November 28, 2009

Food Poisoning

sekadar gambar kenang-kenangan
=p




ok.
I home oledy!!!
rasa macam rumah akak aku ni teramatlah aman damai selesa menselesakan
heh.




48 jam aku berada dalam keadaan menyeksakan
fuhhhh food poisoning memang perkara yang sangat menyakitkan ok!
nampak macam biasa-biasa je kan??
tapi mai rasa tengok (version utara)
baru korang tau kenikmatannya!





kemalangan perut tersebut bermula seawal jam 3 pagi 26 November 2009
bangun je dari tido aku terus lari pegi toilet
bukan mulakan proses kemalangan perut dengan cirit birit tapi dengan muntah yang sumpah banyak
abes semua khazanah perut yang aku cipta siangnya hancur lebur dibawa keluar ke dunia fana semula
yuccckkkssss!!
dan kemalangan perut itu jugak bermula bila aku mula 28 jam rasa mual yang tak putus-putus
demn!




bayangkan
start dari muntah pertama aku
setiap 30 min aku terus muntah
gilekan??
sampaikan tido dalam toilet pon ade sbb dh macam kain buruk dah lembik segala tubuh badan
masuk je subuh
usus mula main peranan bila mula cirit birit
demn!
bayangkan kau muntah plus cirit sampai la ke jam 9 pagi
abes isi kandungan perut tu kau jelajah kutip apa yang ada lalu dimuntahkan keluar ke dunia semula
omg!!
aku rasa mcm nak mati
macam nyawa nk keluar





bayangkan bila kau minum air kosong segelas, makanya dalam tempoh 5 minit air kosong tersebut akan dimuntahkan keluar semula dengan kuantiti segelas jugak
apekan lagi segala nasik roti bagai
sumpah xde peluang nk lepak lama dalam perut aku





dan.
jam 10 pagi tu aku dibawa ke poliklinik berhampiran
sangat sungguh kecewa dengan doctor yang nama zul tu
boleh lak dengan muka yang agak comel dia lansung xde buat apa-apa pemeriksaan kat aku
sedangkan muka aku ni dh macam kuntilanak dh punya pucat
badan ni dah lembik sangat-sangat dah macam agar-agar
boleh dia sambil senyum tulis ubat je
dah macam Pusat Kesihatan UTM dah ni
tak mcm private klinik dah
wtf!





dan.
dengan slumber dia berkata:
'adik ni keracunan makanan..xpe2 makan ubat ea..nanti2 ok la tu"

wahhhh sungguh mulia hati kau doctor
bukan kau nk suntik ke hape
paling tidak masukkan air ke
ni kau boleh aku balik makan ubat yang berharga rm35 kesemuanya tanpa sebarang medical check up
wut da fun tak yay!!





aku yang dh desperate loya pening cirit birit ni pon amek je ubat kat kaunter tu lalu blah balik umah
terus amek sekeping roti makan n percubaan makan ke semua ubat yang diberikan
yeah!!
tahniah eima jer
anda berjaya memakan ke semua ubat tersebut
dan hasilnya..


macam biase
5 minit kemudian
segala khazanah ubat dalam perut aku dimuntahkan ke dunia yang fana ni semula
gilekan??
betoi x aku cakap food poisoning ni nampak macam cool ja tapi azabnya si mangsa aje yang tau!
plus
bayangkan ape tekak kau rasa bila kau pelahap ubat gile punya banyak dan pahit payau sume ada
pastu ubat tu dimuntahkan balik
tak ke tekak kau rasa pahit ubat yang teramat??
gile sengsarakan??
aku memang macam fobia nk ingat
bila aku macam 2 hiris apple pon perut aku berkire nk terima apple tersebut sebagai menantu lalu muntahkan jugak ke dunia
aku minum segala bapak fresh oren la sunkist orange lah tapi segelas aku minum segelas jugak dimuntahkan




masa ni
kalau aku ada harta pusaka
dh lama dah aku panggil peguam aku nk buatkan pembahagian harta pusaka
hahahaha slamat xde sebarang harta pusaka
stakat jeans n sliper je peguam mana la nak layankan
heh.
dah
teruskan penceritaan
dan.
tak payah melalut bagai!
woahhh





lalu entry diteruskan lagi oleh penulis








percubaan makan ubat kali pertama gagal
aku yang dh lembik ni tertido kepenatan dalam tempoh 3 jam
bangun je tengok mak aku busy masak asam pedas kegemaran aku
nak pujuk tekak aku soh makan nasok berlaukkan benda-benda masam kot
sumpah aku lapar
dan cuba la untuk makan




dan.
alhamdulillah
2 sudu nasik lepas masuk perut aku
selebihnya kirim salam
hahahahahaha
dan tanpa melengahkan masa
aku pon capai ubat lalu bersedia membuat percubaan kali kedua memakan segala ubat yang ada
aku perlu baik
internet lansong xlayan lagi ni
farmville tak harvest lagi
heh





dan
sekali lagi aku kecewa bila mana ubat-ubat tadi turut sama keluar bersama 2 sudu nasik yang aku berjaya makan tadi
demn!!
dan hasilnya air mata ni xdapat nak tahan dah
dengan keadaan lembik aku mintak family antar aku ke hospital berdekatan
aku dah tak tahan
kalau aku tak pegi hospital malam tu aku pasti mati menghadapi semalaman yang sucksss!




