February 19, 2010

Nur Iffah Zahirrah

17 Feb 2010 lalu
ececeh
i mean 2 hari lepas i dapat anak buah baru
Hooorey!!



Ingat tak lagi pada entry I yang ni??
"ORKED"
[sila klik]
tak hengat sila pergi lawat periksa kejap
baru paham
hahahahaha kau hengat kau ni tip top bloggers orang kejar-kejar entry kau!
okey
penulis tak paksa




ini baby sulong kakak I
kakak I yang namanya Kak Ayu
yang berbeza macam langit dengan kerak bumi kalau nak compare dgn I tu
inilah baby sulong beliau
=)


I penah suggest letak nama anaknya ORKED NURIMAN
nope nope nope
bukan suggest
dah macam request
sebab I sangat suka nama tu
macam sangat cool
tapi telah di REJECT oleh kakak I



now.
I nak memperkenalkan little new baby dalam family I
lantaklah nak cakap penulis perasan ke hape
I tetap nak cakap anak buah I yang ni sungguh comel
^____________^



kecik moleh je orangnye
2.6kg je
hehehehe
padanlah dengan kakak I yang kurus kering tu

umur tak sampai 2 hari
tapi tido nak eksyen saje macam orang dh besar panjang!


merahkan??

kecik molek je kan?kan?


adorable sungguh!
I masak kat dapur smalam sampai hangit-hangit tau sebab sangat leka datang membelek this baby
tak jemu sungguh!



tak payah tanya kakak I la kan resepi dapat anak adorable mcm ni
pasti beliau akan jawab
" banyakkan membaca surah yusuf,surah lukman..senang cerita pelbanyakkan membaca al-quran"
I dh agak dh
kalau mintak petua kulit cantik pon sama jugak jawapannya
^________^




Nak tahu
Kakak I tengah bengang dengan I
even dia dh reject nama Orked Nuriman tu
tapi I tetap panggil dia orked
and secara tak sengaja semua family members i dah terbiasa panggil Orked
sampai nanny dia pon panggil orked jugak
adoyai kakak
sila terima kenyataan yang Maksu Eima ni kalau dah start letak nama orang tu, sure lekat sampai ke sudah
hahahahahaha



sedikit info untuk mommy gonna be kat luar sana:


actually kakak I dijadualkan bersalin kat Hospital Besar Ampuan Rahimah, Klang je
tapi terpaksa tukar last minutes ke private hospital
tau tak kenapa?
malam 16 Feb tu kakak I dah sakit
tapi bila pergi sana, pihak hospital tolak dengan alasan kakak i bukan nak beranak lagi
taknak tahan kakak I sebab katil tak cukup la n bla bla bla
pastu hubby kakak I bawak balik je la kakak I ke rumah
macam sangat kejamkan?


esok paginya
kakak I sakit lagi
area jam 7.30 pg
memang nak ke sana lagi la
tapi baru dapat info, suami tak dibenarkan masuk ke dalam labour room
oh ho
itu tidak bagus
so, kakak I tolak habis-habisan and willing nak beranak kat private hospital berdekatan



kepada new mommy
semalam kos rawatan bersalin kakak I murah saja tau
cuma RM1600 sahaja including charge vacuum baby hape ntah sebab kakak i terpaksa dibuat begitu sebab dah takde tenaga nak push men-push
kalau anda bersalin secara normal
kos hanyalah RM1250 je
murahkan?
dan kakak cakap layanan sangat bagus
doctor pon seorang muslim
hospital pon milik seIslam kita



kakak cakap lagi
hubby dia siap boleh masuk Labour room
and siap boleh tolong guntingkan tali pusat anak beliau lagi
pastu dorang uruskan baby sangat sempurna
kira kakak I sangat puas hati la
siap dibekalkan susu and pampers percuma lagi


berminat?
silalah ke RAZIF HOSPITAL, Klang
[google ye]




oh ho
kenape kakak I nak sangat hubby ada dengan beliau masa melahirkan baby dorang??
Hmmm sebab kakak I tu slalu histeria
kesian beliau
minggu ni saje ntah brape kali dah beliau histeria
so, takutlah kalau-kalau tengah nak berjuang lahirkan Orked tu, histeria tu datang lagi



alhamdulillah
semua selamat!
kakak I pon takde histeria bagai
Thank You Allah


ok sekian
thanx sebab sudi membaca!


Eima Jer: perasan tak yang penulis over excited cerita pasai hal-hal ibu nak beranak ni?? hahahaha okey! mari mengaku! penulis memang tak sabar nak jadi IBU! ^_____^




1 comment:

Cik Puan Drunbella said...

teringat masa wedding beliau.
gigil mak.
tahniah to her sbb da dpt baby comel.
>___<
nti boleh geng dgn anak buah aku si baby dhia.
cepat-cepat membesar!