kau biar rumah kau si mat rempit baru kau kenai sekejap tu lepak lama-lama
sungguh tak logik
and apa motif Farid kena kiss kau atas katil tu??
tak perlulah aksi tu aku rasa
macam sangat tiba-tiba




Lisa Surihani:
watak ni takde pon takpe
maybe sebab dia tengah hangat dengan farid kamil kot masa filem ni dibuat
so, awek kena la masukkan jugak dalam filem kau buat babe
baru berkat
hahahahaha stakat kau make-upkan dia bagi nampak garang
dah
abis
dialog adela dalam 10 perkataan




boleh tak malas dah nak teruskan cerita?
sebab aku sedih dan kecewa dengan jalan cerita filem ni
poster gile gempak
pelakon gile hawt
tapi apsal jalan cerita out!
tak tersusun
berterabur
takde kelogikan penceritaan
tu yang paling penting!




tu la lemah filem melayu
pelakon nak gempak tapi jalan cerita amek ringan
ending tak payah tanyala kan
memang sungguh hampeh!



dah la
aku bg 2 bintang je from 5
sekian!




6 comments:

Cik Puan Drunbella said...

FILEM NEH KAN BANYAK YG KENA POTONG.
MUNGKIN SCENE2 YANG MANTAP DAH KENA BUANG SO YG TINGGAL HANYALAH YG BIASA2 JAK.
HUHUHUHU.
PAPEPUN TANIAH KPD "BF" SAYA SEBAB BERJAYA BUAT FILEM.
INI KAN FILEM 1ST ARAHAN AWK.
TAKPE SY FAHAM.
PASNEH NEH BIKIN YG LEBIH GEMPAK OKAY.
XOXO.
>___<

Myaby said...

mat-mat rempit kt KL pon kebanyakan nye org utara. termasuk la ex bf i dlu. hehe :) org penang.

^^pWiNcEsS sYaQeErA^^ said...

br tgk td.
yup..xbestla..ending die sgt hampeh.

farid kamil mmg besh gile.suke dgr die ckp utara.

aqasha:gile geli tgk rambut time die pakai eyeliner tu..betol tu, mcm aww..euww..geli!

lisa:mmg minat kt lisa neh..tp xbyk dialog dlm cite neh. rs xsesuai la die bwk wtk jht.tp name xleh blah, kamsiah.haha

radhi:ha'a..over sgtlah. mcm t'lebey plk..xnatural.failed.

bront:suke..suke..suke..

kesimpulan : agk hampeh cite neh. tp sib baek di cover dgn farid kamil. adnan sempit best lg berjuta-juta kali..hee...pape pn suke sgt dgn penggunaan loghat utara dlm cite neh.sgt2 suke.hee

fairuz said...

tapi tak sehampeh ending citer mistik.. aku rasa citer mistik tu la citer melayu yang paling banyak aku mencarut lepas keluar pawagam....

tapi citer samseng jalanan pun tak kurang hampehnya...

citer yang takde jalan citer...apa giler mat rempit bertaruh RM100K...biaq la logik dek akal sket..

hanabanana said...

setuju!
jalan cerita tak best, cuma farid kamil yg tersangat comel :)

radhiOAG mmg sgt over. geli kot :P

lisa sikit sgt part die. I was hoping for more.

:)

slay said...

kan farid kamil dah buat statement ahmad idham curik idea dia crita ni.pasal tu tak best kot.gaknye la~

lagi satu,pasai pe c dak haz tu kate dlm fb crita ni bes sgt?siap bg 10 bintang lagi.dia tgk ker dia tido?wahaha korg memang x ngam langsung arr~ ;p