June 24, 2009

1262 Vs Mawas


ok.
hari ni aku nak berjiwa2.
mungkin entry leleh.
apai, sila terasa diri anda di notice!
heh.
=p


entry khas sempena 1262 hari aku bergelar chenta hati kepada Abdul Khair Baharin 860429355411.
hahaha amek kau.
dengan ic skali aku bagi.

kenapa hari ke-1262 yang aku gatai nak tulis entry khas?
bukan ke 1000 ke hape?
senang je.
sbb ,aku mana ada blog hari ke-1000.
tu pun lagi mau bgtau ka??
hahahaha
ok tipu.
kenapa hari ke-1262 entry ni lahir??
sbb aku suka no ni.
semua koleksi no henset aku sure ada 3 no neh.
=p

hengat no 69 je ke cantik?
(yg laki tu sure nk sengeh kan?kan? hengat aku xtau??)
lalalalalala


ok la.
imbas 1262 hari yang lalu...
jeng jeng jeng trang tang tang.....
(tak happenning lansong music opening neh!)
=p


1262 hari sebelum ni.
aku adalah mayat hidup yang masih belum pulih dari kesakitan akibat putus cinta pertama.
1262 hari sebelum ini jugak.
aku adalah seorang perempuan stylo yang sudah tak percaya cinta kononnya.
macam lagu Liyana Jasmay tu.
"Aku tak percaya C.I.N.T.A"
auw!!
hahahaha
ok.
melalut lagi.


lagi satu lupa nak mention.
1262 hari sebelum ni.
aku adalah seorang awek single yang baru lepas ditinggalkan kekasih hati yang mana berat badan turun mendadak sebanyak 7-8kg.
heh.
nak jugak mention!


apa yang aku nak kongsi
kisah sebelum datangnya 1262 hari yang lalu itu.
kisah sebelum tarikh keramat dalam hati aku iaitu 08 Januari 2006.
kisah sebelum aku menerima senetku sebagai chenta hati maut lebiu piu piu.
hahahaha


30 october 2005.
aku putus cinta dengan lelaki lahanat yang penakot menegakkan keadilan.
penakot untuk menegakkan kebenaran.
lansong takde usaha membela cinta yang mekar hampir 3 tahun.
lelaki lemah yang hanya membiarkan hidup ditentukan bukan menentukan.
cukup maki hamun berhenti di situ.


heh.
Allah je tau betapa sakit aku masa tu.
kalau bunuh diri tu tak berdosa besaq, aku memang dah malaih hidup.
sakitnya memang sangat pedih.
susah nak ungkap dengan kata2 la senang.
kalau org kata putus cinta tu rasanya macam hati yang dihiris pisau, pedih dek tajamnya pisau dalamnya hirisan tersebut.
tapi bagi aku.
tak cukup sakit lagi kot macam tu.
perlu lagi extreme dan creative sket imaginasi tu.
hahaha abaikan.
bayangkan je la sendiri.


luka tu lagi bertambah parah bila mana aku ditinggalkan lelaki jahanam itu seminggu je lagi aku nak final exam dan 12 hari lagi bufday aku menjelma.
sila bayangkan situasi tersebut.
dengan examnya.
dengan diri ni messy tak tentu hala.
perit gilakan aku kena lalui.
memang lahanat la kau lelaki!


"cool mama, there is not da end of da world. kau ada kawan2 yg sayang kau. b strong!"
sampai skrg aku masih hengat kata2 smangat dari Mohd Afiq Iqbal.
bf kepada bff aku si cantek manis Safuraa.
sampai skrg jugak aku hengat lagi bila mana tengah2 dok paksa diri aku study aku tetibe lost my mind.
menjerit tak tentu hala.
menangis guling2 atas katil.
lalu bff aku secara beramai2 membuat sesi terapi kat aku iaitu sesi maki hamun aku suruh aku kuat.
omg.
aku hengat lagi.
seminggu hp aku dikuarintin.
2minggu jugak aku lepak kolej bff aku sbb dorang xnak aku hengat semua kenangan kat bilik aku tu.
heh.
sakitkan??
aku tau dorang terpaksa.
sbb aku nak examkan?
memang celaka la kau wahai lelaki penakot.


tapi.
alhamdulillah,
aku dapat tamatkan jugak final exam yang suck tu dengan result yang agak cemerlang.
3.15
aku rasa dah cukup bangga.
dengan keadaan aku macam orang gila.
jap study jap melalak menangis macam org gila.
dah setiap 1 jam call mak aku mintak doa hati aku tenang nak study.
result mcm tu mmg aku rasa agak bangga!


dengan keluarnya result exam tu.
aku mulakan semester baru dengan penuh azam baru.
tak ade lagi air mata yang aku keluar untuk lelaki lahanat tu.
semangat aku kembali.
cukuplah 2 bulan aku menangis boleh dikatakan setiap hari.
aku rasa sudah cukup kebodohan itu.
sedangkan kat friendster, lelaki lahanat tu dah boleh busy mengorat sana sini.
heh.