maka bergegaslah ahli keluarga membawa puteri bongsu ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang
sebab masa ni kami berkumpul di Klang untuk sambutan hari raya aidil adha
dan setibanya di sana
aku mula la diambil darah di masukkan air bagai
lalu dibawa ke wad untuk rawatan lanjut




memang sumpah hebat kau doctor zul from private klinik tu
pegi hospital doctor cantik xcakap banyak terus amek darah masukkan darah cucuk ubat ni ubat tu
kau lak boleh maen senyum-senyum catit nama ubat je
memang gile hebat!!
rasa macam nk bakar poliklinik kau doctor durjana!!!
heh.




maka
sebab doctor cantik ak banyak cakap jugaklah
dia transfer aku masuk wad
cilakak
aku ni betoi-betoi budget paling hebat aku kena tahan untuk proses masukkan air ke dalam badan je
tak sangka lak kena tahan wad jugak
makanya dimalam raya bertidur-tiduranlah aku di dalam wad
cettt





2 jam skali ada ja doctor mai cucuk aku
amek darah la
masukkan ubat la
hengat darah aku ni free ka??





hidup kat atas katil hospital untuk pertama kalinya dalam hidup aku memang sesuatu yang memberangsangkan otak jemu aku
sumpah jemu
sumpah bosan
rasa macam nak buat special request kat doctor boleh tak aku bawak lappy sbb nak harvest tanaman kat farmville sebelum tanaman mati
heh.
plus ditambah pulak katil depan aku tu plak merupakan pesakit yang dh agak nazak
kau bayangkan nyawa dia nak abes depan katil aku
dan dia berbangsa india
sorry to say
memang kaum india ni kalau mengadap orang nazak sumpah bising gila
jerit sana
jerit sini
adoi la
dah macam semua sedara mara dia dah beli 1 wad ni
so boleh menjerit maki hamun si nazak tu suruh sihat kot
hahahahaha
dan telinga aku ni sampai dah tak tahan sangat hinggakan memaksa hati berkata-kata
" adoiyai..cepatlaaa nyawa tu keluar..tak tahan dowhhh korang menjerit histeria bagai!!"
jahatkan aku???
ayooo maaaa
ayo akkaa
ayo maaaa
sume ade
adoyai!!
pengalaman yang memang aku nak cepat-cepat je lupa
sumpah annoying gila
tak macam kita yang Islam ni
lebih banyak diperdengarkan bacaan ayat-ayat alquran
kalau keluarga menangis pon masih dalam keadaan terkawal
yeah
Islam itu indah dan sempurna
=.=





seumur hidup ni sempat jugak aku rasa bekpes di katil hospital
lunch dengan lauk pauk hospital
hahahah sumpah sangat lazat seperti kanak-kanak umur 12 tahun blajar memasak
=p
dan sesungguhnya aku dah tak sanggup nak layan makan malam dorang lak
lalu mulalah akal menjalankan tugas memujuk doctor melepaskan aku pulang
macam-macam aku tipu
hahaha dah tak cirit la
dah tak muntah laaa
dah tak pening laaa




percubaan pertama disebelah lunch nye gagal
aku cuba lagi 1 jam selepas tu
masih pending
aku cuba lagi sampaikan doctor tu menyampah dengan aku lalu dia pon lepaskan aku balik dengan 2 beg plastik ubat untuk tempoh 3 bulan
hahahahahaha




finally berjaya jugak aku balik rumah dan menyambut hari raya bersama keluarga walaupun hanya pada jam 4 petang
heh.
jadilah eima jer




aku masih kurang sehat
masih fobia nak makan
masih takot nk makan ubat
bukan takotkan ubat tapi aku fobia nak menghadapi kemualan tu lagi.




doakan aku cepat sehat ea!
rindu nak minum nescafe ais!!





dan nasihat aku
jaga-jaga bila nak makan nasik kenduri
tetambah yang buffet tu
maybe sebab terdedah kot





tu je nk aku kongsi
maap sajikan entry panjang berjela
=)




Eima Jer: Kepada si hanjeng-hanjeng yang mula belegar kat blog aku ni walaupun blog aku ni tak popular pon,sila menyalak ditempat lain yay..aku tak hadap pon spesis macam kau berlegar-legar menikmati entry aku. sekian!






