February 14, 2010

Abang Ipaq

payah bila kau je lain daripada yang lain dalam family kau





jangan PAKSA aku jadi seorang yang tak mampu lagi aku nak jadi
boleh??




semua benda aku buat semua tak kena!
salah kat sini salah kat sana
serba tak kena
aku dah penat nak sabaq





wahai si abang ipar
tolonglah
banyak sangat isu kau timbulkan
SAYANG aku bukan bermakna kongkong aku
aku malas dah nak gaduh
dah malas nak masam muka
boleh bagi aku hidup secara AMAN???
Along, amcik, amlan n amteh okey je
tak pernah kongkong aku
tak pernah asek nak cari salah aku
lepaskan aku tentukan hidup aku
siapa aku cinta
siapa aku nak berkawan
apsal yang kau terlalu sebok??
janganlah
tolonglah jangan bagi rasa hormat aku semakin hilang
aku SEMAK!!




aku tau kau sgt care aku
aku tau kau sangat sayang aku as adik kau
tapi tolonglah lepaskan aku dengan hidup aku
sebab kau, aku jadi serabut nak balik lepak dengan family
kau naikkan semua isu pasai aku
aku kena hentam macam-macam
sampaikan aku yang diam tak menjawab ni pon dan jadi seorang yang MENJAWAB!!
bukan aku nak biadap
tapi aku tak tahan!
paham tak?
since umur 15 tahun sampai la sekarang ni
tak sudah-sudah pelbagai isu kau




aku ni dah 24 tahun
tolonglah faham!
dan tolonglah faham jugak
aku tak boleh hidup aku dikongkong dengan perkara-perkara remeh yang memang tak mampu aku ikot
aku dan Kak Ayu 2 insan yang berbeza
jangan harap aku boleh jadi macam dia
jangan paksa
sebab aku tak boleh



Amcik!
adik rindu amcik
amcik je abang yg sangat faham adik!
yang lain tau nak menghentam jaaaa
kenapalah susah sangat nak bagi semua paham JIWA adik bongsu dorang ni lain dari semua KAKAK-KAKAKnya
susah sangat!



4 comments:

raazak.mohd said...

sabaq noooooooooooo

fairuz said...

family matter...

rasanya tak perlu kau tulis kat sini..

Eima Jer said...

ajaq:

hahahahaha kamooo pahamkan


apai:
hahahaha ko xde kat tempat aku..
8 tahun aku besabar kot..
nak luah kat family pon bukan boleh
aku jugak yg salah


nak luah kat ajie?
abes kuat dia kata sabaq laaa..

fairuz said...

kau lancarkan silent war dengan abang ipar kau tu. biar dia tau kau memberontak dengan dia...