October 08, 2009

Kompius Tu Sama Jer Dengan Keliru..hahaha


-Aku Yakin Aku Mampu Melangkah Parit itu, Tapi Potensi Untuk Aku Jatuh Ke Dalam Parit Tersebut Lalu Lemas Untuk Kedua Kalinya Masih Ada-


salam semua
fuhhh lama aku tak menulis
masa melepak tu ada walau keje macam haram punya banyak
tapi masa untuk menulis itu aku rasakan sungguh2 hilang sungguh2 tak mampu nak dicuri
bukan kemalasan yang melanda
bukan tiada story yang nak dikongsi
mungkin otak terlalu berat memikirkan hal tentang sesuatu
SESUATU TENTANG KITA
heh



sebelum melalut dengan kadar yang panjang insyaallah
TAHNIAH BUAT EIMA JER
sbb melepasi FYP Presentationnya dengan cara yang sangat cool n smooth!
Thanx to God di atas segala kekuatan yang dipinjamkanNya untuk aku
Makaseh Tuhan untuk segala keyakinan diri yang dah Kau salurkan dalam molekul-molekul darah aku
Makaseh Ibu untuk semua doa yang dikirimkan buat aku
Makaseh keluarga untuk semua smangat dan duit ringgit kahkahkah
dan makaseh buat ILI AMIRA sbb banyak tolong aku dalam siapkan FYP Presentation Slide
al maklumlah
aku ni anak terbuang yang kehilangan supervisor
takde sape yang nak check hasil kerja aku
betoi2 berdiri atas kaki sendiri
berbantukan smangat kawan
aku siapkan jugak slide yang ada
bila aku terlepas dari dihentam panels
aku bangga!
sebab tu usaha aku!
tanpa pantauan supervisor
mungkin arwah datang tapi aku tak nampak
babe
sumpah hati tetap tersentap
orang lain semua dengan supervisor masing-masing
tapi aku??
jangan kata supervisor, MC pon xde
kesian
kesian
kesian
=.=



thanx again to my informal supervisor
-ILI AMIRA-
di atas jasa dan masa sepanjang pensiapan slide FYP Presentation disertakan juga dgn preparation tuk present
thanx dear
stay up sambil minum hot tea by ili amira mmg superb energy..
kau tak tido sampi subuh ok!
hahaha
laf u my besties
=)


abes cerita berkaitan FYP
slamat membetulkan draft FYP kamu Eima Jer utk disubmitkan full reportnya this 23rd October.
aja!
=)




baeklah
bebelan diteruskan
skali lagi aku bilang
entry ni mungkin sangat panjang bah
nda janji panjangnya hingga ke mana
hahahahaha
ini adalah kesan daripada kelamaan tidak mengupdate blog mungkin.
=.=
heh.




refer to the slut above berkaitan parit sungai laut merah bagai tu
sesape yang slalu follow fb aku sumpah leh dapat ape yang cuba aku sampaikan kat cni
wahai blogger n readers kesayanganku
sesungguhnya Eima Jer atau penulis yang stylo ini sedang mengalami kekeliruan yang kritikal.
sungguh kritikal
sangat kritikal
sumpah kritikal
sungguh
sangat
sumpah!
fuhhhh



mengapa bah kau berubah
mengapa bah kau baru tersedar
setelah 2 bulan lamanya kita berpisah
kenapa akal lelaki itu barunya datang muncul appears selepas 2 bulan lamanya
y darling
y!
bila mana semuanya sangat complicated!
serba serbi
termasuklah keyakinan aku sendiri
heh



seumur hidup ini
anak gadis yg stylo ini tak pernah stuck at da middle seperti ini
tak tau nak buat keputusan
perlu dipikirkan keluarga
perlu dipikir keyakinannya
perlu ditimbang tara ADR perlu atau tidak 2nd change itu diberikan.
omg
aku mula belajar betapa pentingnya istikharah itu
aku mula belajar betapa sukar untuk mendapat petunjuk Allah
bukan sekadar solat sekali 2 sudah kau nampak.
heh.
tidak
tidak
petunjuk Allah itu adalah sebenar-benar petunjuk
sudah pasti sangat mahal
Ya Tuhan
aku terus berusaha mendapatkan petunjukMu untuk segala kekeliruan dan kekusutan ini.
=.=



kadang-kadang aku kompius


betoi cakap Naziha
aku terlalu mahukan relationship yang sangat sempurna
perfect serba serbi
sedangkan ia hanya cinta
bukan sebuah perkahwinan



betul cakap Madu
tak salah aku nak back together balik dengan beliau tapi settlekan dulu our main prob penyebab kami berpisah



betul cakap Zul Y
istikharah itu bukan perkara yang mudah
bukan mudah nak dapatkan petunjuk Allah
perlu usaha



betul cakap Mak
restu beliau slalu dengan aku
tapi bila mana segala kekusutan dan kesalahfahaman yang berlaku diuraikan dengan kebenaran
=.=
mak.
knape kamu sungguh memahami



dan.
betul cakap hati
yakinkah aku beliau mampu mensettlekan segala kekusutan yang dah berlaku????
betul cakap hati aku
aku masih di sini
masih keliru
masih rasa sungguh unsecure
omg!
sesungguhnya kompius itu sangat sakit dari putus cinta
sumpah aku cakap kau!
heh




aaarrrggghhhh
masalah sebenar-benarnya
aku sungguh rasa UNSECURE utk rebuild kembali semua yang telah hancur
unsecure itu membuatkan aku kurang yakin.
unsecure itu membuatkan aku takot
unsecure itu membuatkan aku masih disini
stuck at da middle
=.=



maap kalian
sajikan entry srabut.
dah.
blah
before korang pon menjangkit srabut mcm aku.
hahahahahahaha




Eima Jer: Should I hold his hand and together FIGHT FOR OUR LOVE???




8 comments:

jalak lenteng said...

tahniah senet..dapat present dgn bagus..lame senet tak blogging ehh..

Eima Jer said...

jalaks:

hye senet...
makaseh..
sy sedang kompius teramat..
jadinya otak slalu hang tapi nda b0leh diformat!

sy sudah lama nda berblogging tp xpenah miss entry kamu bah..
=)

Lizz said...

eima..

i think the hardest thing is to forget what he has did kan?

im pretty sure if dye dtg kat u blk, sure dye dah btol2 menyesal n akan treat u better..

everything gonna be alrite~
kalau eima btol2 dpt maafkan dye, xkan ungkit perkara yg tlah berlaku, start fresh..

all the best dearie~

fairuz said...

kau nak jadi skandal aku tak? ahaks..

hahaha...

tak payah serabut, kau ngurat je su zul lagi sorang tu..haha

yOnnA said...

harus la patot fight for ur love! sebab kita dah bertahun2 dengan dia kan? takkan nak let it go cmtu je.

agree with ur madu,setel kan main prob dulu b4 move to another stage! :)

good luck!

Eima Jer said...

Lizz:

hye lizz darling...
thanx 4 reading...
kamu slalu kata i got da power kan...
power to be stong!
hahahaha sebenarnya tidak

tgk la..
bila keliru sy jd lemah
bila keliru sy jd srabut
bila keliru sy jadi takot!
=.=

Eima Jer said...

fairuz a.k.a apai...


haissshhhhh...
dah banyak kali nampak propose aku jd scandal kau...
ke kau mmg SA aku apai??
hahahahaha aku kan M**** F**
hahahahaha

Eima Jer said...

Yonna sayang:


thanx my dear
u banyak support i
mcm biase, u slalu jd doctor love i!
=)