September 11, 2009

Final Year Yang Penuh Cabaran

p/s: sangat comelkan??



ok.
lately aku rasa sangat-sangat stress dengan student life
sumpah stress sampaikan tahap otak aku blank blur stuck hang bagai
dan memerlukan seharian rehat untuk kembali aktif
tapi FARMVILLE tetap active
hahaha
=p



oh final year!~
sungguh kau berjaya membuat diri ini yang sangat jarang berada di tahap stress melampau mengalami stress yang sungguh misteri
hahahaha misteri??
sesuai ke ayat tu??



okey
mari mengkongsi pending works yang menanti melambai-lambai mesra otak aku untuk menselesaikan mereka.



1. PSM- Projek Sarjana Muda atau FYP
ni main beban yg aku tanggung as final student.
memang siang malam makan tido mandi berak sume hadap thesis ni.
dan utk pengetahuan semua, draft thesis sy masih pending hingga ke hari ni.
sebab hari ni otak n emosi aku stuck n hang tahap melampau
heh.
btw, FYP buat aku takde hati nak raya!!~


Mak: adik dah beli baju raya belum?

Eima Jer: lum mak. ape pon xbeli lagi. serabut macam2 la mak. macam nk puase je 4 bulan tak nak raya.

Mak: pulak dah. mak nk kuar p beli baju raya ni. nak kale apa. mak belikan

Eima Jer: hantam je kale pape pon mak..asal leh pakai, layankan je

Mak: ha la..balik cepat..risau mak dengar..macam2 tui la jadi kat anak mak sem ni..haishhh sabaQ banyak2..dugaan



motif perbualan yg cuba disampaikan:
baeklah.
aku dh ade baju raya
=)
tak tak tak
salah
hmmm motif sebenar penceritaan di atas:
kesin mak aku..risaukan aku..haishhhh
.
.
.
.
.
.
.
.


-sambung balik-

2. Law of Arbitration & ADR (Assisgment n class)

omg
ni lagi satu bebanan yang memang mensengetkan kepala aku setiap minggu.
assignment yang bapak punye susah
(tapi aku lum start)
mengikut feedback clazmates aku yg lain yg sangat kerap mengeluh dan meluahkan perasaan di facebook
"whats in ur mind"
hahahaha ADR in my mind
kahkahakah


baeklah
kuliahnye plak
subject ni di ajar oleh PM Tahir yang bukan malaysian
english ala-ala pakistan yang membuatkan aku sukar nk paham apa yang cuba beliau sampaikan dalam setiap class beliau.
sumpah bukan aku sorang je yang tayang muka blurr tetiap kelas dia..
bukan aku sorang je yang pulang dengan otak yg kosong n blurr..
hampir semua!!

dan
yang lebin merunsingkan
aku dah dapat rasa bahawa subject ini akan menjatuhkan pointer aku sem ni
haishhh!!~
=(

stress mak Nyahhhh!!



3. Perejenan & Urusbicara Harta Tanah
hahahaha sebut je subject ni kat clazmates aku pasti dah terbayang-bayang si lecturer yang sangat super duper active bercakap!
ada sahaja benda yang beliau nak storykan tapi semuanya terkeluar tajuk
lari dari subject
hahahahaha
2 jam lecture, 2 input yang relate dengan subject pon agak sukar nk dapat
omg
how final
since skrg aku masih tak dapat nk imagine soalan yang bakal aku hadap final nanti
no note
no lecture slide
nothing
=(

Assignment??
hahaha ade ke patot blajar real estate agent tapi kene buat business proposal secara general
i mean kau boleh buat ape saja
peberet business proposal clazmate aku dok berebut buat
"Ikan Keli"
kahkahakah ade kaitan ke dengan property??

aku??
belum pikir pon lagi
aarrrrggghhhh selagi tak settle draft utk PSM 1 ni, yang lain memang akan pending!!~




