April 25, 2010

Social Network dan Keluarga


Facebook
Twitter
Myspace
Friendster
Tagged
Formspiring
bla n bla




lately social networking memang sangat-sangat menjadi kegilaan manusia sedunia
sampaikan anak buah aku darjah 2 pon mengamuk hentak-hentak kaki mintak dibukakan akaun facebook untuk beliau
alasan?
Alaaaa cikgu jijam pon ade. tak salah la jijam nak ade facebook jugak
kesan?
dari pantang petang je excited keluar main bola kat padang
lansung dah takde sesi riadah tersebut
riadah bersama facebook skrang ni
explore segala game yang ada



apa yang aku bak bincang hari ini adalah berkaitan PERLU atau TIDAK anda mengapproved atau melibatkan keluarga anda ke dalam social network anda??
perlukah?
tidak perlukah?




aku ada 4 kakak 4 abang
sebahagian daripada mereka masing-masing ada facebook
anak buah??
jangan cakap
segala social network diorang sign up
dah macam Maksu Eima nye
=p
Cousin??
Oh ho
tak terkira ramainya




TAPI
boleh tak kalau aku cakap kat sini yang aku tak pernah approve friend request dorang thru facebook
kakak ke abang ke abang ipar ke anak buah ke mak ayah saudara ke kazen-kazen kesayangan ke
semua tak pernah aku approve
sekian!




NTAH
bagi aku social network adalah dunia aku
the way aku bersocial
aku bergaul
perlukah campur tangan keluarga?
buat apa approve kalau nanti cik telingan asek panas dengar puji-pujian berunsurkan perli?
sebab aku share mcm2 di social network milik aku
especially facebook n twitter
sesuatu yang merimaskan kalau family tahu semua benda aku nak buat
sebab aku tak suka akan pelbagai persoalan timbul
jiwa aku cepat memberontak
mulut ni kadang-kadang jahat jugak
so jalan mudah
aku cuba elak masukkan keluarga dalam list social network aku




KEJIkah perbuatan tu?
cuba bayangkan
status aku berkata-kata kasar di facebook contohnya
"bullshit, f**k, haram J, bitch, bla bla bla"
dan anak buah yang baru berusia 10 tahun ade dalam friend list aku
naaaaaaaaah tak ke aku dah bagi contoh yang kurang baik untuk dia



tak pon nanti terkeluar status aku
"Lets partay!!!"
tak ke kakak aku yang taknak buat dosa tu pengsan??
hahahaha




facebook contohnya
aku hanya approve friend request yang aku memang kenal sahaja
bukan memilih
tapi aku tak suka orang simpan page aku macam pekasam
add n bila dh approve kau stalker pic aku wall aku skali tawaf pastu kau senyap
hye takde bye takde
tak ke menyemakkan aku?


dan aku jugak bukan pengumpul friend request sampai berjuta-juta dok Q mintak di approve
tak kenal aku reject
bukan aku nak masuk Malaysian Book Of Record pon untuk kategori siapa paling banyak friend request di facebook
kahkahkahkah




Tapi tiap kali aku reject family aku punye friend request thru facebook
aku akan sms explain kenapa aku buat macam tu
dan alhamdulillah setakat ni semua memahami aku
thanx familia!



so, korang plak macam mana??



4 comments:

slay said...

haha same la ngan i!
cousin i suruh add dia sampai skang aku wat2 lupe jek.
malas aku weh macam2 gambar ada dalam fb tu.dulu aku rajin remove tag, sekarang malas dah.lantak la orang nak cakap ape, ada aku kesah?
itu hidup aku, aku tak kacau hidup kau, so apehal nak sibuk ngan hidup aku?
aishh sori emo lak.tapi hakikatnya, dunia ni penuh dgn orang yang sibuk nak tau tentang idop orang laen.kan? -_-

Myaby said...

bapak i ada fb ok. i x approve die mangamok. then, i pegi hard rock cafe terpaksa ah suh kwn i jgn tag. akakakakakak :)

mcm sial jerk..

arghh

fairuz said...

fesbuk menyusahkan..satu hari nanti..

yonna said...

muahahahahahahahaa.
family2 i mmg takde FB, tp jiran2 i ada. i approve sorg je. adik2 and abg2 dia add, semua i reject! HAHAHHA kazen i pun ada FB, semua i tak add. i pun mcm u. i tak suka circle of friends i, termasuk dengan diorg. even diorg pun kawan i, tp i ttp tak suka diorg ada dlm fren list i :p

i ingat i sorg je rasa mcm tu hahaha. rasa mcm FB i sentiasa di-stalk ok :p