October 31, 2009

SALAM PENYAKIT



SALAM PENYAKIT kepada semua readers yang sudi singgah blog aku
bukan jangkitan H1N1 just salam demam kura-kura penulis sampaikan dari jauh ke alam maya
hahahaha tengok tu
mukadimah ayat je dah biadap
patot la kau asek kena band je wahai Eima Jer
haisshhhhhh




fini baby fine!
sudah agak lama aku tak menulis
tangan ni sumpah gatai-gatai dah nak menulis
tapi kehidupan realiti aku memaksa aku untuk menulis dengan lebih banyak lagi
hahahaha biasalah
mode Final Exam aku dah seminggu di Update!
Good Luck Eima Jer!!





readers
aku DEMAM
sumpah stress kan bila time final exam kau demam
kan?kan?kan?
tolonglah kata kan!
grrrrrrrr




bila MALAS di awet pulak dengan rempah-rempah original resepi seperti DEMAM
plus
SELSEMA
plus
BATUK
plus
SAKIT TEKAK
plus
LEMBIK
plus
HINGUS MELELEH baek punya
plus
MENGADE heh!
korang rasa apa hasilnya Final Exam aku nanti ea????





sedikit muhasabah diri yang sepatotnya dibuat sebelum study week bermula
tapi sumpah dah tak perlu nak muhasabah-muhasabah lagi tapi aku gatai nak muhasabah diri jugak
dan sila paksa diri baca!
sekian.
semester ni adalah semester yang super duper DIZZY and MESSY tahap taperon tenuki (sejenis binatang hodoh yg xstylo lansong).
sumpah aku benci semester ni
semester yang penuh dugaan dari mula semester hinggalah ke minggu final exam ni
semester yang penuh dengan air mata
semester yang penuh dengan konflik
semester yang penuh dengan aktiviti mengumpat yang agak kronik
semester yang sungguh mencabar emosi aku
semester di mana aku sering gagal mengawal emosi
dan.
semester yang sangat penuh dengan aliran kemalasan dalam urat sarap aku ni
adoi
maka terhasillah
SEMESTER YANG SUPER DUPER DIZZY AND MESSY!
sekian.





tapi aku masih Redha dengan segala dugaan yang dah Allah hantarkan untuk aku sepanjang semester ni.
kan dugaan itu menguji kesabaran aku
dugaan juga mengajar aku untuk menjadi lebih matang lebih terbaek dari semalam
I'allah
amin






babe
demam aku masih belum pulih
kemalasan nak study sungguh menyedihkan aku
aku sedih sebab malas study
preparation for final exam yang sangat terok yang pernah aku buat
sampai tahap study week tu macam holiday indah bagi aku
sampaikan jadual exam pon haram takde tertampal kat mana-mana board bilik aku
sampaikan aku study lasz minit yg gila-gila last minutes sampaikan kalau family aku tengok ni sumpah dorangs edih lalu marah lalu tarik semua duit bulan aku
heh.




aku tak suka diri aku sekarang ni
keluar exam dengan muka tak puas hati dengan segala jawapan yang aku conteng
aku benci diri aku ni
I repeat!
benci DIRI AKU ok
bila aku tewas dengan kelemahan antibody
aku bukan seorang perempuan stylo yang gemar melayan penyakit
aku pasti lawan
tapi kali ni aku lemah seolah-olah semua energy dalam badan hilang entah ke mana
seolah-olah antibody badan aku habis sume mintak cuti ujung tahun
pegi holiday berseronok kat Pulau Jeju
tinggallah badan aku yang lemah lesu melayan kerenah penyakit!
sumpah aku benci diri aku yang lemah macam ni
=(






plus
aku benci jugak dengan diri aku bila aku rasa aku sungguh semak dengan semua yang ada
diri sendiri
circle of life
masalah aku
masalah kawan
kebencian orang
konflik
manusia
tagged dalam inbox facebook yang annoying
kelembapan internet
FarmVille yang perlu di harvest
Man United kalah dengan Liverpool
heh.
nak jugak selit
n macam -macam lagi dan sila jangan list sebelum semua readers naik hangin!
hahahahaha






kadang-kadang aku prefer jadi badut kepada manusia
so, orang akan suka aku
ketawa dengan lawak-lawak aku
tapi aku kena terima
badut jugak mampu timbulkan perasaan annoying manusia kat aku!




