December 31, 2009

2009 Highlight



2009 makin hampir meninggalkan kita tak sampai 12 jam je lagi
segala kenangan memori catitan kehidupan sepanjang 2009 akan melabuhkan tirainya menjadi sejarah hidup tahun lepas
2010 akan menjelma dengan pelbagai azam, smangat, target, keinginan n bla bla bla yang bakal mencatitkan sejarah baru dalam hidup



aku.
manusia biasa yang bersyukur dikurniakan nyawa dan kehidupan hingga ke saat sekarang
perasaan menyambut tahun baru 2010 kali ini tidaklah sehappy ketika berusia awal 20-an
hahahaha
aku tak suka tahun berganti
sebab umur makin mencatit angka dewasa
aaarrrrggghhh aku masih sayangkan dunia remaja
yang tak perlu berfikir terlalu banyak
yang tak perlu memikirkan macam mana nak dapatkan keje yang baik
macam mana nak kumpul harta berjuta
macam mana nak itu nak ini
heh.



tapi esok
sekali lagi aku makin meninggalkan jauh usia remaja aku
omg!
sesungguhnya hati ni masih tak sanggup untuk bergelar dewasa



baeklah
sedikit highlight hidup sepanjang 2009 yang sempat diingat masih diingati dan tetap segar diingati



"2009 bermula dengan penuh nilai kasih sayang dari pelbagai pihak, dugaan hati kehuru-haraan hidup ribut taufan jiwa melanda menduga diri dipertengahan tahun 2009 dan alhamdulillah hidup hati jiwa kembali tenang bahagia lega gembira di penghujung pelabuhan tirai 2009. sekali lagi aku panjatkan jutaan kesyukuran"


JANUARI 2009



seperti 2 tahun sebelumnya
macam biasa aku mulakan 2009 dengan kegembiraan hati menyambut ulangtahun hubungan jiwa hubungan hati yang ke 3 tahunnya.
'Happy 3rd Anniversary Khair Baharin!'



[tiada simpanan gambar]


masa ni lappy aku rosak
tapi masih segar dalam ingatan
poket tengah sengkek keping teramatlah nipis
hanya sekeping kad ucapan yang dibuat sendiri yang sungguh penuh dan padat dengan kasih sayang dan tempekan gambar-gambar kenangan selama 3 tahun bersama
auwww manja u!!
dan sehelai boxer yg sungguh comel buat sang kekasih



januari berjalan lancar penuh dengan kasih sayang yang melimpah ruah dari keluarga tercinta, chenta hati sahabat handal



3 bulan pertama 2009 mendambakan ketabahan hati berikutan pelbagai isu pelbagai konflik persahabatan timbul
ada yang tikam kau dari blakang
ada yang menjadi sweetalker terhebat 2009
ada yang sangat manis-manis di depan anda tapi sangat tahi di belakang anda
ada yang ingin berkhutbah tapi takot untuk tampil ke hadapan
pertelingkahan dengan insan yg penah aku pahatkan di dalam hati sebagai 'kawan baek'
kekecewaan dengan sahabat
keterlukaan hati dek sebabkan ditikam terlalu dalam
macam-macam


tapi alhamdulillah
ia masih mampu di kawal hati
di kawal jiwa
dan akhirnya kembali ke landasan kestabilan hati
persahabatan kembali pulih
kembali ceria
kembali gembira


FEBUARI 2009


Febuari sangat indah
bila mana berlakunya pertambahan ahli keluarga


yeah
Amcik gotta his first baby


here was NURUL QISTINA BATRISYIA MD.ZAKRI




MARCH 2009

march mencatatkan memori pelbagai terutamanya sepanjang tempoh penglibatan aku dan rakan-rakan kelas dalam menguruskan salah satu majlis penting di jabatan kami iaitu MPG'S DINNER utk senior-senior kesayangan.
Aza sebagai Pengarah Program
aku sebagai Setiausaha hampeh
heh.
my 1st time yay!


