June 08, 2009

Weekend Yang Berlalu

weekend berlalu seperti biasa
gather yang aku plan dengan all my bff 4 ekor tu macam biasa terpaksa di KIV sebab regina gagal dihubungi. kenapa dengan dia ea? sms tak berbalas, call xangkat. haish!
ade sentap kat memana ke??
xpe la, nanti cuba call lagi.
cuti dorang pon panjang lagi.
busy dating kot!
hmmm sempat la aku plan gather yang lebih fun agik.


weekend berlalu seperti biasa
plan nak pegi wedding pon aku batalkan last minutes.
konon nak balik kampung, tak jadi jugak.
cukuplah, senet tu wakilkan aku.


weekend berlalu seperti biasa.
hanya di isi dengan menonton wayang pada malam minggu dgn senet dan my besties.
kali ni aku rela untuk pergi menonton filem melayu.
jom, aku buat review sket.
Photobucket
Jangan Pandang Belakang Congkak
filem arahan ahmad idham

cerita ni sumpah sangat simple tapi penuh dengan kesengalan.
bagi aku,
start je cite memang aku dah enjoy.
unsur lawak dalam cite ni memang sengal dan natural.
cuma ade sket2 2, 3 babak penerbit gila glamer nak masok gak dlm filem milik beliau.
sape lagi klu bukan pakcik david tu.
macam im not single, nak jugak menempek!
sangat annoying!

Photobucket
sumpah.
tarikan aku nak datang tgk muvie ni adalah sebab si comel ni.
hahaha i love cat farish.
beliau sangat comel dan sengal seperti senet sy.
ukuran badan??
hahahaha memang sebijik.
aku ske sume lakonan beliau.
sangat bijak menghidupkan suasana.

Photobucket
filem ni lagi haru biru dengan kehadiran lan pet2 ni.
mak aiii, asek menjerit jaaa...
lawak beliau memang sangat natural dan paling menyerlah.
sumpah aku tak tipu.
dengan lagu tema perhapss dia tu.
aku rasa semput sebab pulun gelak.

sam.
bagi aku sekadar cukopkan watak je.
lakonan beliau sekadar boleh tonton.
perlu ganti dengan orang lain kot macam nabil ke, zizan ke tak pon johan pasti lagi gempak.

Photobucket
watak lisa plak memang agak kena dengan beliau.
ye la, muka si lisa ni kan memang already garang.
aku puas hati dengan lakonan beliau.

filem melayu aku memang tak kisah sangat penceritaan sbb memang tau hancus.
bagi aku, bila tengok filem melayu aku hanya suka tengok adegan2 dalam filem tu sambil abaikan jalan penceritaan.
bagi aku, aku sangat terhibur dengan filem ni.
simple tapi sengal.
penceritaan masih ada walaupun tak terlalu detail.

suggestion aku,
pegi la layan muvie ni dengan kawan2.
maybe lagi fun kot.
3 bintang aku bagi.

abes bab filem.
sekian.


lalalala saya mahu review pasai makan lagi.
ado la,
bak kata Apai kan.
"naik sem ni aku mungkin dah tak kenai kau sebab makin tembam. ye la asek makan je"
hahahaha apai, maybe kau betoi.
lalalalala

ok.
kali ni aku nak review pasai char-kuew-tiau penang piaw punyer.
after layan muvie, kami bertiga mahu layan perut plak.
aku sgt panas hati lepak lelama kat jusco tu sbb sale sangat banyak tp duit sangat tidak ada.
kesian.
sape suruh buat li kat goverment.
rasakan.
dah2, abes melalut.

ok la.
char-kuew-tiau ni letaknya kat Permatang Pauh.
datang je area ni then korang tanyalah sesape macam mana nak pegi charkuewtiau permatang pauh. Insyaallah korang akan sampai sebab hampir semua orang area sini tau tempat tu.
sebab apa?
sebab charkuewtiau kat cni memang heaven nak mati.
bukti??
jom layan pic ni
Photobucket

Photobucket
okey.
ni bukti charkuew tiau ni sgt superb.
tengok la orang ramai mana.
table sume penuh, siap kene q ok.
Photobucket
ni extra wing yang dorang top up.
sebab customer ramai sgt.
tu pun masih tak cukop lagi.
Photobucket
yummy.
memang sgt2 sedap ok!
Photobucket
maap.aku tak makan taugeh
Photobucket
ini senetku dan Ajaq my besties
Photobucket
aku dan senet =p
maap, messy sbb kenyang sangat!
hahahaha

act,banyak lagi charkuewtiau best2.
sbb aku rasa charkuewtiau kat penang memang sume sedap2.
tapi kalau layan tekak aku, aku sangat fallin in love dgn charkuewtiau permatang pauh ni.
kepada hantu charkuewtiau,
pakat ramai2 mai cni naaa
=p

dah2.
abes bab2 makan.
asek makan je.
mana tak gemok.
=p


ni masuk cerita sedih lak.
smalam kawan baik aku kat kampus sms bagitau aku berita yang sangat2 sedih.
1 of our classmate masuk hospital dan perlu dioperation.
kata kawan aku, c zul tu ada ketumbuhan dalam otak dan perlu dibedah dengan kadar yang segera.
omg!
aku sangat2 risau.
even dia xrapat sangat dengan aku sbb dia sangat nerd dan aku sememang2nya tak boleh nak masyuk dengan insan2 yang nerd ni, tapi aku tetap sayang n care kat semua kwn2 kls aku.
aku jauh.
nak p lawat sampai ke johor nun, duit aku memang ngah senak.
apa yang aku boleh buat kat cni hanya berdoa untuk kesihatan kau zul.
kuat smangat!
kau pasti sembuh.
jom doa sesama jom.


dan kepada kawan2 kls aku yang dapat 4 flat tu.
jutaan tahniah wehh.
gila la bebudak kls aku.
agak ramai yang dapat 4 flat.
makan beras apa laaa korang ni sume.


Eima Jer: haishhh, bila la aku nak dapat 4 flat plak aihhh..nak gak rasa..wuwuwuwu =p





6 comments:

chromosome XX said...

weyhh..ko makan kat ctu

ces,tempat pebret aku tuh..
adoi..rasa mau pulang ke kg halaman sebentar...

btw,the k.tiow is glorious
kan kan?

Eima Jer said...

chromosome XX:

hahaha tau xpe..
apa lagi, balik la wei..
=)

fairuz said...

kau makan lagi?? mak aih..memang super duper bulat la ni..haha..

erm, yang masuk hospital tu zul gemuk tu ke?

Eima Jer said...

a'ah..
huhuhu zul e
kesian wei..
khai nak g lawat dia..
try p tanye khai..
=.=

sha89 said...

wahhh best tu!! aku pun mnat char kiew tiau...

xpe2...insyaAllah aku g permatang pauh, serang kedai tu hehe :)

pic plg best->masa eima n senet tu..wahh messy2 pun ttap nmpk cun :)

kim slm kat kwn yg sakit tu k...doakn die cpt smbuh...aminn

Dan pda eima...kena mkn beras cap Rambutan kot...bru dpt 4 flat hehe...chaiyok2!!!

Eima Jer said...

sha89:
hahaha blushin! =p
agaknye kot kena mam beras cap rambutan..hahahha
=)