4. Amalan Perumahan (Seminar + Pameran + Assignment)


ok
ok
ok
ni lagi satu beban yang nak kena tanggung before pulang berhari raya
aku bukan stress nk hadap seminar n pameran ni
stakat nk create boot tu bagi orang datang masih boleh handle
tapi stress nk menghadap prangai architecture kat luar sana yang poyos!!
grrrrr
untuk pameran ni, my group kena sediakn 1 boot berkaitan dengan
'ROLE OF ARCHITECT IN HOUSING DEVELOPMENT"
dah sumpah aku xde basic archi
dan sumpahlah hape design drawing wut eva memang xpenah hadapkan
dah tu perlulah meng-interview para2 architect sekitar jb ni
mak aiii..
dorang punye sombong tu memang mengalahkan Angelina Jolie
tu belum aku p interview architect yang memang muka macam Angelina Jolie Brad Pitt ke hape dah tahap belagak setinggi menara Eiffel dah..
heh
baeklah baeklah
dunia ni xjadi dunia kalau tak kerana archi..
hahahaha
boleh ayat tu???


maaplah
aku memang emo sket laa
Allah anugerahkan anda bakat
bakat tu menjadikan anda seorang yang berjaya
tapi ingat..
manusia tu nid each other
"saling melengkapi"
dah la
malas aku nk bebel panjang
buat sakit hati aku ni bertambah je

p/s: maap student archi yang sedang sesat berlegar di sini. smoga anda bakal dilahirkan sebagai barisan future archi yg disenangi oleh banyak hati.



heh.
wish me n my group best of luck yay utk pameran isnin ni
=)



5. Property Marketing
i hate semua2 keturunan economic ni
account, economic, marketing, businesss
aarrgggghhh all of diz drive me crazy huh!!

dan kegilaan itu hampir akan menjadi nyata bila dengan secara tiba-tiba lecturer aku nk buat presentation selasa ni
adoiii laaa
aku dah plan nak cabut balik raya dah isnin ni
tapi terpaksa dibatalkan
reality student life yang perlu diterima
=(


dan la naik je raya kena submit second assignment beliau
omg
raye ke x aku tahun ni??
orang sebok p beraya ade sorang anak dara mak Saba yang melapok dalam bilik masih pegang mouse lappy ni
adoiiii
hilang stylo di hari raya macam ni
=(



6. Masalah Hati
baeklah.
ni sebenarnya masalah terburuk aku sem ni
sumpah menyampah!
owh time, plz get me out from ol diz shit!
kenape lah nk break pon time final year
nape bukan 1st year dulu
sempat la jugak usha-usha cari mamat utm!
ni tak
dah aku fight gile-gile dengan long distance love ni, i mean SETIA laaa...
dah final year kau nak hancur lak chenta!
dah tu..
ade plak masa nk usha mamat2 stylo UTM kan
tido pon tak cukop
sebab busy main farmville kat facebook
hahahaha
=p
tak masal!~


ok la ok la
mafia wars
nanti kecik lak hati facebooker lain yang addict dengan mafia wars


baeklah baeklah
kampungkampung
kang kechik lak hati apai sebab menurut sumber yang diperolehi dari bernama beliau sangat addict dengan kampungkampung itu
bakal membuka sebuah kampung mungkin
fizikal tu mmg dah nmpk kelayakan
dengan perut yg sedikit tinggi dipakaikan dengan belt ijau macam mydin dok pakai tu memang masyuk la dengan kau apai
memang akn jadi ketua kampung yang stylo ensem kacak bla bla bla
=p


ehhh
siapa apai??
baeklah baeklah
sila klik di bawah

[[Apai si bakal ketua kampung bertali pinggang ijau]]



japss
mula terpikir
kalau sangat2 busy sampai tak sempat nk cari calon-calon untuk future husband macam mane detail dalam information di facebook akan direalisasikan??
lihat di bawah ini
saya sangat serious neh dengan kata-kata di bawah ini..
haishhhhh


amaran:
pic ini mempunyai keterangan berunsur lucah
jauhi dari kanak-kanak
hahahahaha

ok
salah


AMARAN:
sila klik pic utk tumbesaran yang lebih sempurna seperti meminum susu ENFRAGROW


eh jap..tayang muka
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
haaaaaaa saya serious dgn kata-kata dibawah ni
hengat suka suki je ke taip??
heh



ape??
annoying??
hahahaha itu yang sedang saya ingin anda rasakan
hahahahaha



oklah
sekian dahulu
bersurai ke bed masing-masing utk sambung tido
=p


Slamat men-counting days kedatangan aidilfitri kawan-kawan
Lailatulqadar jangan lupa di cari
asek busy shopping raya je kan
hahahahahaha
ayat poyo
tahu la mak dh belikan baju raya kan
=p




