January 12, 2010

8 Januari 2010


kepada ajie insan pujaan hati,


jutaan terima kasih saya ucapkan di atas segala keromantikan kesweet-an dan kesurprise-an di malam ulangtahun hubungan kita yang ke-4 tahunnya. Ia sungguh-sungguh menterujakan hati saya hingga tak terhingga-hingga. romantik jugak kamu ea. ingatkan spesis lelaki yang tak tahu tulis kad lebiu-lebiu buat si kekasih ni memang spesis lansung tak romantik. hehehe rupa-rupanya tidak.


kepada pasangan kekasih awal dan akhir yang sangat saya sayang,


makaseh aida makaseh fahmie untuk malam yang comel itu. kalian berdua memang sangat tegar melayan kerenah ajie saya. nak cake la. nak surprise party la. nak itu la. nak ini la. macam-macam. makaseh bagi pihak saya. kalian memang sungguh baek. sayang kamu berdua sungguh-sungguh banyak sekali.




regards,
Eima Jer


..............................................................................................................................................


ok.
surat tamat
kali ni rumusan plak


08 Januari 2010 yang lalu
aku n ajie genap dah 4 tahun susah senang bersama
alaaaaaa
ramai tanya aku
" bukan dah clash ke??kire 4 tahun jugak ke?"
jawapan aku
"tu bukan clash, tapi cuti summer"
jangan diambil kira tempoh edah itu
aku dah nak lupakan dah
aku memang melayu mudah lupa
so?


barang yang lepas jangan dikenang
amboi kau main peribahasa bagai
okeylah
bagi aku 2 bulan kami terpaksa berpisah tu aku anggap sebagai salah satu ujian dugaan halangan terhebat untuk sampai ke tempoh 4 tahun genap kami bersama
sama macam pasangan lain
ada pasang surutnya
ada dugaannya
ada yang kecundang
ada yang tak mampu diselamatkan lagi
dan
alhamdulillah aku masih dalam kategori yang bernasib baik
alhamdulillah amin amin amin


taknak review banyaklah pasal anniversary kami
nanti semua orang muak nak muntah
sekadar sedikit catitan yang nak aku rekodkan untuk simpanan sendiri
sudahlah
cukuplah


malam tu ajie ajak aku candle light dinner bagai
hahaha tapi aku cam geli
nak kena pakai dress heel make up bagai
sumpah tak pandai
next time je la



tak sangka plak dalam temph 2 jam dia boleh plan macam-macam dengan fahmi n aida sampaikan lahirlah small party kat hartamas
very small party
aku ajie fahmie n aida
berempat di malam anniversary aku n ajie
simple and sweet
dengan pinky cake yang sangat adorable
ajie plak gile mimpi ape ntah bagi aku pearl bagai
yang seutas rm1 pon aku tak penah terpikir nak beli pakai
adehh
pandai la plak aku nak pakaikan
takpe takpe takpe
aku akan cuba



ni pinky cake yang comel tu
adorable sungguhkan?
sedap plak tu
haishhhh


ni aku n ajie la
sape lagi
kebetulan plak aku gatai nak pakai pink
hahaha geli mak nyah!!



ni la romeo n juliet aku
aida n fahmi

p/s: selain Aza Elliani Omar, ni antara insan-insan yg sangat aku gemar menempek gambar mereka di blog aku ni. mintak halal ea tuan empunya badan =p



ok.
aku ni tak romantikkan?
tengok la gift aku untuk ajie
something sweet n romantic boleh tak eima jer??
ni kau bantai hadiahkan kasut n suar main bola
sungguh sungguh sungguh tak romantik


baeklah
ini hadiah ajie untuk aku
tak pernah seminit pon aku terpikir dia nak bagi aku rantai gelang pearl bagai ni
tak pernah ok
sebab slalunya aku dapat sliper baru macam slalu
skali tersasar
even tak pandai pakai sangat, tapi saya sangat sukakannya
thanx u sayang
=)



oh lupa
aku sambut anniversary kat hartamas je
lepak2 sane
cool je tapi aku suka
thanx again babe!!



ok sudah



kepada kawan-kawan diluar sana yang masih berjuang mendapatkan cinta, yang masih belum berpunya, yang ditinggalkan atau meninggalkan, yang terluka atau diluka, InsyaAllah, kebahagian pasti akan datang nanti cuma samada cepat atau lambat. itukan habuan hidup di dunia. dan yang sedang berbahagia hati berbunga-bunga mari berdoa semoga ia adalah kebahagian yang berkekalan. Kuat hadapi dugaan dan jangan mudah mengalah.
sekian





Eima Jer: Nak saya tempek 1000 pic saya dan ajie ke baru kau nak pecaya yang aku TAKNAK akan BOYFRIEND sayang kau??? [[kiasan entry seterusnya..nantikan..kahkahkah]]


p/s: Eima Jer cari pasai lagi. Tu la, jangan dicucuk sarang lebah. walau penuh dengan madu yang manis-manis belaka tapi tetap garang bila menyengat!






11 comments:

Cik Puan Drunbella said...

"bukan dah clash ke??kire 4 tahun jugak ke?"

ak kenai ayat neh.
bahaha.
^___^
femes sekejab kart blog hg.
thanks sbb publish kan ayat ak yg xseberapa neh.
terharu.
=)

Apit said...

[[kiasan entry seterusnya..nantikan..kahkahkah]]<--paling xleh blah...ada g mamat ni..igt dh ilang dlm l..ibrary UPM dh..

Eima Jer said...

bella:

blog aku bukan pemes mn pon..
takdak org mai pon..
lainlah blog salji ang..
hahahaha

Eima Jer said...

apit:


tak paham la wei..
apsal nk lepak kat library upm?

Eima Jer said...
This comment has been removed by the author.
Cik Puan Drunbella said...

tak dapat main salji kart ausie, main salji kart blog ak pun jadik lah.
sumber inspirasi kut.
^___^
btw, happy 4th anniversary taw.
hihihihi.
ngusik2 jugak, wish tidak dilupakan.

jalak lenteng said...

weh2..copek2 la kawen..hahaha

Eima Jer said...

bella:

aku rasa u should do something wit ur blog tu..
aku rindu theme merah ang tu..
cantik!

Eima Jer said...

jalaks:

kawen?? jom la...
haishhh =p

Cik Puan Drunbella said...

theme merah?
ak da lupa yg mana.
byk sgt tuka.
^___^
ak taw hg suka merah.
tp ak tataw ak letak mana coding thu.
hihihi.
yg sheep neh xcomei ka?

Eima Jer said...

sorry to say..
agak childish la babe..
xkena dgn imej ang..
ang kan metal, bukan gurly.. =p