August 25, 2010

Jalan Jejaka 9, Maluri Cheras


pagi-pagi hupdate blog
bukan nak pergi cuci baju ke sidai baju ke
haishhhh
T________T



Hey readers
ade cerita nak share dengan korang
cerita yang kadang-kadang rasa lucu kadang-kadang rasa panas je hati
macam mana tu??



Jom teruskan!



semalam 24 Ogos oh Ogos sekejapnya dah Ogos mak aiii semakin tua mengancam aku!
errrrrr terkeluar dari landasan pendahuluan ayat
eeerrrrr
maap!
ok disitu saja.



baeklah
macam biasa aku masih bergelar seorang trainee di kompeni komunis kesayangan hati aku tu
ntah bila nak grad ntah bila nak bebas dengan cases sendiri
benci!!
makcik atok tokwan sekalian
saya ada experiences la dalam valuation report tu
tak perlu la nak training saya sampai 4 bulan
muak tau tak muak
okey
bukan itu yang nak saya kongsikan
sila abai
kahkahkahkah


makanya semalam adalah sesi menelaah ilmu menimba pengalaman bersama SENSEI yang dah ditetapkan kompeni komunis saya untuk menggilap bakat semulajadi saya
kahkahkahkah
nama Sensei saya ialah Mr.SASI bukan air sarsi ea
haissshhh sedap plak air sarsi kalau campur dengan cincau
jangan manis-manis sangat
yang penting sejuk!
aaauuummmm segar anak tekak!
ok.melalut lagi




Semalam ikot sensei pergi inspection kat Maluri, Cheras
type of property?
4 Storey Shop Office yang terletak di Jalan Jejaka 9
okey
disebabkan ia adalah terletak di Jalan Jejaka 9 maka kisah yang aku nak cerita ni pon berkaitan dengan jejaka-jejaka
haishhhhhhh



sampai je shop office tu, tengok-tengok ground floor adalah sebuah restoran mamak
ok.takpe
naik atas dulu
first floor adalah office lot yang dah ditinggalkan kosong
masuk je dalam tu abang mamak tu tak tahu bukak lampu ke hapa
buat bodo je biar aku dan sensei buat measure and drawing dalam gelap
takot saya
dah la mamak tu memang kompem mamak
sensei pon mamak gak
aiyak!
sebagai wanita melayu terakhir yang ada kat situ
saya ebrdebar-debar seperti akan di rogol je jap lagi
dah la mamak tu suke main tenung-renung
aku sepak kot nanti
ok. tipu
saya tak sepak pon
saya sebok amek gambar
keadaan first floor memang agak seram and disaster
kalau main jumanji ke hape game panggil hantu tu mesti segala bapak dan atok-atok hantu akan datang
kahkahkahkah



selesai tingkat satu
kami mula ke tingkat 2
oh ho
ini cerita yang nak saya kongsi
bila bukak je tingkat dua tu
hambik kau
dah bukan office lot dah
dah jadi rumah tumpangan segala macam orang MYNMAR dah
punya la ramai jejaka-jejaka Mynmar
yang pakai baju ada tak pakai suar ada
yang pakai suar tak pakai baju ada
yang pakai kain pelekat je pon ade
yang tido pakai spentot saje pon ada
OMG!
seram aku tengok
ini pengalaman pertama aku mendekati kehidupan dorang wei
slalu tengok dorang memenuhi kawasan area pudu tu je
kali ni mendekati tempat tinggal mereka



kau bayangkanlah
aku, sensei dan mamak tadi tu naik kat atas
tetiba 'ting!' mamak tu hilang p mana tak tahu
sensei plak sebok buat drawing and measurement
aku plak diarahkan untuk snap segala pictures yang diperlukan bagi penyediaan Valuation Report
ok fine!
sensei tak paham saya tengah kecut perut
jejaka-jejaka kat opis lot jalan jejaka 9 ni pon satu
dah la aku takot dengan dorang
dorang plak JAKUN dengan aku
asek ikot je ke mana aku gerak
nak tengok apa aku buat
apa sensei buat
apa gambar aku ambik
siap tanye lagi bila gambar dorang aku nak amek