MPG bermula dengan pelbagai kesibukan persediaan
dicemari dengan pertelingkahan perselisihan paham dengan senior-senior kesayangan yang sangat mintak di sayang dan dihormati
heh.
aku highlight
hanya segelintir dari mereka
dan mereka-mereka ini adalah pembakar smangat kami untuk buat yang terbaek untuk malam MPG itu nanti
dan lihat
ia sangat berjaya
sangat meriah
sangat memuaskan hati



walau
aku terpaksa mengadap si photographer yang teramat poyo dan sombong
heh.


yeah
sedikit gambar kenangan MPG's DINNER 2009












APRIL 2009

woah
april adalah antara bulan penting bagi saya since 3 years ago!
april mensajikan hari kelahiran hubby tersayang yang jatuh pada 29 April 2009


'HAPPY 23rd BIRTHDAY KHAIR BAHARIN!!'

[still tiada pic kenangan tersimpan]


tapi masih ingat hanya sekeping kad ucapan pengganti diri
kahkahkah gile kemut kau eima!
haishhhh

masa ni penulis sedang sebok berjuang untuk final examnya!
harap maklum
woah


p/s: Happy birthday to Emir Senet jugak yang secara tidak sengaja berkongsi hari lahir dengan hubby saya.



MAY 2009

May mencatitkan kenangan dan pengalaman aku sebagai trainee di Pejabat Daerah dan Tanah Seberang Perai Tengah selama 10 minggu
alhamdulilah internship berjalan lancar tanpa sebarang konflik seperti internship sebelum ini


supervisor yang sangat baek dan sengal
zoom sket beliau


sungguh sangat sengalkan??
sangat sayang beliau dan alhamdulillah hubungan masih rapat hinggalah ke saat sekarang
semoga beliau sentiasa sihat dan berpanjangan umurnya
amin

sangat rindukan tempat yang aku sewa hampir 10 minggu ni
haishhhh


dan juga
mereka-mereka di bawah ini
thanks a lot di atas segala tunjuk ajar
=)


baeklah
penghujung May 2009 aku catitkan dengan sedikit memori serba sedikit pengalaman berharga sebagai kerani pendaftaran SPR di Pilihanraya Dun Penanti
pengalaman yang sangat-sangat berharga
'SMK Penanti, Bukit Mertajam, Penang'
di sini pengalaman baru di timba


bersama Cik Sal, trainee macam aku jugak!
sangat penat sbb sangat panas
tapi aku puas
pengalaman baru untuk hidup aku




JUNE 2009


tiada yang menarik hati di bulan June selain kejayaan hubby menempatkan diri sebagai pelajar UPM
Congrat sayang!
dalam hati saya terukir perasaan bangga melihat smangat kamu untuk terus further your study walau usia makin menjangkau dewasa
sumpah sungguh bangga dan terharu
=)



dan juga
sesi bertemu HUNNY MADU CHENTA KALIAU






JULAI 2009


seperti April, Julai adalah hari bermakna buat kami sekeluarga
hari kelahiran ibonda tercinta yang jatuh pada 7 JULAI 2009
'SELAMAT HARI LAHIR MAK'


sambutan yang biasa-biasa sahaja tapi penuh dengan kasih sayang
I LOVE YOU MAK!!




