February 19, 2012

Kerana Seorang Fazura



wah wah wah
mula-mula entry lagi dah tempek gambar hot Fazura kita tau
wewiit!


ini the latest avatar cik Fazura di twitter beliau
ini artis yang sangatlah rajin layan peminatnya di TL
dan beliau juga merupakan one of my followers
nak pengsan tau masa mula-mula tu beliau follow
macam tak percaya
^_______^




eh eh eh
entry yang nak aku karang panjang ni bukan nak cerita pasai cerita dunia hiburan
kalau nak story xoxo pasai retis-retis ni semua
google je terlalulah banyak blog-blog gossip tu
kau akan jumpak apa yang kau nak jumpak




apa yang aku nak cerita ni ada jugaklah sedikit pasai Cik Fazura cantik gorgeous sumpah memang cantiklah!
ada kaitan
jeng jeng jeng





few months ago
tak salah aku masa bulan puasa kot
Unisha ada bagitau aku masa dia nak pergi jemput Jim balik kerja
dorang singgah bazar ramadhan TTDI
lepas tu terserempaklah dengan si cantik jelita ni
^___________^
apa lagi
si Unisha yang memang minat sangat dengan Fazura ni memang excited habislah
lalu TWEET lah aku di twitter
bagitau yang dorang tersempak Fazura dan dia sangatlah cantik, hawt, gorgeous
sambil mentioned twitter Fazura tu



tetiba 
Fazura RT tweet kami
dan adalah tersalah anggap kat situ
Fazura ingat aku yang terserempak dia tadi di Bazzar Ramadhan TTDI
tak salah aku ada 4 tweet yang dia balas
on the dot
aku ni super happylah
sebab tak sangka dia balas
dan sebab excited, aku dan Unisha dah terlupa dah yang Cik Fazura tu dah tersalah orang
bukan aku yang terserempak dia tapi Unisha
bila check twitter beliau thru uber social
tengok-tengok ada naik
'Fazura is following you'
lagilah aku ni excited tahap gila
dan dan dan
sebab Fazura balas tweet aku banyak kali
ramailah followers beliau yang turut sama RT
jadi meriah gila TL masa tu



malam tu memang hati bunga-bungalah!
dan TL asyik cerita pasai Fazura je lah
^_________^



sebelum tido tu
ada dapat tweet dari kawan rapat
she asked me
"sejak bila suka Fazura. Hang bukan suka Fasha ke"
dan before terlelap
aku balas
"Ada ke orang tak suka Fazura?"



hmmm aku rasa jawapan tu dah cukup-cukup buat kau pahamkan?
sebab aku malas nak bertekak untuk sesuatu yang takde kena mengena dengan hidup
dan ia berkaitan artis pulak tu!
YES.
memang aku sangat suka FASHA SANDHA
semua yang kenal aku
pasti tahu aku memang suka Fasha Sandha tu
TAPI tak bermakna aku tak boleh berubah hati suka akan orang lain ke depan nanti bukan??




esok masuk office
kebetulan Monday blues tak salah aku
paham-pahamlah emosi monday blues macam manakan




tup tup dapat plak sambungan TWEET semalam
isu yang sama iaitu isu Fazura
dan kali ini
ayat betoi-betoi tak puas hati
nak jugak ungkit isu 8 tahun lepas
yang MEMBUKTIKAN aku ni memang tak suka Fazura dan hanya suka FASHA
HomaiGOSH
I thought semua dah habis
BUT WHY
nak kerohkan lagi keadaan
nak AIBkan aku di TL
nak jugak jatuhkan air muka
untuk sesuatu yang takde faedah




sedangkan kau boleh fikirkan?
dah aku bagitau jawapan sebelum tido semalam
maknanya aku SUKA
dan tak salahkan suka kedua-dua nya
apa isu?




