June 05, 2009

Kuasa Saya. Baek, Saya Masih Berkuasa Rupanya =.=


berbalik kepada perang dingin antara aku dan senetku hanya disebabkan alien big apple yang heaven itu, ya susulan serta kesinambungannya bermula semalam.
aku redha dengan apa yang senet dah buat kat aku sampai aku sentap.
seyes aku redha.
ok tipu!


sesi membalas dendam smalam bermula.
macam biasa, aku telah dinobatkan pengunjung jusco bandar perda yang paling sopan dan comel apabila untuk ke4 harinya selepas waktu kerja aku akan diculik oleh senet ke jusco.
sumpah jusco teruja dengan kedatangan aku.
masuk je main entrance, sume mata muda-mudi pandang kat aku.
hell yarrr!
tau la aku nampak cam kampung sbb umur muda, renek plak tu tapi kuar dengan 2 jejaka metrosexual (owh Ajaq mungkin, senet itu tidak!) sambil ayu berbaju kurung.
wtf.


ok baik.
teruskan penceritaan.


smalam abes time keje macam kelmarin, kelmarin dulu n 3 hari lepas , aku diculik senet dan ajaq utk ke jusco bandar perda lagi dan smalam bukan utk bayar broadband agik tapi untuk ke secret recepi membeli cake yummy maha dasyat sedapp untuk ibu kami iaitu mak nab sempena hari lahir beliau smalam.
happy bufday mak!
fine.
aku teruja.
akal jahat mula berlegar.
teruskan perjalanan.


sampai je kat secret recepi tu, sedang ajaq busy2 pilih cake sambil aku pon buat2 busy pilih, mata tetap menatap slide2 cake yang menjadi idaman tekak aku.
sebab apa.
sebab aku nak pau senetku.
hutang big apple semalam yg aku tak makan sbb sentap!
padan muka kau!


yeah..
aku dapat.
classic cheesecake jadi pilihan mata jantung dan tekakku.
Photobucket

well,
akal jahat aku diteruskan lagi.

Photobucket
pic ni aku amek dalam kereta.
maknanya, aku berjaya makan cake dalam kereta senet tu!
dia sudah insaff...
xbrani nak kata apa.
sekadar merelakan aku berbuat sesuka hati.
niat hati macam nak je calitkan sket cake tu kat memana bahagian kete dia tapi cam sangat kejam lak.
aku kan baik.
=)
cukop la sekadar tengok muka dia mencontrol bebal dan kekejaman aku bagi dia rasa sket je cake yang aku pau dia tu.
hahahaha dalam kata lain aku makan sorang2.
lalalala
ok.tipu laa
aku makan sama2.
kan aku baik.
=)

jadi, aku membuat keputusan sendiri yang kereta VS awek, awek masih menang dan berkuasa.
sekian.
syabas eima jer!

ok.
abes bab rumah tangga.


ok.
smalam bufday mak senetku a.k.a mak mertua ku (bakal).
Ajaq orang kaya baru merangkap anak angkat kesayangan mak abah ni telah dinobatkan Orang Kaya Baru sebab nak sponsor bufday cake yang lazat itu.
aku?
tolong pegang cake tu.
kira sponsor tenaga ape.
tu lum kira tenaga yg dikeluarkan masa nak makan dan membuang bila dah kenyang nanti.
sungguh berjasa aku!
dah2, cukop melalut.

Photobucket
ni cake sponsor by mista ajaq =)

Photobucket
ni aku sebagai sponsor tenaga meriba cake tersebut.

Photobucket
ni cake yg lazat tersebut.
maap.
hilang ingatan nama ia.
ok tipu.
tak amek hal nama cake ni ape act.
hahahaha xmasok exam kan??
Photobucket
hehehe maap mak,
xde lilin nak tiup.
takot mak semput.
hehehe muka abah kat sebelah mak cam jeles.
aku??
cett nampk pendek dan gumokkk.
xpandai tui org yang amek gambau ni.
ke aku yg lupa edit?
hahahaha


dah2, layan pic.
Photobucket
lil bro nir,ajaq,hubby,bufday mom,aku,adik
kami comel.sekian
Photobucket
pic khas bersama bufday mom. hahaha
japsss.
cam kembar lak.
hahahaha
Photobucket
saje je tempek gambar kemesraan ajaq n senetku.
kang kechik hati
ajaq ngah banyak duit.
hati beliau kena jaga baik2.
hahahaha
=)
Photobucket
Photobucket
abaikan model comel kan blakang tu.
focus on cake yg sgt lazat tu.
=)

ok.
trimas ajaq 4 da cake sponsor.
mak sangat suka.
sehingga menjilat jari.
eleh, cam aku lak mak!
hahaha

malam plak,
sesi abah plak blanje makan satu family sempena bufday mak.
yeahh..
penat nak tulis dah.
layan gambar.
Photobucket
familia.
adik aku ramai ok.
so what???
sgt best...
Photobucket
diz is angah n her beloved gf

Photobucket
jap.
jeles ok!
grrrr
Photobucket
ni makanan aku.
tu je pic yg ada.
makanan lain aku lupa nak snap pic sbb aku dok sebok makan.
maap.
hahahaha
Photobucket
gemok


lastly,
nada serius dan penuh kasih sayang.
happy bufday mak.
i love u very much.
thanx sbb slalu masak sedap2 utk kami.
smoga mak dicucuri rahmat dan dipanjangkan umur dan sentiasa berbahagia slalu.
Ummmmaaaarcccch!!


kesimpulan,
aku pulang ke rumah sewa dengan lenggangan perut yang besar sebab terlalu kenyang.
cuci muka.
gosok gigi.
solat.
tido.

report li??
slide present?
persetankan.
hahahaha
=)

10 comments:

ajaqzfreAk said...

amboi...kipas susah mati nampak.hahaha..

dah kenyang.x larat nak jalan.report?slide? amboi...malas nak nak buat....tido kekenyangan nampok..abis lah..bertambah booolat la lagik.

Eima Jer said...

ajaq:
ooopppssss..
i memang suka kipas orang kaya!
=.=

fairuz said...

aku rasa naik sem ni aku tak kenal dah kau..bulat sangat agaknya...haha..makan je kejenya..

ajaqzfreAk said...

adakah fairuz ini drunbellah? hahah

ajaqzfreAk said...

adakah fairuz ini drunbellah? hahah

sha89 said...

wahhh sdpnye kek tu!! (nada jeles)

happy besday auntie :)

Eima mne de gemokk..ok la tu, kang krus cm lidi org ckp x ckup mkn plak. hehe :)

Tp secret recipe punye kek mmg sdp2 smuanye....bia mahal aslkan puas ati tul x eima?

myatiqah said...

wow sdapnye cake...

Eima Jer said...

apai:
hahahaha nanti kita jog pusing utm sesame ea..lalalala =)

ajaq:
fairuz tu apai la..drunbella is drunbella..nape??admire ke?

sha89:
hye sha..
makaseh..nanti i link u gak..yeppss sgt sedap..tetmbh cake sponsor =p

sy perlu diet act..hahaha tp masih xberjaya =.=

myatiqah:
hehehe makaseh jenjalan singgah =p

fairuz said...

takpelah..kau pusing dengan kasut la..aku pusing naik kete jelah eh..haha

Eima Jer said...

apai:
cettt pemalas!