OGOS 2009

Ogos adalah bulan dugaan hati saya
bila cinta yang dipupuk hampir 4 tahun mula bergoncang bergoyah dah hancur akhirnya


Ogos melihat air mata aku bertimba-timba tumpah ke bumi
Ogos menyaksikan kelemahan kesakitan kesedihan dan kehambaran hidup aku
hati dihiris
jiwa dilukai
keikhlasan disalah tafsir
kejujuran lansung tidak dihargai


hati dan jiwa ditikam-tikam sehingga hancur lebur


aaarrrrgggghhhh
taknak ungkit kisah hati yang sakit
tak nak kenang kembali luka jiwa yang sangat parah


tapi Ogos jugak mensajikan pelbagai kenangan manis bersama sahabat handal
yang tak jemu menbantu aku mengubat hati yang sedang lara sedih terluka



bersama classmates yang syurga berpicnic bagai

bersama mereka-mereka yang sangat supportive
ya.
saya masih tidak lupakan jasa kalian semua menenangkan hati jiwa saya
=)


Skali lagi masa-masa indah di bulan Ogos 2009
graduation day Kak Farah yang sangat-sangat happening
=)



Ogos juga mensajikan saya limpahan rezeki yang murah
satu lagi pengalaman di catit
ilmu dikutip

ini rezeki Ogos saya
seminggu sebagai RA untuk Universiti Malaya
dengan bayaran yang agak lumayan
thanx to Myn
thanx to Wanda
thanx to Faizal sebagai ketua
n thanx to all group members yang terlibat
sangta banyak ilmu dan pengalaman diperolehi sepanjang tempoh research ini
=)


dinner@Pizza Hut sebagai habuan kejayaan mensiapkan tugas tepat pada masanya
credit to Faizal n all da members!
=)


ini pulak habuan saya
agak lumayan!
=)





SEPTEMBER 2009

september sangat menguji hati saya
berpuasa seorang diri diperantauan
tanpa pendorong smangat di sisi
tanpa penyeri jiwa di sisi
sangat sakit


tapi alhamdulillah
saya mampu hadapinya dengan tabah
amin



September 7 mencatitkan tahun ke 7 pemergian arwahyarham abah iaitu bersamaan 17 Ramadhan
=(
I MISS U A LOT ABAH!



September jugak adalah bulan super duper busy bagi si penulis yang hatinya masih berada di dalam status bersedih dan terluka
satu lagi pengalaman dikumpul ilmu dikaut sepanjang penyediaan booth untuk pameran harta tanah di bawah:
" PROPERTY EXHIBITION 2009"


booth architecture kami yang berjaya merangkul tempat pertama booth terbaek
Congrat to all group members yang sangat bertungkus lumus mensiapkan booth kami sehabis baek sehabis stylo







OKTOBER 2009


Oktober adalah bulan menyayat hati


pemergian pensyarah tercinta merangkap Supervisor FYP aku iaitu arwahyarhamah Dr.Asiah Othman pada syawal ke6
sangat mengejutkan
sangat tiba-tiba
jutaan doa kami kirimkan semoga arwahyarhamah ditempatkan dikalangan orang-orang beriman



pemergian beliau menyaksikan kelintangpukangan persiapan thesis aku
serta persediaan untuk VIVA 1
tapi alhamdulillah
aku berjaya mengharungi saat-saat genting itu dengan jayanya
thanx to all my friends
thanx to those lecturers yang terlibat

A- untuk PSM I
walaupun tidak begitu cemerlang
aku cukup bersyukur
=)




Oktober 2009 jugak merupakan hari raya terakhir bersama classmates
konvoi openhouse yang tidak akan dilupakan
sumpah sangat syurga!
utm to aza's home to syafiq's home to Leha's home
Skudai to Batu Pahat to Yonpeng to Gelang Patah



Oktober jugak mensajikan bulan bertemu BFF
yeah
bff kesayangan since diploma
yang akan aku sayang sampai bila-bila

Sue and Akma
pertemuan semula setelah hampir setahun tak bersua muka
meraka makin shantekk!!




Oktober 2009 jugak turut mensajikan pelangi untuk hati aku


apabila sang pemilik hati ini kembali menyatukan kembali hubungan kami
ya
aku terima dengan hati yang terbuka
itu adalah kegembiraan yang dah ditentukan Allah untuk aku
aku sambut
aku terima
sebagai suatu rahmat dan kebahagian hati
manusia perlukan peluang kedua kan?
begitu jugak beliau

kembali bersama
=)





NOVEMBER 2009

november adalah hari kelahiran saya!!