Syaitan mana yang merasuk
Iblis mana yang tiup-tiup api kemarahan
aku yang memang selalu gagal kawan emosi ini pon
apa lagi
mulalah balas tweet ikot perasaan
takmau lansung lindung dan pendam
semua aku hentam
keluar habis luka-luka terpendam
amek semua!



dan macam biasa
mulot EJ menang sangat longkang bila sedang marah
tu memang dah sedar lama
sebab tu malas nak marah
untuk isu kecik





Maka.
detik itu AKU HILANG SEORANG SAHABAT GEMILANG!
just sebab perkara kecil
PLUS dengan mulot puaka ayat longkang aku bila marah
dan dan dan 
semuanya tentang FAZURA
bhahahahahahaha



now nak salahkan siapa?



fazura?


aku si mulot puaka??


dia yang aku taktahu tak puas hati kat mana?


so.SIAPA?


atau TWITTER?





marah aku sekejap
baran aku tak lama
DAN sepuaka mana semarah mana
aku tak pernahlah terdetik nak putuskan apa yang ada
sebab bagi aku
tak semestinya dalam bersahabat kita tak boleh marah tak boleh emosi dan tak boleh bertelingkah kadang-kadang
kan?
itu semua memang patot elak
TAPI kalau kita amal konsep memendam pon susah jugak
sebab asyik fikir
beliau kecik hati nanti beliau jauh hati nanti
kalau kita tegur kita marah



bila memendam sangat
macam inilah jadinya
isu yang sebesar hama
dan rosakkan perhubungan persahabatan yang boleh aku kata antara yang terpaling aku sayang




mungkin sebab marah dimarah
mungkin terlalu marah akan aku yang memarah
mungkin bencikan kata-kata aku yang sedang marah
dan mungkin
dia jugak gagal kawal emosi dan ada benda-benda yang dipendam lama
jadi,
masing-masing MELETOP!



dan sahabat gemilang aku itu tadi
memilih untuk UNFRIEND aku di FACEBOOK
UNFOLLOW aku di TWITTER
dan maybe 
UNFOLLOW aku jugak di blog
T____________T




ayat terakhir aku baca
"SEKALI AKU BENCI. SELAMANYA AKU BENCI"



what to do
masa aku baca tu
aku masih berada pada lingkungan emosi paling tinggi
jadi aku tak rasa apa-apa malah lagi suka!



TAPI bila kemarahan dah reda
otak boleh berfikiran normal
aku sayu.
ya salah aku naik hangin yang tak terkawal dek kata-kata
tapi boleh juga kau fikir
kenapa emosi itu datang menerpa, bukan?




seminggu lepas kejadian
aku macam biasa
nak selamatkan semua
kawan-kawan rapat pon banyak bagi dorongan
suruh berbaek segala
TAPI niat tu terhenti
sebab kau terlalu MURAHKAN persahabatan kita
dengan sesuatu yang terlalu remeh




kau buang aku
hanya kerana aku mampu buat kau sakit kau luka kau sedih
dek kerana perkara yang paling remeh




sedangkan kau bolehkan
letak diri kau di tempat aku jugak.



SEMUDAH ITU kau baling persahabatan kita
kaki aku auto terkunci
ego aku mulai meninggi
untuk lembutkan hati
perbetulkan apa yang sepatutnya kembali seperti sedia kala




sebab kau itu sentiasa KESAYANGAN
tak pernah secalit emosi aku kotorkan di ruang ini
tentang kau
hingga ke hari ini




entry ini
hanya cuba jelaskan
keadaan di pihak aku
itu SAHAJA niatnya




semoga ada lorong ada peluang diberi Tuhan untuk kita perbetulkan semua
sebab kau
sentiasa SAHABAT GEMILANG aku sampai bila-bila



Maaf untuk segala salah dan silap
*ikhlas






4 comments:

Kabusribut said...

hai senet ... memen pn suke fazura... dasat nye citer EJ ... haha

Eima Jer said...

memen:

hye hyun bin. tapi memen tak suka fasha kan kan kan

perli!

thanx for reading anywhere!

FiDa said...

Mak aih...dahsyat sungguh cerita ini.

Me pun suka kat Fazura, tp tak suka Fasha..sory.

Eima Jer said...

Fida:

hahahaha so betul la kan saya cakap
'ada ke orang tak suka fazura?'

heheheh