ok abes.
malas nak cite kebodohan aku putus cinta.
tapi aku ngaku memang bodoh pon.
tak payah nak kutuk aku.
rasa dulu cinta maut kat seseorang tu pastu korang ditinggalkan macam tu jaa.
sakit bodoh!!


ok.
aku meneruskan kebodohan aku lagi pada semester baru tersebut.
semester 4 aku di UTMKL.
hahaha kali ni kononnya dengan prinsip baru.
"aku tak percaya cinta"
heh.
memang childish gile.
hahaha konon2nya berazam taknak berchenta lagi.
dengan kata2 peransang ketika itu adalah:
"Love Is Poison!"
hahahahaha
sedangkan apa yang sedang aku amalkan adalah jauh bertentangan dengan prinsip tu tetapi lebih kepada
"to forget someone, you must be accept someone"
hahahaha poyokan aku??


dan pada 1262 hari yang lepas.
tu la tarikh keramat aku accept hero hati aku selepas 3 minggu je pon kemunculan beliau dalam hidup aku.
hahaha aku akur dengan prinsip kedua tu.
"to 4get some1 you must be accept some1"


ya,
dengan hadirnya hero hati aku pada 1262 hari lepas.
maka segala mimpi2 buruk plus kenangan dengan mawas durjana itu pon lenyap dan lenyap ke semuanya.
aku bahagia.
dan sangat bersyukur Allah antarkan aku lelaki yang lebih sempurna.
yang mencintai aku lebih dari dirinya.


aku harap sangat.
kebahagiaan ni akan terus jadi milik aku.
sebab aku dah lupa dah macam mana nak hidup kalau takde dia.
heh.
ngade.
=p


so.
kepada yang sedang putus cinta.
jangan jadi macam aku.
kuat.
"slalu ingat, yang di hadapan itu adalah lebih baik"
berani untuk move on.

btw,
thanx bff.
sentiasa dengan aku susah senang.
support aku tiap masa.
love our frenship!



my chenta hati,
thanx sgt2 sudi muncul dalam hidup I.
datang je u, i terus lupa mawas I.
=p
my chenta hati
over lak pose mamat neh! =p



Eima Jer: act, aku nk story pasai senet tapi lebih kepada mawas plak dah. hahahaha kamu tahu siapa itu mawas kan madu?? =p aku suka melalutkan?


p/s: ini cerita benar. mawas mmg ada. hahahaha


11 comments:

Drunbella said...

hg panggey die mawas sbb die berbulu ka weih? hahahaha :D cam arem oke~

slay said...

hehehe~mawas o mawas..

eh,12 hari b4 besday?terase jap lak..ehehehe.. ;p

nuyun said...

gilak...mawas tu matan pacarmu...hahaha

Eima Jer said...

Bella:
hanya jauhari mengenal manikam..
tu ja aku boleh kata

Slay:
nurul ain..tanpa keberanian mimpi tidak bermakna..

p/s: di hadapan tu kan lebih baik..


Nuyun:
matan tu apa wei?
matan = mamu KITA ea orange???
=p

Drunbella said...

takpa2 ak paham. time suka, bulu lebat mcm mana pun tidak mengapa. muahahaha :D

fairuz said...

ini baru 1262 hari...kang lusa ada lak 1264 punya entri...haha..

ini belum masuk tahap leleh lagi weii...

tak cukup power untuk leleh.. i need more!! hahaha

fizafreak said...

heee....
to forget someone you must accept someone???
ok...

tak jalan kat kite.....

but in the end.....

i forget but somehow i cant accept.....
=p

big L to the mawas!!!

L.O.S.E.R

kan eima kan???
=p

Eima Jer said...

bella:
betoi ana..
bila suka lemak tu adalah bantai empuk yg enak dipelok!

apai:
xde da laa entry 1264..
heh.

wah, xcukop leleh??
mean ade peluang berjiwang agik laaa...

Fiza:
yeah..
loser!
ol of them..
=p

xpayah buat pape..
he stil love n love u..
only u fiza =)

sha89 said...

wahhh mcm2 prasaan aku time baca...

slalu aku dgr org ckp 'putus cinta..rase mcm nk mati'...

aku hrp2 xkn lalui bnde tu smua... tp bgus la ko dpt redah benda tu smua dgn jayenye...

hope ko dgn bf ko happy2 slalu :)

Eima Jer said...

sha89:
amin..
thanx wei..
aku pon harap mcm tu..
smoga kami kuat tempuh dugaan..
=)

Apit said...

haha..dol posing over..klaw bdk2 nie taw tobat kena kuhtuk pny!!haha