February 18, 2012

EJ Kena Blocked La Weh



facebook ni selalu buat orang bergaduhkan?
yang tak amek tahu pon
tetiba kena blocked!



kejadian ni dah lama
TAPI memang saje je bagi cold down dulu baru aku bawak isu ni ke dalam penulisan aku
so entry aku tidaklah terlalu emosikan
sebab aku tahu
aku memang lemah bab-bab kawal emosi



korang pernah tak ada kat situasi di mana korang LANSUNG TAK BERMINAT dengan kisah hidup one of korang punya kawan
dan bila LANSUNG TAK BERMINAT
*saja nak CAPS!
korang rasa korang ada tak masa nak jadi STALKER
stalked apa dia buat kat facebook
status dia
apa gambar-gambar dia uploaded whatasoever
korang rasa korang akan BUAT TAK SEMUA tu
kalau from beginning lagi
korang memang kurang berminat nak amek tahu hal dia?



ada masa tak. ada masa tak???



kalau aku?
MEMANG TAKDELAH MASA
dan TIDAKLAH AKU RAJIN nak stalked orang yang takde perkaitan dan kesinambungan dalam kitaran or circle hidup aku sehari-hari
memang TAK la kan



baeklah aku pergi stalked current girlfriend ex-boyfriend aku ke
ex-bestfriend yang dah decided nak putuskan persahabatan ke
sahabat-sahabat gemilang yang tersalah faham lalu bertengkar bawa diri masing-masing ke
ada jugak kaitan dengan hidup aku kan?



ini kau.
sudahlah aku jumpa hari-hari
nak stalked facebook lagi dan lagi
apalah aku nak cari.




kawan-kawan kau takde pon kaitan dengan hidup aku
kawan-kawan boyfriend kau lagilah jauh kaitannya dengan hidup aku
cara hidup kau berbeza dengan aku
style kau bersahabat jugak berbeza dengan kehendak jiwa aku
JADI?
cuba pikir apa yang aku nak STALKED?


TETIBA
kau datang explained bla bla bla
kau blocked aku kat facebook
dengan alasan?
TAKNAK STATUS-STATUS OR GAMBAR-GAMBAR YANG KAU POST KAT FB KAU TU kecikkan hati aku ke hapa
pelik tau pelik




sedangkan
untuk tempoh sebulan
2 kali pon susah aku nak klik facebook kau
ini KENYATAAN BENAR!




macam-macam tau manusia ni
kita tak ambil tahu
dituduh ambil tahu




kau mungkin ada dunia halusinasi kau sendiri kot.
aku jangka!
bhahahaha



sebab tu boleh berfikir sedalam itu
yang aku ini terlalu berminat dengan kisah hidup kau
aku memang nak gelak




dan siapa-siapa yang aku cerita hal ini pon
semua pakat bantai gelak kahkahkah
how ANNOYING YOU ARE!



TAPI takpe
aku marah secara dalaman je
tapi kemarahan tu tak MEMBUSUK pon
sekadar marah yang dalam masa yang sama PELIK
itu aja



kau berlakon baek
aku balas dengan lakonan paling baek
kau cuba untuk ikhlas
aku balas dengan ikhlas semampu aku



TAPI untuk aku approved kau balik on future
mungkin TIDAK!



aku tak suka ada manusia penuh psycho dalam friend list aku
sekian.




please GROW UP lah





9 comments:

misa said...

i'm stalked ur blog today...
jgn blocked akak..
hahaha....
also stalked si chumel tuah & atan ;)

Eima Jer said...

teeeeeeeeeeeeeeet!!
kemain laser tau kakak sy sorang ni

Tengku Amy said...

marah btl...

Eima Jer said...

tengku amy:

hahahaha okaylah ni. dah menurun amarahnya sbb dah lama simpan biar reda biar kepam

fendy pink said...

gue juge ade sahabat sama spt kamu. gue jd meluat dgnnya. rimas bangat. ngak ngerti apa yg dimahunya.

Eima Jer said...
This comment has been removed by the author.
Eima Jer said...

fendy:

perlu sabar banyak!
masih budak-budak mungkin =p

pqa yang duduk depan melissa said...

akak...sorila sbb kita terpaksa block akak dalam fb supaya status kita yang kita post or gambar2 kita tak menyakitkan hati akak...kita tak berniat pun...akak TOLONGLAH jangan terasa hati dengan kita..walaupun akak tak stalk kita tapi sebenarnya kita yang stalked akak...selalu...

Eima Jer said...

pqa si gila ustaz Don:

bhahahahahaha pqa gila n sokmo gila!