September 20, 2013

Berkenan Sungguh



Selain makanan
Ibu mengandung kebanyakannya akan ada perangai-perangai pelik dan tersendiri yang dibawanya sepanjang tempoh kehamilan
kan kan kan kan



Selain itu
mesti akan ada orang-orang yang si mak buyong berkenan sungguh-sungguh secara semulajadi sukanya
kan kan kan kan



ke aku je yang mengalami symptom tu?
T________________T





aku istiqamah gilakan 2 orang mahkluk Allah yang ditakdirkan menjadi perhatian mata aku
kahkahkahkah
ntah la tak tahu siapa yang berkenan
aku ke atau anak dalam kandungan
tapi kegilaan tu berpanjang dari mula-mula pregnant sampailah sekarang ni
aku pon pelik



siapa?



kalau baby tu aku rasa semua dah tahu kot
sebab selalu sangat aku tempek gambar baby idaman hati aku tu kat semua social network aku
twitter la facebook la tumblr la instagram suami la
sampaikan wallpaper kat pc opis ni pon gambar si baby idaman ibu dan anak
eh




TAPI ada seorang lagi yang tak masuk akal
kihkohkihkoh
kenapa aku kata tak masuk akal?
sebab seseorang itu adalah hamba Allah yang dah dewasa
seorang lelaki bukan muhrim aku
seorang lelaki yang tak aku kenali
[bercakap pon tak pernah]
tapi selalu nampak di sekitar tempat kerja sebab kami bekerja di sebelah-sebelah bangunan



sebenarnya dari sebelum kahwin lagi dia dok ada je depan mata
selalu je terserempak
reaksi aku biasa-biasa je
TAPI sejak pregnant ni
terus kemain berkenan ke mamat ni
sampai tahap kalau terserempak dia tu
baby pon menendang-nendanglah bagi isyarat suka
lepas tu muka ni mulalah nak senyum galak
haishhhhhh


suami dah tak boleh kata apa dah
hahahahahah
dia pon masak sangat dah
opismate lagilah malas nak layan dah
kihkohkihkoh
galakkan
tapi ni natural attitude tau
bukan sesaja
anak kot suka sangat
sebab ayahnya memang suka tengok LELAKI KACAK



okay okay
beliau memang kacak
T_________________T



*harap maaf tiada gambar*
sebab menurut sumber beliau adalah suami orang



Hmmm kalau anak keluar-keluar muka dia
perggghhhhhhhh
kahkahkahkahkah
iyelah tak cari pon anak dalam perut ni tolong zoom kan untuk ibu dia
mesti nampak je walau takde pon rasa nak cari
kadang-kadang duduk tak duduk laaa pergi teringat ke dia
padahal lansung takde kaitan
saje je nak bagi dosa kering ke aku
selalu mintak maaf kat suami
sebab semua ni adalah diluar kawalan



Kita tak boleh tampal gambar lelaki kesukaan anak EJ
tetapi kita boleh tampal baby kegemaran si ibu, anak dalam perut dan termasuklah si baba sekali


inilah baby kegemaran saya sepanjang mengandung
Namanya Aina Nur Mardhiah
atau
Baby Dhia
^______________^



tahap terlampau suka Dhia ni
kalau lepas jumpak Dhia
sure muka iols macam muka dilamun cinta
berbunga-bunga gila hati
siap pakej senyum sorang-sorang punya seronok la dapat jumpa Dhia
;p


lepas tu selalu rindu budak tomei ni
kesian mommy Dhia terpaksa melayan iols
dua hari skali mintak gambar terbaru Dhia
sampaikan sekarang ni mommy Dhia pon dah paham
ada gambar terbaru je mesti hantar ke mama EJ 
kihkohkihkoh



eh eh eh bukan saya je yang eksaited tau
baby dalam perut pon galok semacam
hari tu masa pergi beraya rumah Dhia
si ibu sampai mengah sesak nafas la sebab si anak punya menendang laaaaa
bila nampak je Dhia depan mata
macam si anak nak keluar dari perut
kahkahkahkah



si baba pulak
kalau ditunjukkan gambar terbaru Dhia
kemain dia eksaited
dok alolololololololololo sambil senyum sorang-sorang



nampak tak nampak tak betapa kami anak beranak gilakan baby Dhia ni
HAHAHAHAHAHA
mintak maaf laaa mommy and papa Dhia
mesti rimas melayan kami anak beranak
;p



Jom layan gambar-gambar Dhia yang super comel



uwaaaaaaaaaaaaa
comelnya semua
senronok mata ni menatap saban hari
wallpaper henpon pon macam-macam version gambar Dhia sebab semua comel
wallpaper desktop pon
;p



nak tahu kenapa Dhia comel?
jawapannya sebab semua baby kat dunia ni adalah sangat COMEL


nak tahu kenapa Dhia comel?

sebab Mummy Dhia memang comel
dan Papa Dhia memang kacak
^____________________^



kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan?



Dhia memang fotostat papa sebijik
tapi sangat kecik molek macam mummy nye
perfect combination




kite tahu
semua mesti suka mata Dhia yang kuyu tapi bulaaaaaaaaaat tu kan
kite pon!



mohon anak mama EJ ada la terkenan comel Dhia sket
mana la tahu tang mata and bulu mata tu jugak ke
kihkihkihkihkih




Esok majlis aqiqah Dhia
Insyaallah akan cuba curi masa pergi sana
sebab esok mama kena pergi daftar adik ipar masuk belajar



Kami bertiga doakan majlis aqiqah Dhia berjalan lancar
dan jangan risau
ahad nanti bila mommy dah free pasti kami whatsapp mintak gambar lagi
kihkihkih
;p



anak ooooo anak
high taste sungguh awak ni
kalau macam ni punya comel
dari skrang baba and ibu kena manabung dah ni
sebab kalau takde 50k jangan sebut-sebutlah kan
;p



Love you Dhia!
Friendship forever mommy Dhia





p/s: Mummy Dhia ni roomate penulis selama 2 tahun masa pengajian diploma di UTM City Campus, Jalan Semarak. Ke mana memang berdua. Bercinta pon sama-sama. Sebab dulu papa Dhia and Baba both study kat Sepang. Banyak kenangan bersama. Dah kawen dah kami berdua. Alhamdulillah dengan lelaki yang sama. Yang dicinta saban masa dari dulu sampai ke syurga insyaAllah. ececececece. okbai!



2 comments:

Entahlar... said...

kim salam kt dol... dia bleh igt ak x kenai hg... apa daa...

Eima Jer said...

hahahaha hebat hang skrg noh hapiz!
salute!