14 comments:

Cik Puan Drunbella said...

entry klo bleyh nk panjang lebaQ. haish~

nizamsani said...

gudlak

slay said...

aik kate bz memanjang.
sempat pulak menaip panjang berjela.

tapi kan.
pelik.
aku satu kelas dengan ko.
tapi kenapa aku cam takde keje jer?
*konfius*

ok.
sambung tido balik.
kejut aku bila dah nak buka nanti. #)

fairuz said...

macam haram...kau promote aku yang kacak ini dengan cara yang sungguh tak cool...hahaha...

takpe...ni bulan pose...aku maafkan kau..tapi aku bukan macam maidin...masa aku kahwin (majlis kahwin) nanti, aku dah kurus..mungkin macam bradd pitt dah..haha...

masa tu kau jangan giler meroyan nak kat aku lak...

tapi kalau kau dah macam megan fox, aku boleh pertimbangkan..muahahahaha

tapi kan, megan fox tak rabun kot..

fizafreak said...

hahaha... eima ni lawaklaaa....
dont worry dear....
best friend kite, waktu die final year kat utm... die dapat d most adorable, handsome guy yg love her with all his heart....

tu pon after some bad guys... GUYSss tau!!! BANYAK... broke her heart.....

last2 masa final yearlaa die dapat the best boyfriend she ever got... huhuhu

kalau da jodoh tak kemana....

rilek2 jangan di pikir sangat soal hati... nanti mati....

baik pikir soal thesis, baru cool sis!!!

dan jugak pikir pasal raya....
baru gaya!!!!

(hahaha i try to do some rhyme.... lalalala)

vidadarisakura said...

1.barn baddy lagi heaven.

2.selamat hari raya.hehe eh ko beraya?salah.selamat buat kerja sekolah.haha

Eima Jer said...

bella:

hye peminat saya...

alaaa bukan panjang pon..
ang saja nk cari pasai..
memang entry aku dr dulu cmm tu ape..

Eima Jer said...

slay:

hehehe sempat jeee...
tenet mmg laju, tp klu cari jurnal malas!!
haishhh

Eima Jer said...

Fairuz a.k.a apai bakal ketua kampungkampung:

hahahaha mn de aku kutuk..
aku memberi penghormatan...
=)

Eima Jer said...

Fairuz a.k.a apai bakal ketua kampungkampung:

hahahaha mn de aku kutuk..
aku memberi penghormatan...
=)

Eima Jer said...

fiza:

amin
amin
amin..
smoga sy seperti kawan anda..
maka, boleh la merealisasikan impian di atas..
kahkahkah

Eima Jer said...

vivi:

nda tahu knape aku xminat main barn..hmmm ko suke curik tanaman orang sbb tu ko suke main barn..kan?kan?

cettt...
mentang2 keje skolah aku banyak..
haishh!!

Apit_KipasKOP said...

ak final yr dlu lepak ja..bleh g usha2 awex kt cafe kolej 13 tiap2 malam..hg duk buat kalut pa..bukan nk p kelaut


dunia ni xjadi dunia kalau tak kerana archi..<--salah kenyataan ni sbb hg lupa kt engineer..hehe

ade plak masa nk usha mamat2 stylo UTM kan<--hg mmg lambat.mamat stylo UTM baru ja abeh blajaq..la duk keja..

dengan perut yg sedikit tinggi dipakaikan dengan belt ijau macam mydin dok pakai tu<--makan dalam ni..haha..

Eima Jer said...

apit:

ang suka kan kaji ayat2 gelong aku..
hahahaha =p