9 comments:

Cik Puan Drunbella said...

isk isk isk. patot sunflower hg byk yg mati. tuan masuk spital rupenye. hihihi ;) papepun get well soOn okay.

cup cup. sapa hanjeng2 yg u maksudkan thu? suda mengganggu ketenteraman u ke babe? ngee. auufff auufff. bahahaha :D

yOnnA said...

uishh i baca dengan penuh debaran di dada. hahaa.serius cuak gila.i boleh bygkan kelembikan u. i pun penah kena. sampai kena ulang p klinik 2x. rasa time tu taknak bg sape pun masuk tandas sebab i nak tido dalam tu! hahaha.

eh mulut berbuih ke time kena food poisoning tu? mmg kena time makan kenduri kah? org lain xde kena? haihhh..

doc kt klinik tu mmg gila gampang. kurang2 inject la kat bontot kan? standard lahcirit birit. dia bg ubat ja pun! wth? duit nak, servis mcm gampang!

anw,alhamdulillah u dah ok :)lepas ni make sure more hati-hati ok.

babe,dah ada lalat dlm blog eh? HAHAHHA sila rasakan perasaan i. rasa nak bunuh tembak sekor2. sedangkan kita tak sepopular mana. kita ni penulis yg biasa2 ja kan?

Eima Jer said...

drunbella:

tau xpe..abes 1 ladang musnah..tuan asek kena suntik ja..hahahaha

hati2 dgn nasik kenduri ok..
=)

Eima Jer said...

Yonna:

babe..
hahahaha u dh penah kena mesti u dpt rasa benda yg sama...
tetibe rasa toilet tu 1 persinggahan yg amat selesa..
hahahahaha


nasik kenduri kot..
i mean ade 1 lauk dia..
acar nenas tu..dorang taruk cuka..
doctor ckp i perut i xtahan cuka
pastu i nye darah lak kurang n zat besi pon kurang..
=(



i dpt ubat 3 bulan punye stock..
mcm ubat org mengandung dh..
adoyai!!


siap pesan lagi:

" u nak balik boleh tp promise me dun skip ur medicine..darah u kurang..should makan daging n hati..n ubat yg akan i bagi..should alert from now..jgn amek ringan..nanti u PREGNANT sgt susah klu darah kurang"


hahahaha lambat lg la nk pregnant sbb laki pon br sem 1..hahahah

fairuz said...

hahaha...tak megan fox la camni...

lain kali meh belajar dengan aku. camne nak kasik hadam sumer makanan..hahaha...

armouris said...

info tentang keracunan makanan kat sini - Keracunan Makanan

suhaida iltizam said...

food poisoning...mmg menyakitkn..aku da kene 2kali..but yg 1st tu de la cam ko gayenyer...cuma tggl xmsk wad jer..huhuhu...bkn takat mkn kat kenduri tp kat stall biase pun kene jg2...

Anonymous said...

Meds he prescribed only made it worse. [url=http://www.vanessasac.com]vanessa bruno sacs[/url] The Runoffs are serious. Rub affected parts with lemon juice or paste of bitter almonds and milk. It has large black triangular ends to the wing.
(Probably nest locations). [url=http://www.icanadagooseca.com]canada goose jacket[/url] If one set of parents enjoy playing golf, you can assemble a nice gift basket that is composed of golfing items that they can use when they are at the golf course.. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose whistler parka[/url]
[url=http://flyballbags.com]canada goose jacket[/url] You follow the company's suggested daily food portion guidelines to incorporate unsaturated fats and oils, such as olives and peanut oil; lean, high-protein foods such as lentils and fish; high-calcium foods such as spinach and goat's milk and an assortment of fruits, vegetables and whole grains into your daily eating regimen. [url=http://www.onlinebeatsbydreoutlet.com]beats by dre store new york location[/url]

Anonymous said...

Those whose allergy to fossil fuels is absolute, are dismayed at the possibility of significant reductions in CO2 emissions, without giving up on the devil's fuel.. [url=http://www.vanessasac.com]Sac vanessa bruno[/url] These are the most famous rapids in Banff. What a loser, I am sure his kids will be really proud of him in 10 years. So why have sales been soft for so long? Tiny Generation X (born 1965 to 1984) has dominated the peak fashion/clothing buying years of twenty-five to thirty-five years old.
The market is grappling with a lack of leadership and mounting confusion. [url=http://www.icanadagooseca.com]canada goose chilliwack bomber[/url] This holds to be true due to the fact that golf can only be played in private courses that require membership fees and lots of cash to spend for the clubs, caddy, and yes, you guessed it right, weird fish clothing that is suit for the country club.. http://officialcanadagoosesoutlet.ca
http://flyballbags.com For instance, if you dream of buying Christian Louboutin Shoes, you can Christian Louboutin Shoes Over Knee Boots buy replicas from stores like these These prices are so mouthwatering that you will be tempted to pick up more pairs than you expected to buy A perfect pair of footwear is all one needs to accentuate and glamorise ones ensemble However, with the launch of Christian Louboutin Replica shoes in the market. [url=http://www.onlinebeatsbydreoutlet.com]beats pro dj headphones review[/url]