kadang-kadang aku wish jadi Fasha Sandha
cantik manja sexy gorgeous
menawan hati semua lelaki
tapi aku kena terima kebanyakan perempuan sangat membenci Fasha Sandha dengan tak tahu punca.





dan aku realized
jadilah apa pon
manusia tetap akan terus-terus mengkaji kekurangan diri kita
terus-terus mengkritik
terus-terus dan terus
so, baek jadi diri aku je
macam mana diri aku sekarang ni
kalau people nak muntah dengan prangai aku
silakan muntah
aku tak mampu nak puaskan hati semua orang
heh.






aku suka follow entry-entry gdsjht
since dulu lagi
aku kagum dengan cara beliau handle problem handle kritikan handle types of people yang menguji kesabaran beliau
aku kagum dengan barisan ayat yang disusun
sungguh sumpah stylo
dan dalam hati
aku menyimpan hasrat untuk menjadi sestylo barisan ayat beliau
tapi dengan cara aku yang tersendiri.





aku blogger mentah yang masih perlu berblog-walking untuk belajar apa itu dunia blogging yang sebenar
aku blogger mentah yang masih kurang persiapan diri untuk menerima kritikan menerima maki hamun manusia
aku blogger mentah yang masih perlu banyak belajar
bila kamu paham apa itu dunia blogging yang sebenar, kamu pasti paham untuk menerima emosi penulis
emosi yang dilepaskan di alam maya dengan bait-bait ayat perli maki kritik n bla bla bla
kita menulis dengan hati
kita menulis dengan emosi
itu yang aku pegang
maka kita perlu hormat hak penulis ke atas blognya
kita perlu belajar terima kritikan
dan jangan sesekali campur adukkan dunia maya ni dengan dunia realiti
Eima Jer
itu benda yang perlu kau belajar
yang perlu kau siapkan dalam minda dalam hati dan dalam otak kau





yay!
aku sedang update mode blog-walking yang sangat-sangat tinggi
mungkin ramai lagi blog bakal di terjah
=)





thanx kepada semua yang sudi menerima blog aku sebagai santapan hiburan kecil anda
aku masih perlu banyak belajar
=)





chow!





Eima Jer: marathon muvies jom?? Jennifer's Body + Twilight 2 + 2012..amacam?? ada bran???




7 comments:

Cik Puan Drunbella said...

hg kalau tak buat entry panjang-panjang mmg xsah kan. ahahaha :D

get well soon okay ;)

fairuz said...

kalau kau belanja marathon tu, aku ok je...hahaha

fizafreak said...

hehehe...
eima kite da 3 tahun tak demam
=p

hehehe...
immune system kuat

Eima Jer said...

drunbella:

aku menulis dengan hati dan emosi..
sbb tu panjang kot..
penghayatan tu buat aku xsedar dh pjg act aku tulis..
=)

thanx sbb sudi habiskan ayat2 aku..
super duper thanx klu menghargai penulisan aku..

sekian.

Eima Jer said...

fairuz:

hujung sem jgn mintak bukan-bukan la kan.. =p

Eima Jer said...

fiza freak:

hye fiza..
wahhh bestnya..
act sem ni je eima byk kali demam..
sbb dulu penah ckp mcm fiza ckp gak..
last demam ms thn 1 diploma dulu..
hahaha now amek kau..
sebulan skali..
haishhh
=.=

Cik Puan Drunbella said...

takpa takpa. ak memang rajin membaca da skrg. kalau lah time spm dulu ak serajin neh, laa mesti da ada kart jepong da. ahahaha :D