[abaikan status pic yg tak boleh di rotate itu]



thanx to hubby for the suprise party!!
memang sgt2 suprise sebab lansung tak aspect pape celebration sbb time bufday kamu pon I bagi sekeping birthday card bodo je kan
=p
ditambah pula kepingan RM yang sangat kurang ketika itu
thanx hubby
thanx 4 da lovely birthday gift!
=)



Oooppppssss
November juga merupakan bulan sakit bagi saya


my first time kena tahan ward
my first time kena food poisoning
my first time woah beraya haji di atas katil hospital


satu lagi pengalaman dicatit untuk tahun 2009 ini
2 hari di Hospital Tunku Ampuan Rahimah, Klang
tahniah kepada penulis!!




DECEMBER 2009

december jugak adalah bulan berlarutan penyakit
after keluar je hospital hari tu
badan sgt weak
penyakit macam-macam datang hinggap
hingga memerlukan perawatan tambahan



special thanx to Mommy, family, hubby, fahmie and aida sebab banyak bagi support n sangat2 care akan saya yang kurang sehat ini
jasa kalian sangat-sangat di kenang

2 minggu hubby datang dari Penang semata-mata nak jaga aku yang sedang sakit sumpah sangat-sangat terharu
dan ia merupakan kenangan indah n yang paling terharu buat aku sepanjang 2009 ini
siap ade rose agik pembakar semangat untuk cepat-cepat sihat!




-11 DECEMBER 2009-
ini adalah sejarah kenangan memori yang paling akan aku ingati sampai aku mati =.=




aaarrrrggghhhh december penuh dengan memori!




TIDAK DILUPAKAN JUGAK
december jugak adalah bulan untuk making friends!!!
saya berpeluang kenal ramai kawan-kawan baru



baeklah
sudah sampai ke penghujungnya
finally!
heh



Gathering With Schoolmates Terchenta
26Dec2009


ini kenangan terindah december 2009
bertemu semula dengan senet-senet kesayangan yang sama-sama nakal sama-sama pandai sama-sama menggile sepanjang 2 tahun di TI PENANG
woah
mereka makin hawt n spicy
mereka makin shantekk

KAMI
5 years after!
=)






baeklah
saya sudahi highlight hidup saya sepanjang 2009 ni dengan Y.E.S bersama hubby

kami sangat happy menghabiskan mana-mana duit yang ada bersama-sama
kahkahkah




Lastly HAPPY NEW YEAR GUYS!!



Good Bye 2009 and ru Welcome My Great and Fantastic 2010!
=)




may this 2010 will bring all of us lotsa love, happiness, lucky, money n of coz a great life!!
amin




dan.
saya umumkan
dengan bangga dan sungguh bangga sekali
ENTRY UNTUK 2009 TAMAT DI SINI



jumpa lagi tahun depan!
=)





Eima Jer: Azam tahun baru saya?? hehehe tak mau pakai glasses dah! hahaha













3 comments:

yOnnA said...

a lot of sorry from me :) ikhlas ni. i shouldnt be too emosional about u and her. haha. biasalah. dah termakan kata-kata dari luar sedangkan tak kenal betul u ni siapa kan? :)

happy new year dear :)

Eima Jer said...

yonna:

adehhh...
hehehe I dh lupakan dh..
jangan risau ea..

tu highlight utk semua..
bukan hal KITA ja..
hehehehe ooopppssss


i pon nk mintak maap byk2 gak sbb ms i marah dgn statement 1 of ur entry tu bahasa i agak kasar jugak kat u through fb..
hehehehe =p
0 0 ea..
=)

fairuz said...

kau kene pakai glasses gak. kalau tak, bukan megan la...aku dah tak mo pheewwit sama kau kalau kau pakai lens...