abang oi
kau baju pon taknak pakai
dekat-dekat dengan aku
aku ni dah la dari tingkat 1 lagi dah rasa macam nak kena rogol dengan mamak
ni kau bagi aku rasa perasaan seram macam nak ekena rogol dengan Mynmar secara berpuak-puak plak
T______________T



aku tak tahu mereka pendatang haram ke tak
sebab siap ada anak bini lagi
baby comel pon ada
dan paling best aku malas nak masuk dapur dorang ambil gambar
sebab aku takot mana la tau kang aku terjumpak kepala kucing plak kat dapur tu
T__________T
dorangkan jenis belasah je kucing ke anjing ke tengiling ke buat makan
haishhhh haishhhhh



cerita diteruskan



naik top floor plak
aku disajikan dengan himpunan jejaka-jekan indon la plak
dalam keadaan sama
tido telentang tak hengat dunia
bila aku bukak bilik nak amek picture
amek kau
pelbagai aksi aku terlihat
oh ho nipisnya puasa aku semalam
mengapa perlu laluinya
T__________T



sensei maybe dah dapat agak aku takot
dia just suruh aku amek mana gambar yang dapat aku ambik je
ok.tq
selesaikan je keje beliau
kami terus turun ke tingkat bawah skali iaitu Ground Floor
kan belum buat measurement and drawing lagi kan kan kan



di Ground Floor segala ketakutan aku semakin beransur pulih
tapi sifat geram malu dan panas la plak muncul


aku masuk je kat bahagian dapur kedai mamak tu
naaahhh amek kau
nak tahu apa aku tengok??
3 meja jejaka-jejaka MELAYU di Jalan Jejaka 9 yang TENGAH SEBOK MELANTAK TANPA SEGAN SILU YANG SEKARANG NI TENGAH BULAN PUASA KORANG MEMANG BABILAH!
grrrrrr
sakit hati gila tengok bangsa sendiri yang begitu murah imannya
yang memalukan agama



dah tu bila aku dan sensei masuk
mulalah dorang muka masing-masing dah cuak
takot-takot aku ni dari pihak berkuasa nak cekop dorang
okey
kepada sesiapa yang bf dia keje postman POS MALAYSIA tu
baek pergi break sekarang
dorang tak puasa
curik-curik makan dekat kedai mamak
bodoh!
nasib sensei dah warning aku jangan amek pictures yang nampak korang
kalau tak aku memang dah amek dan dah upload buat videa kat YOUTUBE!
grrrrrrrr



dan kepada mereka-mereka yang parent bekerja dia jabatan agama ke hape
saya nak bagitahu
pergilah terjah kedai mamak KERISMAS di Jalan Jejaka 9, Maluri Cheras
ramai pemuda Islam yang curik makan kat situ
shit!



selesai je keje
masukl dalam keta pastu sensei bersuara
" apa la orang Melayu ni. suruh puasa pon boleh curi-curi makan slumber macam tu. baek Indian puasa. bagi makan dan minum cuma jangan rokok arkohol bla bla bla. skeurang-kurangnya tak menipu macam tu"

ok fine!
ayat ni paling saya panas
sebab perangai dorang macam tu
saya hanya mampu membantah dalam hati
yang agama kita itu sentiasa benar dan benar
bukan takot tapi menjaga sensitiviti dan situasi
dah anak bangsa kau buat hal depan mata mamat tu
kita yang sebangsa ni takkan nak back up dorang
shit!
sakit hati



okeylah
bye!


off to inspection again
dengan sensei lagi
ntah cerita kisah ramadhan ape plak aku bawak balik nanti



bye lovers!
be good


1 comment:

fairuz said...

aih...takkan duk training lagi..hahaha...tak valuer la camni..haha...