June 26, 2009

KARMA

I BELIEVE IN KARMA
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

hidup macam orbit.
sentiasa berputar tanpa henti.
mungkin sekarang orbit hidup aku makin menghampiri panas matahari.
berpeluh-peluh hati.
dek kerana dugaan mula datang menjelma diri.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tuhan tu maha adil.
aku dah bagi yang TERBAEK.
Allah tahu apa yang kita tak tahu.
Redha itu bukan lemah dan hanya berserah.
tapi terapi hati yang terbaek.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Langit itu tak sentiasanya cerah
Lilin tu tak selamanya menyala
aku perlu tahu realiti di mana bumi aku sedang berpijak ini.
ya.
aku perlu sedar.
bangun dari mimpi-mimpi indah ciptaan hati.
bangkit dari impian-impian indah ciptaan cinta.
ya.
aku perlu kuat.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

What goes around comes around
just wait and see
aku tidak berdendam
tapi aku rasa terkilan
aku tak membenci
tapi aku rasa tidak dikenang budi
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Eima Jer seorang yang sangat KUAT
aku percaya diri aku.
aku akan pastikan aku berjaya.
lebih berjaya dari yang pernah terlintas akal aku ni.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
segulung ijazah bukan pengukur kejayaan seseorang.
ia bukan kejayaan terbaek seseorang
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku paham korang tak paham.
sedang buat-buat cool paham.
heh.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

berdiri di kaki sendiri
hidup jangan bergantung orang.
diri jangan termakan budi orang sangat.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hidup jangan banyak bercakap sangat.
padah lagi banyak dari baiknya.
heh.
terasa aku!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ok.
bersurai.
ini entry main titik-titik aje aku rasa.
heh.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bye



Eima Jer: hahahaha eima jer sgt berperasaan. jangan tanya pasai apa. aku tak tahu kenapa.



11 comments:

kile said...

jiwa kacau ka?

Eima Jer said...

kile:
nakmpak ke?

fairuz said...

PMS kah? ahaks...

fairuz said...

to syafiq : add aku..aku nak baca..

apai69@gmail.com

muntah tak muntah tu nombor 2...tapi kau punya tak cukup buat aku muntah lagi...

Eima Jer said...

apai:
heh.
PSM kot..
hahahaha
=p

p/s: bila pompuan rock n stylo mcm aku tetibe sedih..sure sume nk naik hairan.. =p

slay said...

eima : emo entry.be strong gurl. ;)

apai : ko sure nak bace? boleh.tapi kene sain kontrak ngan aku dulu kot.heh. =p

Eima Jer said...

apai:
kau admire syafiq ea?
tau la dia jambu..
xde bulu kaki lak tu..
hahahahaha


slay:
heh. thanx besties..

wei,budget jaaaa..
kontrak segala..
hahahahaha

nuyun said...

b strong...ad hikmah tu madu!~

slay said...

eima : pergh..sempat lagi dok ngutuk aku tu.taknak la pakai short lagi camneh bile ngan u. =(

apai : hurm.aku ade fikir nak wat blog lain.tapi under construction lagi.sabar la eh.. ;p

fairuz said...

cettt...apa barang admire si syafiq tu...haha

Eima Jer said...

apai:
wehhhh...
barang baek ape..
cth: jambu plus puteh gebu...
ok la tu...

hahahaha iras2 megan fox tau klu kau soh dia wat muncung...
=p