June 12, 2009

Yesss..Aku Memang Tak Boleh Hidup Takde Perhatian Keluarga




aku sedang berlakon cool gile.
tapi realitinya aku sedang menahan rindu teramat kat family aku yang nun jauh di sana.


maap.
saya berpura-pura.
baiklah.
saya mengaku yang saya tak boleh hidup tanpa perhatian kalian semua wahai kakak2 n abang2ku.



ya.
saya jugak mengaku cuti sem saya sangat terasa kosong sebab tak dapat tido sambil pelok ibu saya.
mak, balik laa.
adik rindu mak sangat...
=(



saya di Penang.
Ibu saya di Sepang.
Kakak2 saya di PJ, Klang Subang n bla bla
abang2 saya di kg.
oh, hometown saya di Bagan Serai.
tak jauh tapi mak xde.
kalau balik sure jadi lagi2 rindu kat mak
=(



sejak arwah abah takde, perasan tak kita sume banyak buat hal masing2?
n aku as anak yang bongsu, terumbang-ambing je xtau nak tuju rumah mana.
i mish u a lot dad.



padan muka aku.
sape suruh gatai buat intern kat penang.
kenape tak kat kl?
like my family la, sume expect aku buat intern kat cni sbb nak dekat dengan bf.
tak.
tak.
tak.



mak je yang tahu dan paham.
aku di sini sebab aku takde hati nak duduk kl bila dah abes study nanti.
kerjaya aku bidang hartanah.
aku perlu ada hala tuju.
kat situ aku plan nak keje, kat situ jugaklah aku kena mahir pasai hal2 pentadbiran tanah dorang.




ya.
aku seorang yg sangat2 happy go lucky.
tapi lately, aku hilang semua sifat tu.
hidup mcm sgt messy.
sedih.
berkecil hati.
rasa tersisih.
ya, aku rasa sangat tersisih.
tersisih dari insan2 yang aku panggil keluarga.

kenapa susah sangat mereka2 semua nak call n tanya kabar aku ea?
busy sgt ke?
aku ni bukan budak yg sgt besar panjang.
masih perlu perhatian dan kerisauan kalian.



mak.
kenapa mak jauh.
jauh dengan mak, sangat2 menyiksakan.
balik la mak.
=(

maap,
entry sedih.
aku tak tau nak luah macam mana.
kat sapa.



senet itu?
huh, dia sukar nak fahami semua2 ni.
sebab keluarganya sangat sempurna.
terlalu melimpah ruah perhatian dan kasih sayang.



aku sedih.
sedih.
sedih. dan sangat sedih.
=(

8 comments:

jalak lenteng said...

itu sume cabaran yang bakal semua orang hadapi..emir pn sikit2 dah alami benda nih..cool k..talipon juga ada gune nyer..

sha89 said...

laa...xmo sedih sgt...idup mmg cm ni..xsntiasa ade org kat sisi kita..

xpe2..nnti g telefon mak ok :)

cri balik 'happy go lucky' tu :)

Eima Jer said...

emir:
thanx awak..
ntah la, memang la boleh talipon tapi as kakak n abg dorang la yang kene slalu tepon eima..

mati la if eima nak kena tepon 4 org kakak 4 org abg..
mau tak rabak duit =p

mak tu mmg la dok call..
tp lg call lg xbleh blah rinndu..
haishhhh

sha:
thanx babe.
i'll try back 2 normal...

fairuz said...

kau dah tak rock dah..keluar dah entri meleleh...

The Exquisite Instigator said...

xmo sdey2 tau :) i know dat kinda feelings. slalu mengalaminya~ hey, i study kat penang. ley hang oit skali ;)

myatiqah said...

ape kate ko yg call dierg dlu...

penanya (?) said...

aku call bapak tanya "dah bank in duit blom?" selalunya dibalas dengan hamun2.. haih payah bapak samseng ni~ btw rajin2 lah show u ingt mereka~ x kira lah apa cara pun

Eima Jer said...

Fairuz a.k.a Apai:

wei senet, aku tetap rock la..
ella pon nangis soraok2 ape sbb tension tak kawen2 smpi skrg. tapi dia tetap rock kat hati sume org. =p

The Exquisite Instigator:

Mak aiii..
dah mcm terminator salvation lak nama kau. panjang nau. susah aku nak heja.

btw, thanx sudi jenjalan n komen2..klu rajin folow la skali.hakhakhak.

oh.penang
saya mmg plan nak ke sana mlm ni.


my atiqah:
hmmm dah call dah..
tapi mak je la..
nak call sume siblings i mahu rabak topup..
i ada 4 abg 4 kakak ok!
hahahaha =p

Penanya:
hahaha klu aku call bapak aku..
bukan dia yang angkat tapi malaikat yg angkat.
Beliau dh kembali ke rahmatullah.
=.=
tapi bapak aku pon gengster.
stakat ikat anak kat tiang seri rumah pastu libas anak sepuas mungkin dengan tali pinggang beliau tu memang perkara biasa abg2 aku kena. hahaha dah jadi tradisi. di ikat lalu disebat.