October 16, 2012

Graduasi Khair Baharin




14 October 2012
AHAD


ini hari manis buat insan tersayang saya
ABDUL KHAIR BAHARIN
[AJIE]



Setelah tanpa jemu bersemangat menghabiskan juga perjuangan dalam memiliki segulung Ijazah buat pembakar semangat adik-adik dan juga anak-anak di masa hadapan nanti
TAHNIAH SAYANG
You make me PROUD!~




Bukan senang membawa status bercinta dengan lelaki masih belajar
bukan mudah membawa diri di kalangan rakan sebaya bila ditanya sahabat dan saudara
'apa kerjanya si pakwe'
bila dijawab 'eh masih belajar'
selalunya senyum sinis yang diberi sebagai ganti galas
atau jawapan paling selamat
'ooooooooooooooo ye ke'



bukan juga perkara mudah membawa status TUNANGAN kepada si fresh graduate
yang lagi 2 bulan sahaja lagi
bakal dihalalkan apa yang haram
bukan senang.



ah.
tapi aku lansung tak kisah
berpakwekan lelaki masih belajar
bertunangkan fresh graduated



yang aku lihat.
budi beliau
cara beliau menjaga aku saban masa
keluarga beliau
keturunan beliau
kasih sayang beliau yang melimpah ruah



sebab aku tetap akan terus pegang pada pesanan ibu
"ada habuan indah untuk hamba Allah yang sentiasa sabar"



siapa tahu masa depan kita di hadapan
kan?



bagi aku
jangan kita tinggalkan orang yang sudah susah senang bersama kita
untuk kita kejar orang yang sudah senang dan menanti kita
sebab hidup kita ini adalah garisan lurus yang dibengkang bengkok kan dengan dugaan
perkara rawak yang sedih
perkara rawak yang gembira
jadi apa yang kita perlukan
adalah manusia yang nak bersama kita
susah dan senang kita
kurus dan gemok kita
cantik dan buruk kita



jap aku ni nak buat entry pasai graduation day ajie kan?
okbai



......................................................................................................................................................................................


mak demam pagi ni
agak panas
so subuh tu abah decide abah je akan masuk dewan
mak gerak dengan aku n adik-adik lewat sikit



hmmm kacak tengok tunang kite bersiap-siap nak bergraduasi
auw!



aku tak masuk dewan
so kami sampai betul-betul dah sampai timing graduan nak get ready keluar dewan
kahkahkah
cepat-cepat kami sekeluarga carikan hadiah untuk Along
dan menunggu beliau keluar dewan
^____________^




ini hadiah dari penulis kepada tunangnya
apalah ertinya hari graduasi tanpa jambangan bunga
dan macam biasa
penulis dan warna merah tak dapat dipisahkan




ini dari Angah dan isteri
^___________^



ini dari Raazak Mohd
^_____________^



ini pulak dari adik bongsu untuk alongnya!
^__________^



untunglah tuan badan
hadiah convo banyak pada kite
T___________T




Mak dan Abah
pandai tau sedondon bagai
wewiiiitt!

*nampak muka mak Nab demam ;(



THE FAMILY
^_______________^


THE COURSE-MATES
^_________________^



and
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

THE FIANC√ČE
;p



Congrats Tunang


Tahniah kawan-kawan


Semoga terus cemerlang di masa depan



2 comments:

Fairuz said...

1. Ajie apabila bergambar tanpa senyuman yang menampakkan giginya, dia kelihatan "CACAT".

2. Errr....gadis-gadis tu siapa? Adik Ajie kah? Heh heh heh...

3. Takdir berkali-kali...

aza said...

adik aji yg tinggi tu mana?